..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din > Fuat Türker




15 Aralýk 2010
Kýyamet Saati Yaklaþarak Gelmektedir  
Fuat Türker
O gün yeryüzünde ve tüm evrende dehþet verici olaylar meydana gelecektir. Ýnsanlarýn tüm benliklerine hakim olacak, davranýþlarýna yansýyacak büyük þaþkýnlýk, korku, dehþet ve panik, Kur’an’da çok açýk bir þekilde anlatýlýr.


:AFBA:
Dünyanýn geçici deðerlerine sahip olmanýn yeterli olduðunu düþünen insanlar, hayatýn kesin gerçeði olan ölüm gerçeðinden kaçarlar. Yaþamlarýndaki her saniye onlarý daha da yaklaþtýrdýðý halde ölümü göz ardý eder, diriltilecekleri günü hatýrlamamaya çalýþýrlar.

Tüm bunlarý düþünmeyerek kendilerince bir kaçýþ yöntemi geliþtiren bu çarpýk mantýktaki kiþiler, Allah’a olan yükümlülüklerinden uzak, yalnýzca kendi tutkularýna göre yaþayabileceklerini zannederler. Bunu yalnýzca ‘zannederler’; çünkü kýyamet günü kesin bir gerçektir ve Kuran’da da haber verildiði üzere “…Hiç þüphesiz o saat de yaklaþarak-gelmektedir…” (Hicr Suresi, 85)

Kur’an’da, kýyamet günü gerçekleþecek olan olaylar oldukça detaylý tasvir edilir. O gün yeryüzünde ve tüm evrende dehþet verici olaylar meydana gelecektir. Ýnsanlarýn tüm benliklerine hakim olacak, davranýþlarýna yansýyacak büyük þaþkýnlýk, korku, dehþet ve panik, Kur’an’da çok açýk bir þekilde anlatýlýr.

Kusursuz olarak yoktan var edilen kainat, yine kusursuz ve olaðanüstü görkemli bir þölenle sona erecektir. Gezegenler yörüngelerinden kayacak, daðlar yerlerinden oynayarak ‘renkli yün’ gibi etrafa saçýlacaklardýr. Her þeyin rastlantýlarla oluþtuðu iddiasý ile Yüce Allah’ý inkar edenler, ilah edindikleri doða kanunlarýný ve evrendeki tüm dengeleri altüst eden bu muhteþem olaylar karþýsýnda rastlantýlarýn deðil, yalnýzca tek büyük güç olan Allah’ýn hükmünün geçerli olduðunu anlayacaklardýr. Rabbimiz kýyamet gününde gerçekleþecek olaylarla ilgili olarak Kur’an’da þöyle bilgi verir:

De ki: "Göklerde ve yerde olanlar kimindir?" De ki: "Allah’ýndýr." O, rahmeti kendi üzerine yazdý. Sizi kendisinde þüphe olmayan kýyamet gününde elbette toplayacaktýr. Nefislerini hüsrana uðratanlar, iþte onlar inanmayanlardýr. (Enam Suresi, 12)

Artýk Sura tek bir üfürülüþle üfürüleceði, yeryüzü ve daðlar yerlerinden oynatýlýp kaldýrýlacaðý, ardýndan tek bir çarpma ile birbirlerine çarpýlýp parça parça olacaðý zaman. Ýþte o gün, vakýa (bir gerçek olan kýyamet) artýk vuku bulmuþ (gerçekleþmiþ)tur. (Hakka Suresi, 13-15)

Allah o günün dehþetinden, azabýndan, korkusundan ve piþmanlýðýndan esirgesin bizleri. Allah’a emanetiz.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Korkarak hayat yaþanmaz. Hayat severek yaþanýr.
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
19 Aralýk 2010
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye; demiþ Aristoteles.. Hepimiz öleceðiz ama hepimiz yaþayabilecek miyiz? Ýnsan bir kez ölür ama korkaklar hergün ölür. Öbür dünyada kimin cennete kimin cehenneme gideceðini bir Allah bilir. Biz ne desek boþ. Kiþi kendini biliyorsa Allah'ýn adaletinden, yargýlamasýndan sadece suçlu olduðunda korkar. Kýyamet geliyorsa hoþgelir, sefalar getirir. Kýyamet bir kavuþma günüdür, kutlu bir gündür. Ýnsanýn yaratýcýsýnýn huzuruna çýktýðý gündür.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ahir Zaman'dan Asr-ý Saadet'e
Çaðýmýzýn Hastalýðýnýn Tedavisi, Taklîdî Ýmandan Tahkiki Ýmana Ulaþmaktýr
Kur'an'daki Babalar
Þeytanýn 'Din'i Olur Mu?
Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - II
Ýttihad-ý Ýslam Nedir?
Ýþte Büyük Kurtuluþ ve Mutluluk Budur! - I
Zan, Gýybet ve Tecessüs Nedir?
Ýslam Ýle Þereflenen Bir "Hicret Ehli"nin Hikayesi - I
Allah Korkusu [hakkýnda Detaylý Bir Yazý]

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tüm Evren Beynimizin Ýçinde...
Ýnsanlarý Allah'a Yönelten Büyük Gerçek
Ýlk Öðretmenimiz
Merhamet Medeniyeti Örneði; Osmanlý
Sana Ruhtan Sorarlar - I
Kendini Ýsraf Etmek
Bir Büyük Uygarlýðýn Yeniden Ýnþasý
Çocuklarýmýz Ýçin...
Onlarýn Fazlasý Var...
Çocuklara Allah ve Dini Nasýl Anlatabiliriz? - I

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.