..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Özcan Nevres




30 Eylül 2002
Küskünler  
Özcan Nevres
Küskünler olarak adlandýrýlan millet vekilleri, büyük bir iþgüzarlýkla, seçim erteleme çabalarýný sürdürürlerken, ne hikmetse, kameralara yakalanmama çabasý içerisindeler


:AFBJ:
Küskünler olarak adlandýrýlan millet vekilleri, büyük bir iþgüzarlýkla, seçim erteleme çabalarýný sürdürürlerken, ne hikmetse, kameralara yakalanmama çabasý içerisindeler. Oysa en olmayacak iþlerde, kameralarýn kendilerini daha iyi görüntülemesi için ön sýralarda yer kapmaya çalýþýrlardý. Merak ediyorum. Seçim erteletme çabalarýný yüz kýzartýcý olarak algýlýyorlarsa, seçim olsun diye verdikleri oylarýnýn arkasýnda niye durmuyorlar. Oysa içlerinde oldukça genç olanlar var. Bu dönem seçilememekle, dünyalarý yýkýlmaz. Aslýnda bu seçimin arkasýnda yeni bir seçim görünmektedir. Zira bu seçimde taþlarýn yerine oturmasý pek olasý deðil. Seçilmediði için seçmenden kopmazsa, eski bir millet vekili olarak halkýn sorunlarýyla yakýndan ilgilenirse, bir sonraki seçimde niye seçilmesin. Yeter ki alnýna dönek diye bir damga yemesin.
Postacý kapýyý iki kere çalar derler. Ne yazýk ki millet vekillerimiz postacý kadar olamýyorlar. Günlerdir çalmadýk kapý býrakmadýlar. Hezimete uðradýkça, çalabilecekleri yeni kapýlar buluyorlar. Halk yeni seçime umutla bakýyor. Üç yýldýr kendilerini periþan ettiklerine inandýklarý bu seçilmiþlerden bir an önce kurtulmak istiyorlar. Dikkat edin. Tuzu kurular halkýn arasýna karýþmýþlar, göðüslerini gere gere oy istiyorlar. Diðerleri ise, halka raðmen Ankara’dan bir türlü kopamýyorlar. Seçildiklerinden beri hiç aramadýklarý seçmenlerden korktuklarýndan olacak, bir türlü, seçmenlerinin arasýna katýlýp üç yýldan beri süre gelen baþarýsýzlýklarýnýn nedenlerini anlatacak yürekten yoksunlar.
Özelleþtirmeyi nedense mirasyedi hovardalýðý olarak algýlarým. Mirasyedi hiç tükenmeyecek gibi atalarýndan kalan mirasý ha bire tüketir. Bir gün sap gibi ortada kalakalýr. Zira artýk satacak hiçbir þeyi kalmamýþtýr. Tüm devlet yatýrýmlarý özelleþtirilsin, devlet küçülsün diyenlere sormak isterim. Satýlabilecek her þey satýldýktan sonra neyi satacaksýnýz? Bu güne kadar özelleþtirme adýna peþkeþ çekilen tesislerin kaçý, satýlýþ amaçlarýna uygun olarak çalýþtýrýlmakta. Bildiðim kadarýyla çoðu kapatýlýp, çalýþanlarý kapý önüne konulmuþ, fabrikalarýn kapladýðý alanlar, yap satçýlara arsa olmuþlar.
Özelleþtirme ve devleti küçültme adi altýnda yapýlan satýþlardan ne kadar gelir elde edilmiþ. Elde edilen gelirlerle ne kadar iç ve diþ borç ödenmiþ? Özelleþtirilip de devlet desteðiyle ayakta durabilen Tedaþ ve Telekom’a iþi düþenler, abone olurken, aboneliklerini iptal ettirirlerken yaþadýklarý rezaleti çok iyi bilirler. Saatlerce beklemekten, bekleyenlerin ayaklarýna ve bellerine kramplar girer. Hani devlet hantaldý? Hani kývrak bir yapýlanma için özelleþtirme tek umardý? Bu mu özelleþtirilmenin kývraklýðý?
Dün Beylikdüzü Telekom müdürlüðüne ttnet’e abone olmaya gittim. Saatler süren kuyruktan sonra abonelik bedelini yatýrmayý baþardým. Son iþlemi yapan memurun çay keyfi saatiydi. Bu nedenle olacak bana kullanýcý kýlavuzu vermedi. Sadece saat on yediden sonra açýlacaðýný söyledi. On yedi otuzda telefon açýp baðlantým yapýldý mý? diye sordum. Dosyanýn on sekizde geleceðini söylediler. On sekiz otuzda yine sordum. Yarýn açýlacak dediler. Bu gün yine sordum. Dosyamdan haber yok. Oysa bu aboneliði devlet desteði olmayan bir Ýnternet þirketine yaptýrsaydým, abone bedelini anýnda kredi kartýmdan öder, en geç on dakikada iþlemlerim tamamlanýr, baðlantým hemen yapýlýrdý. Muhatabým da aðzýndan bal akan memur ya da memureler olurdu.
Saat on bir. Yine Telekom’u arýyorum. Aboneliðim henüz ne fakslanmýþ, nede sisteme tanýtýlmýþ. Gayrettepe Telekom’undan görüþmem için iki telefon numarasý veriyorlar. 5147336 ve 5147267 Ayrý ayrý arýyorum. Dakikalarca çaldýrýyorum ama, çay keyiflerinin üstüne denk gelmiþ olacak ki, iki telefondan da yanýt alamýyorum. Ýþte özelleþtirmenin diðer adý. REZALET Paramý kaptýrmýþým bir kere. Ýster istemez bu rezalete katlanacaðým. Bundan böyle de elimden geldiðince özelleþtirilmemiþ kurumlarla iþ yapacaðým.
Günlerdir Kanal 6 ve Star televizyonlarýnda Cem Uzan’ýn propaganda gezilerine geniþ þekilde yer veriliyor. Ne de olsa patronlarý. Yapýlan kamera oyunlarýný halkýn yutacaðýný sanmýyorum. Osman Bölükbaþý’nýn dediði gibi “harman büyük ama tane yok” Seçime çok az bir zaman kaldý. Sandýklar açýldýðýnda, tane var mý, yok mu? Hepimiz birlikte göreceðiz. Kalabalýklara bakarsanýz Genç Partinin baraj sorunu yok. Kendi gazetelerinin yazdýklarý anketlerde de bu böyle. Aslýnda halk eski liderlerden umutlarýný kesmiþ, yeni arayýþlar içinde. Halkýn arasýna çekinmeden girebilen bu yeni lidere, halkýn umut baðlamasýný olaðan karþýlamak gerekir. Abartýlar eðer kendisine puan kaybettirmezse, barajýn altýnda kalýp ezilmez.
Özcan Nevres
29 Eylül 2002



