..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bildiðim tek þey, ben bir Marksist deðilim. -Karl Marx
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Caner Almaz




26 Kasým 2010
Yudum  
Caner Almaz
Ýnsanýn ömrünü adayabileceði ve geçirebileceði birisini bulmasý ne kadar zor deðil mi günümüzde. Hep masallarda duymaya alýþtýðýmýz bir yastýkta kocayan çiftleri gerçek hayatta görebilecek miyiz acaba? Bir insan bir insana ömrünce katlanabilir mi ki kendine bir ömür katlanamazken..


:AHDA:
Dile kolay, tam 42 yýl geçmiþti sýmsýký tuttuklarý elleriyle nikah memurunun karþýsýna geçmelerinin üzerinden. 42 koskoca sene, gün olarak hesaplamaya kalkýþsak üþenirdik, yorulurduk hesaplamaya. Ýþte onlar, ayný evde, ayný hayatta, ayný yolda yürüyerek akýllara gelebilecek her duruma ortakça göðüs gererek geçirmiþlerdi bunca zamaný. Hayat yalnýzken acýydý ama onlar beraberken onun tatlý olduðunu keþfeden þanslý insanlardandý. Bunca seneye, yaþlanmalarýna, aðrýyan sýrt ve dizlerine raðmen, ne zaman sokaða çýksalar, hala hep el ele yürürler, onlarý görenlerin yüzünde bir tebessüme yol açarlardý. Seneler bedenlerini yýpratmýþtý belki; kadýnýn o eski güzelliði, erkeðin o uzun boyu kalmamýþtý ama yýllar kalplerinde taþýdýklarý o sevgiye ve aþka ve güvene dokunamamýþtý, eskitememiþti. Hala ilk günkü kadar genç, hala ilk günkü kadar heyecanlýydýlar duygularýnda.

Yaþlý kadýn, artýk bir parçasý olduðu adama bir sürpriz hazýrlýyordu. Bir kaç saat önce arabayla çozuklarýný ziyaretten dönerken önünden geçtikleri bir binanýn içerisinden gelen tango müziðini duymuþ ve sese ortak olan dans eden çiftleri pencereden seyredebildiði kadar seyretmiþti. Bu an aklýna gençlik günlerini getirdi yaþlý kadýnýn. Eþiyle tango yapmayalý yýllar yýllar olmuþtu. O akþam gördüðü dans eden çiftler yaþlý kadýný hem içlendirdi hem de þevke getirdi.

Eve döndüklerinde eski plaklarýn baþýna oturdu yaþlý kadýn, inceledi onlarý tek tek. Üzerindeki tozlarý temizledi, eski hatýralarý canlandý gözlerinin önünde. Gençlik yýllarý düþtü gözlerinin daldýðý noktaya. Ellerine baktý sonra, nasýl da buruþmutu derisi ve ne kadar da yaþlanmýþtý artýk. Aynaya baktýðýnda, yüzüne dokunduðunda tenindeki yabancýlýk duygusu ürkütüyordu onu. Daldýðý eski günlerden, içeriden gelen televizyon sesi uyandýrdý onu. Yaþlý adam maç seyrediyordu salonda. Bir plak seçti eskilerden. Salona yürümüye baþladý, televizyonun önünden geçip plakçalara doðru ilerledi. Plaðý plakçalara koydu.

