..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Cahit Yetgin




2 Aralýk 2010
4 Akýl'a Sesleniþ  
4 AKIL'A SESLENÝÞ

Cahit Yetgin


AKIL’A SESLENÝÞ Yýldýzlarýn sayýsýnca akýl var dostlar akýl.Ben burada 4 grup üzerinden okuyucumla dertleþmek,paylaþmak,analiz edip, insanlar üzerinde çevremizde gözlemlerimizi pekiþtirmek adýna buna sesli bir düþünce diyebilirsiniz. 1. Akýl ÞEYTANÝ. 2. Akýl CÝNNÝ. 3. Akýl HAYVANÝ. 4. Akýl ÝNSANÝ.


:AEFE:
4 AKIL’A SESLENÝÞ

Yýldýzlarýn sayýsýnca akýl var dostlar akýl.Ben burada 4 grup üzerinden okuyucumla dertleþmek,paylaþmak,analiz edip, insanlar üzerinde çevremizde gözlemlerimizi pekiþtirmek adýna buna sesli bir düþünce diyebilirsiniz.
1. Akýl ÞEYTANÝ.
2. Akýl CÝNNÝ.
3. Akýl HAYVANÝ.
4. Akýl ÝNSANÝ.
Ýnsan oðlunun cennet den çýkarýlmasýna ÞEYTAN vesile olup, YASAK meyveyi yemin içip ikna ederek önce annemizi Hz. Havva’yý ,Havva annemiz de babamýz Hz ADEM i ikna edip O YASAK OLAN meyveye EL UZATILIP YASAK ÇÝÐNENMÝÞ, NASÝHAT UNUTULMUÞ,AP AÇIK DÜÞMAN IN (þeytan) sözüne uyulmuþ ve neticede CENNET DEN ÇIKIÞ.
O gün bugün kadýnlarýmýza SAÇI UZUN AKLI KISA denmesinin sebebi bu olmuþ.O gün bugün kýyamete kadar da þeytan her þeyimize ORTAK OLMUÞ.Ýþte bu ortak olduðu yegane þeylerden baþta, birisi de AKIL.Yani aklýmýza ORTAK.Ýtirazý olan var mý?Nasýl olur diyen var mý?Kendi aklýnýn þeytan tarafýndan etkilenmediðini ÝDDÝA EDEN BÝR BABAYÝÐÝT VAR MI…?
Yüce RABBÝMÝZ þeytana BENÝM HALÝS KULLARIM ÜZERÝNDE,BENÝM KORUMAM ALTINDA OLANLARA KARÞI HÜKMÜN YOKTUR DEMÝÞ.Ve þeytan da kabul etmiþtir.Fakaaaaat.Çoklarýný da etkileyeceðini beyan etmiþtir.
Besmelesiz cima,haram lokma, en büyük sebep ve elimizde kanýt.Sen kul hakký ye ye,sýrtýna geçir haram lokma ile besmelesiz çocuk olmasýna sebep ol.Annenin sütü de haram olunca gelde ÝNSANÝ AKIL’ LI çocuk olsunda AÝLESÝ ne DEVLETÝ ne MÝLLETÝ ne,DÝNÝ ne vs. yararlý olsun mümkün mü?
Ýþte Cenab-ý ALLAH’ ýn þeytan’ dan koruduðu nebi ve resuller.Þeytan bu damara girememiþ etki edememiþtir.Bütün elçiler ÝNSANÝ AKIL’LA hareket etmiþlerdir.
Elçilere uyan bir zümrede o akýllarýn izinden giderek nefis mücadelesi sonucunda nefsini dizginleyenler evliyalýk,velilik makamýný elde etmiþler.Bazýlarý da þeytanýna yenilmiþ o mevkiden tart edilmiþler.Yani bu ÝNSANÝ akýl a ermek o kadar kolay deðil.
Þimdi kendimizden baþlayalým.Çevremize bu gözle bakalým.ÞEYTAN AKILLI insan görünümlüleri tanýyor muyuz.Þeytan ýn özelliði neydi Hz. ademi KISKANMASI yani kýskançlýk.KÝBÝR,KENDÝNÝ BEÐEN ME,BÖBÜRLEN ME.EVHAM VE VESVESE VERME,YALAN YERE YEMÝN ÝÇMESÝ,DEDÝKODU, ÝNSANLARI BÝRBÝRÝNE KIRDIRMASI KAN DÖKMESÝNE SEBEP OLMASI,DOÐRU YOLDAN SAPTIRMASI, vs. vb. birçok olumsuzluklar.
Ýþte bu meziyetli olan insanlara ne diyoruz ÞEYTANÝ AKILLILAR.Sonlarýna bakýn.Ticarette,dini inancýnda,toplum içindeki deðerine,yaptýðý iþlere dersin ki ÞEYTANIN ORTAÐI.Sonuç da hem kendi üzülür iflas eder,hem de yaþadýðý toplumun insanlarýna huzursuzluk verir.Bakýn ne iþ yaparsa yapsýn þeytan gibi yapar.
Ýkinci akýl neydi CÝNNÝ akýl,Þeytan da CÝN gurubun dan amma onun farký ifrit çok çok zararlý,yakýcý,aþikar.Cin in diðer taifesi sinsi,içten pazarlýklý,yumuþak diken misali,zararý çok sonra fark edilir.bukelemum gibi. Ne dost nede düþman olduðunu çaktýrmaz.Nabza göre þerbet verir.Olaylardan zararsýz çýkar.Cinlerin özelliði fazla göz önünde bulunmadan iþini görme.Bu tipleride etrafýnýzda gördüðünüzü tahmin ediyorum.
