..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ama gene de dünya dönüyor! -Galilei
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Dünya > Mevlüt Tok




2 Aralýk 2010
Wikileaks, Mossad ve Cýa Ýþbirliði  
Mevlüt Tok
Ýnternet alanýndaki geliþmeler sanayi devriminden sonra dünyada köklü bir dönüþüm ortaya koyan süreci baþlatmýþtýr.


:BBIB:
Ýnternet alanýndaki geliþmeler sanayi devriminden sonra dünyada köklü bir dönüþüm ortaya koyan süreci baþlatmýþtýr. Bilgi çaðýnýn ve biliþim devriminin alt yapýsý, özellikle bilgisayar teknolojisinde yaþanan önemli geliþmelerle ku­rulmuþtur. Yeni biliþim devriminin alt yapýsýný oluþturan elektro­nik ve bilgi iþlem sektörü ülkeler arasýndaki kalkýnma, zenginleþme ve üstünlük kurma gibi alanlardaki dengele­ri de alt üst etmektedir. Artýk yarýþ biliþim alanýndaki öncülüðe ve üretkenliðe geçmek­tedir. Biliþim teknolojisi alanýndaki hýzlý ve etkili geliþmeler doðrudan toplumsal yaþamý etkilemektedir. Günümüz toplumsal yaþamýnda olmazsa olmazlar arasýnda yer almaya baþla­yan, "bilgi ve iletiþim teknolojileri"nin geliþmesine dayanan biliþim devrimi ekonomide, toplum­sal yaþamýmýzda ve ekinimizde kalýcý ve köklü deðiþim­ler ortaya çýkmýþtýr.

Sayýsal ekin, sayýsal yasam kavramlarýnda olduðu gibi interneti destekleyen yeni teknolojinin yaþamýmýza kattýðý yeni bir çok öðe karþýmýza çýkmaktadýr. Telekomüni­kasyon ve elektronik alanýndaki son yýllardaki hýzlý geliþ­meler toplumsal, ekinsel, ekonomik ve siyasal yaþamý derinden etkilemektedir. Bilgi akýþýnýn hýzlanmasý ve her alan­da etkili bir araç olarak kullanýlmasý toplumsal yaþamýmýzda önemli yansýmalar bulmaktadýr. Bireysel olarak her geçen gün birikimlerimiz artarken, bütün insanlýk da sanki bir bilgi denizinde yüzme noktasýna gelmiþtir. Bilgi birikiminin artmasý ve anýnda kamuoyuna sunulmasý belli bir yoðunluk meydana getirmiþtir.

Yeni teknolojinin yaþamýmýza kattýðý birçok yenilik ve olanaðýn yaný sýra bazý sýkýntýlarý da beraberinde getirdiði gözlenmektedir. Bunlarýn baþýnda sanal suçlar ve terör eylemleri Siber suçlar ve siber terör biliþim devrimiyle yaþamýýmýza giren yeni kavramlar ve sorunlar olmuþtur. Ýnternet ve biliþim kesiminde insanlara büyük olanaklar getirmesinin yaný sýra olumsuz yönleri de çabuk ortaya çýkmýþtýr. Yeni terörizm olarak da adlandýrýlan siber terör yeni bilgi ve iletiþim teknolojileriyle paralel olarak geliþ­miþtir. Biliþim ve iletiþim teknolojileri teröristlere yeni bir boyut kazandýrmýþtýr. Özellikle; Biliþim Teknolo­jilerinin insan yaþamýna egemen olduðu veya olmaya çalýþtýðý çaðýmýzda, terörün ve savaþýn, sýcak veya soðuk türlerine bir yenisi daha eklenmiþtir: siber terörizm. Dünya bugüne kadar hiç rastlanmayan türden bir tehdit­le karþý karþýyadýr. Siber terörün bir ülkesi, bir ordusu ve hatta bir sýnýrý yoktur. Siber terör için tüm dünya ideal bir uygulama alanýdýr. Siber dünya, artan bir þekilde isyan­larýn, sýnýrsýz özgürlük savaþçýlarýnýn, teröristlerin ve pro­testo amacýyla geniþ çaplý bir çatýþmaya giren bütün grup­larýn sayýsal savaþ alaný olarak kullanýlmaktadýr.