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Merhaba.
Gönderen: Bir hakiki dost / TC.
28 Ocak 2003
Her yazar,beyanlarýndaki üslub ile AYAN olur. Bazýsý aðlatýr,bazýsý güldürür, Bazýsý\'da insaný kahrýndan öldürür. Deðerli Nevres aðabey,sen ise hayatý sevdiren lerdensin. Son nefese kadar hayatý yaþamak,güzel ve iyi yaþamak..,ve erdemleri ile.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Baykuþ ve Serçeler
ADD nin Uyarýlarý
Bozuk Orman Arazisi Arýyorum
Bir Ýstek Üzerine
Uyan Ey Türkiye Uyan
Televizyonda Ýçine Eder Haným
Küçükçekmece Gölü
Yeni Yýla Bakarken
Dürüst Olabilmek
Ýþkence Suç Mu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bilim Nereye Gidiyor?
Siyasetin Ýçinden
Pazar Günkü Gezimiz
Çok Sevmiþtim Bu Kenti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Acýlarla Yaþamak [Þiir]
Özleyiþ [Þiir]
[Þiir]
Bir Dosta Mektuplar 1 - 12 [Þiir]
Sevgiliye [Þiir]
Seni Düþündüm Yine [Þiir]
Alýn Götürün Beni Dalgalar [Þiir]
Ah Bu Sensizlik Yok Mu [Þiir]
Bir Rüzgardýr Yaþamak [Þiir]
Uyan Be Memet [Þiir]


Özcan Nevres kimdir?

1958 de gazetecilige basladim. O zamandan beri yazmaktayim.

Etkilendiði Yazarlar:
Yaþar Kemal, Ümit Yaþar Oðuzcan Fazýl hüsnü Daðlarca


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özcan Nevres, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.