Gelelim HAYVANÝ akla bunlar Dünya yansa umurunda olmaz.Vurdum duymaz.Yesin,içsin,eðlensin,þehvet düþkünü,baðýrsýn,çaðýrsýn,edep ve terbiyeden yoksun.Ahlaksýzlýða göz yumsun.Dünyada ne kadar hayvan varsa o özelliklerde de insan vasfý var.Hayvanlar yararlý iç güdüleri gereði,akýl,mantýk felsefeleri olmadýðý halde.Hatta atasözlerimiz de dahi insanlarý HAYVANLARA benzeterek DEYÝMLER KULLANMIÞIZDIR.
Açýn bakýn atasözlerine.Ýþte bu akýllýlarýn içinde sürü psikolojisi yatar.
En mükemmel akýl ÝNSANÝ AKILDIR.Düþünür,mantýk kurar,felsefe yapar,analiz yapar,ölçer,biçer,kar ve zararýný düþünür,fani olduðunun bilincinden çýkartmaz.ALLAH c.c.huya inanýr,ayetlerini düstur edinir.Peygamberini örnek alýr hadisleri ilke edinir.Ata sözlerini kale alýr.Tarihiden ders çýkarýr.Kul hakkýna riayet eder,yalan söylemez,edepli,terbiyeli olur,yüzü kýzarýr,borcuna sadýk olur,münafýk olmaz,az yer,az uyur,az konuþur,yürürken,otururken yerken içerken adab-ý muaþeret kurallarýný uygular velhasýlý ne insanlýk vasfý saymakla biter nede þeytanlýk,cinlik,hayvanlýk vasfý.
Bu 4 aklýn DÝNÝ,DÝLÝ,IRKI,SOYU,SOPU,MEZHEBÝ,OKUMUÞU,OKUMAMIÞI,FAKÝRÝ,ZENGÝNÝ,GÜZELÝ,ÇÝRKÝNÝ,KÖYLÜSÜ,ÞEHÝRLÝSÝ,YÖRESÝ vs.vb.OLMA……….Z.OLMAZ.HER YERDE VARLAR.
Hz.Adem den hz.Havva dan kýyamete kadar bu akýllar birbirini yiyerek ömür tüketerek dünyalarýný da cehenneme çevirerek hiç biride ÝNSANÝ AKIL hariç huzur bulamadan sinir,stres,para,pul,þan,þöhret,mevki makam, vs.diye diye ortada hiç biri elinde kalmadan ASLIHU NESLÝ HU doðru toprakla buluþmaya çukurun içine.Orada gösterirler KÝM AKILLI, KÝM VELÝ.ÖLELÝMDE GÖRELÝM.Ýyi ki ALLAH c.c.hu. var iyi ki ölüm var.Kim ne yaparsa kendine yapar .Ne ekersen onu biçersin.
Dostlar herkes her þeyi biliyor.Okuyor,yazýyor,çiziyor,konuþuyor fakaaaaat.ÝNSANÝ akýl’a AKIL ERDÝREMÝYOR….AKLI ermiyor.Çözemiyor.Ne ÞEYTANÝ,NE CÝNNÝ,NEDE HAYVANÝ AKIL BU sýrrý hiçbir zaman kavrayamayacak bundan emin olun ta……ki.ÖLÜNCE anlayacak fakat iþ iþden geçmiþ olacak.Þimdi den Ýnsanlýða geçmiþ olsun.ÝLÝM,BÝLÝM,bu akýllarý nasýl ÝNSANÝ akla çeviririz diye çalýþma yapmalý, sakýn ha çalýþma yaparken ÝKNA olmayasýnýz……!Ne ayet,ne hadis,ne atasözü,tesir etmiyor.TEK tesir ÞEYTAN size tiyo.Kolay gelsin.
4 1 lere yani % 25 lere sevgi,saygý ve hürmetlerimle dostlar.

Cahit Yetgin
www.cahityetgin01.tr.gg



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Flört ve Evlilik
Gençler'e Bak Gençler'e
Geliþim Sürecinin Filmi
Güven Kaldý Mý..?
Gurur ve Kibir
Hayatýmýz Tezat
72 Fýrka
Artý ve Eksi
Eðitim Öðretim ve Meslek
Neden Fakiriz Acaba..?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Apartman ve Ahýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Hayalim Var..! [Þiir]
Olsan veya Olmasan Ki..! [Þiir]


Cahit Yetgin kimdir?

1958 POZANTI-ADANA doðumlu lise mezunu. emekli. evli 2 erkek çocuk babasý. www. cahityetgin01. tr. gg özel sitem de devamý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
***********************************************************


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cahit Yetgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.