Kiþisel ve özel bilgiler artýk neredeyse kalmamýþtýr. Bütün kirli çamaþýrlar iðrenç bir içimde ortaya dökülmüþtür. Politik fahiþelikler ortaya çýkarýlmýþtýr. Kimin eli kimin cebinde görmaya baþldýk. Bu bilgi bombardýmanýnda her yer toz duman. Adeta bir bilgi kirliliði de vardýr. Politik olaylarda saydamlýðý yakalaýk derken peþinde bilgi kirliliði denizinde boðuluyoruz. Hangi bilgilerin doðru, hangi bilgilerin yanlýþ olduðunu da çok kesin olarak kestiremiyoruz. Herþey, neredeyse yatak odalarýna kadar herþey araþtýrýlmakta ve kamuoyuna sunulmaktadýr. Yönetimlerde artýk basýn ve yayýnda internet yayýnlarý kendisini önemli bir baský gücü olarak hissettirmektedir. Süper güçler masa baþýnda kabul ettiremediklerini internet yoluyla þantaj yaparak karþýtlarýný köþeye sýkýþtýrýp sindirerek istediklerini almaktadýrlar. Amerika ve Ýsrail nasýl teröristleri kendi çýkarlarýna kullanabildikleri gibi SÝBER TERÖRÝSTLERÝ de ayný biçimde kullanmaktadýrlar. Bu büsbütün elektronik dedi kodudur. Bu bütün dünyayý biri birine katma ve dost olmasý gereken ülkelerin arasýný açma projesidir. Wikileaks Amerika ve israil'in derin devleti gibi çalýþmaktadýr. Yoksa Amerika ve israil'in büyük günahlarýndan bahsetmemesinin olanaðý yoktur.

Ýþte en büyük terörist... Bilgi bombardýman uzmaný. Atom bombasý atýlsa bu kadar etki uyandýramazdý. Julian Paul Assange en büyük terörist. Bazýlarýna göre bir kurtuluþ örgütü üyesi. Güya ezilen ülkelerin yanýnda yer alýyor. Onlarýn ikiyüzlü halklarýnaihanet eden önderlerini ele veriyor. 1971 yýlýnda Avustralya'da dünyaya gelen Julian Paul Assange, Wikileaks adlý internet sitesinin en etkili yöneticilerinden biri. Kendisi bir matematikçi ve ayný zamanda bilgisayar uzmaný. Yayýnladýðý belgelerle baþta ABD olmak üzere pek çok ülkenin tepkisini çeken Assange, 2 kadýna tecavüzle suçlanýyor. Bu nedenle hakkýnda tutuklama kararý bulunuyor ve INTERPOL tarafýndan aranýyor. Assange'nin yakalanmamak için Ýsviçre'de saklandýðý belirtiliyor.

WikiLeaks belgeleri açýklandýðýndan bu yana çýkan belgelerde, sadece ABD'nin istekleri ortaya çýkýyor. ABD içinde neler olduðuna dair bir bilgi yok. Peki dünyayý sarsan bu belgeler kimin iþine yaradý? WikiLeaks kriptolarýnda ABD çýkarlarýna aykýrý, ciddi sonuçlar doðurabilecek belge þimdilik yok. Ünlü Ortadoðu muhabiri Robert Fisk, örneðin Ortadoðu meselesinin kilidi olan Ýsrail’in Yahudi yerleþimlerinden bir kez bile bahsedilmediðine dikkat çekti. Belgeler, Ýran karþýtý cepheyi ise güçlendirecek.

Wikileaks belgeleri arasýnda Amerika ve Ýsrail karþýtý çok ciddi belgelere rastlanmamaktadýr. Wikileaks CIA ve Mossad tarafýndan denetimli ve yönlendirilmiþ yayýn yaptýðý izlenimini vermektedir. Amerika'nýn ve Ýsrailin iþlediði insanlýk suçlarýndan hiç söz edilmemektedir.. Þu anda bu konuda kesin görüþ belirtmek çok zordur. yayýnlanan belgeleri izleyerek ileride daha kesin sonuçlara daha kolaylýkla varabileceðiz. Þu anda yayýnlanan belgeler daha çok Amerikan karþýtlarýný köþeye sýkýþtýran belgeler niteliðindedir. Artýk bundan böyle uluslararasý iliþkile eskisi gibi sürmeyecektir ve halklar hep yöneticilerine kuþkuyla bakacaktýr. Perde arkasýnda konuþtuklarýnýn gerçekliðini merak edecektir. Dünya liderlerinin ne kadar iki yüzlü olduðunu görmeye baþlayarak hep gerçek yüzlerini merak edeceklerdir.

Ortada Türkiye üzerine oynanan çok büyük bir oyun var. ABD gizli servisi CIA ile Ýsrail gizli servisi Mossad, sinsi bir operasyonla El-Kaide üzerinden dünyayý þekillendirmeye çalýþýyor. CIA ve Mossad, bu psikolojik operasyonu Wikileaks isimli internet sitesi üzerinden yürütüyor. Bu iki gizli servis, sitenin kurucusu Julian Assange'nin açýklayacaðý Afganistan gizli belgelerini kullanarak, Türkiye ile El-Kaide arasýnda baðlantý olduðu yalanýný gündeme sokmayý amaçlýyor. Bu operasyonla, Türkiye'nin görüntüsü Hamas, Hizbullah ve El-Kaide üzerinden "Dinci Türkiye", "Teröre destek veren Türkiye" biçiminde bozulmak isteniyor. Bunun alt yapýsý da aylar öncesinden hazýrlanýyor.