Yaþlý adam katarakt oluþmaya baþlamýþ gözlerini kadýna dikmiþ, þaþkýn bir ifadeyle bakýyordu. Saçlarýnýn ön kýsmý iyice seyrelmiþti artýk. Elini baþýnda dolaþtýrdý, kadýnýn uzattýðý ele bi süre tepkisiz kaldý. 'Neler geçiyor aklýndan senin yine' diye söylendi, göz ucuyla hala maça bakarken. Kadýn elini indirmemiþti hala, adam daha fazla nazlanamadý bu yüzden. Ona asla hayýr diyemezdi. Televizyonu kapattý kumandayla. Aðrýyan dizine elini dayayarak aðýr aðýr doðruldu. Hafif kaburlaþmýþ boynu önde, ufak adýmlarla yürümeye baþladý hayattaki tek eþine doðru. Yaþlý kadýnýn karþýsýnda durdu, gençlik yýllarýndaki gibi dik durmaya çalýþýyordu vücudu elverdiði kadarýyla. Elleri buluþtu nihayet, ikisi de gülümsüyordu. Adamcaðýz zayýf parmaklý ellerini kadýnýn beline doladý ve kendilerini çalan müziðin ritmine býrakýverdiler. Gençlik günlerinden o güne hareketlerindeki canlýlýk taþýnmasa bile gözlerindeki o aþk pýrýltýsý olduðu gibi duruyordu ikisinde de. O an bu sahneleniyordu. Yaþlý adam bir an tökezler gibi oldu kadýnýn ayaðýna bastý ama o da iþin keyifli yanýydý. Bedenleri tek vücuttu sanki, 42 yýldýr bu böyleydi.

Danstan sonra adam içki dolabýný açtý, özel günler için sakladýðý ve kimsenin içmesine izin vermediði deðerli þaraplarýndan birini çýkardý. Ýki kadehi doldurdu. Kaldýrdýlar kadehi, 'aþkýmýza' diyerek yudumladýlar þaraplarýný.

Ne de olsa yaþlýydý bedenleri, böyle hareketli þeyleri pek kaldýramýyolardý. Yaþlý kadýn kendini yorgun hissederek yatak odalarýna gitti. Üstünü deðiþtirmeden yataða býraktý kendini. Adamsa yatmaya hazýrlanýyordu. Maçý unutmuþtu. diþlerini fýrçaladý, neþesi yerindeydi. Her akþam yatmadan önce adetiydi saçlarýný taramasý, þarký söyleyerek saçlarýný taradý. Güzel kokularýndan süründü. O akþam bir de traþ oldu fazladan. Çok severdi çünkü sevgilisi traþsýz yüzünü. Þen haliyle yatak odalarýna girdi.

'Pamuðum daha üstünü deðiþtirmemiþ bile' diye söylendi sesli sesli. Tepki vermedi yaþlý kadýn. Yataða oturdu. Kadýn yüzü duvara dönük ve cenin pozisyonunda yatýyordu. Seslendi yaþlý adam, sýrtýný okþadý kadýnýn. Tepki yoktu kadýndan. Tekrardan seslendi yaþlý kadýna, saçlarýný karýþtýrdý bu kez. Çok mu derin uyuyordu yoksa? Yine seslendi adam, sesi titredi, kadýnýn yanýna uzandý. Sýmsýký sarýldý, son kez seslendi, 'pamuðum' dedi.. Aðlamaya baþladý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn beklenmedik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zaman - 1
Yanmak - 2
Eksik - 4
Gölge
Eksik - 3
Düþmek
Eksik - 5
Yokluk - 2
Düþmek - 3
Eksik - 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Unutanlar Bürosu - 1
Topal Kedi
Varlýk
Nokta
Yokluk - 3
Unutanlar Bürosu - 4
Cino ve Binalar
Çizgi
Varlýk - 3
Unutanlar Bürosu - 3

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Yalnýzlýk [Deneme]
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Aþk [Deneme]
Çay - 2 / Sen Gittin ve Herkes Ölmeye Baþladý [Deneme]
Ýtiraflar - 1 [Deneme]
Kesik [Deneme]
Çay - 1 [Deneme]


Caner Almaz kimdir?

Ýçimdeki çok sesliliðin esiri olan kalemimle, çok sesliliðinize hitap ediyorum. Sizi duyuyorum ve sizi anlatýyorum. Ýçinizdeki sizi dinlemelisiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski, Oðuz Atay, Franz Kafka


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Caner Almaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.