Türkiye; Ýsrail'in bütün korku imparatorluðunu yýktý. Ýþte Ýsrail ve Amerika'yý kontrol eden güçlü Yahudi lobisi de, bunun bedelini ödetmek üzere Türkiye'ye bu tuzaðý kurdu. Þu anda Ýsrail'in bütün amacý; kendisinin Ortadoðu'daki eylem alanýný iyice daraltan Türkiye'deki yönetimi zor durumda býrakmak. Bunun için yapmayacaðý þey yok. Mavi Marmara olayýnýn ertesi gününden itibaren, gemidekilerin El-Kaide baðlantýlý kiþiler olduðu haberleri, Yahudi patronlara ait dünya medyasýnda yer almaya baþladý. Ýsrail bundan sonraki hamlesini de, Türk hükümetinin teröre destek verdiði iddiasý üzerine kurdu.

CIA eski üst düzey yöneticilerinden Graham Fuller, Büyük Orta Doðu Projesi’nin bir felakete dönüþtüðünü ve Türkiye’nin Orta Doðu’da Amerikan planlarýna dahil olmamasýnýn kendi çýkarýna daha çok hizmet edeceðini söyledi. Orta Doðu’da Türkiye ile Amerikan çýkarlarýnýn birbiriyle uyuþmadýðýný söyleyen Fuller, Türkiye’nin Washington yörüngesinde olmayan bir siyaset izlemesi gerektiðini çünkü Amerikan planlarýna dahil olmasýnýn idam fermanýný imzalamasý anlamýna geleceðini söyledi.

BOP diye baþlatýlan Osmanlý’ya ihanet projesi ters dönmeye baþladý da Amerikalýlar ondan mý paniklemeye baþladýlar? Sayýn Davutoðlu Batý’nýn ve ABD’nin korkusu oldu. Artýk Türkiye Davutoðlu ile birlikte yavaþ yavaþ Batý’nýn ve ABD’nin denetiminden çýkarak kendi gücüyle ve tarihsel çekim alanýný peþine takmaya baþlamýþ ve kendi Þengen’ini oluþturmaya baþlamýþtýr. Ýslam dünyasýnda bir önder olarak gözükmeye baþlayan Türkiye Batý’ya ve ABD’ye eski rakibi ve düþmaný Osmanlýyý anýmsatmýþtýr. Türkiye’yi artýk yeni bir Osmanlý gibi görmeye baþlamýþlardýr.

Ortadoðu’yu tekrar cetvelleriyle parsel parsel çizmeyi planlayan Batýlý ve Amerikan sömürgeci güçler oluþturmak istedikleri BOP yerine karþýlarýnda Yeni Osmanlý’yý görmekten hiç de hoþnut olmadýlar. Osmanlý torunlarýnýn dedelerinin topraklarýndaki kaynaklarý Batý’ya ve ABD’ye peþkeþ çekmeyeceðini çok iyi bildiklerinden, onu yolundan alýkoymak için bu kutsal yolda yürüþünü durdurmak için Osmanlý torunlarýný eksen kaymasýyla suçlamaya baþladýlar.

Bu arada Yeni Osmanlý’dan en çok rahatsýz olan da etrafý çepe çevre müslüman Araplarla sarýlý olan Ýsrail oldu. Eðer Ortadoðu’da BOP yerine Yeni Osmanlý kurulursa en çok zarara uðrayacak olan da kuþkusuz Ýsrail olacaktýr. Ýsrail'in yaþam güvencesi de ortadan kalkacaktýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn dünya kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
11 Eylül Karartmasý, Amerika Birleþik Devletleri ve Ýsrail

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sözleþmeli Öðretmen
Kýzýlca Kýyamet: Biliþim Kýyameti
Sökün Köyü'nün Boynu Bükük Tarihi Camisi!
Askerliði Gereksiz Yere Uzatmak Yersizdir
Halk Ne Denli Varlýklý ve Eðitim Düzeyi Yüksekse, Yönetim Biçimi de O Denli Demokratiktir
Yoksulluða Karþý Savaþta Din Görevlilerinin Önderliði
Çok - Kültürlü Toplumlar
Din Görevlisi Kanaat Önderi Olmalýdýr
Uygarlýklar Dayanýþmasý mý Yoksa Uygarlýklar Çatýþmasý mý?
Ekinlerlerarasý Ýliþkiler: Erime veya Bütünleþme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ozymandias [Þiir]
Pars! Pars! [Þiir]
Ak Güvercinim, Özgür Yiðidim! [Þiir]
Ýl Olma Yolunda Ýlerleyen Silifke [Deneme]
Cayýr Cayýr Yanýyor Ülkemiz Þu Lanet Terör Yangýnýnda! [Bilimsel]


Mevlüt Tok kimdir?

Emekli Ýngilizce okutmanýyým. 1954 Mersin doðumluyum. Bu sayfalarda çeviri denemeleri yapmak istiyorum.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mevlüt Tok, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.