..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Bayram Gökmen




16 Aralýk 2010
Pazarým...  
Bayram Gökmen
Ufak bir çocuk,annesinin kolundan çekip parmaðý ile birþey gösteriyor,zýplýyor,sýzlýyor.. Ne o balonmu? Ama elinde kýrmýzýsý var.. Ya hayatýný boyuyacaksa o mavi.. Olamaz düþünemez hayatýna giren ve çýkan insanlarý,kimim diyememezken.. ýsrarla istiyor..


:AGBE:
Ne güzel.. Bugün pazar,sakinliðim üzerimde. Uykuyu fazla kaçýrdým.. Sýrtým aðrýyor.. hasrettim uykuya. Gözlerim kapalý henüz, biraz daha uyumalýyým.. Saat 10'a geliyor.. Annem,odayý týkýlatýp giriyor.. odaya.

-o ne! Tembel oðlan üsküdar da sabah oldu sen hala yatýyorsun.

Istifimi bozmuyorum, rahatýmý kaçýracak ya inadýna rahatsýzlýk veriyor.. Perdeyi araladý pencerenin kurpuna dokunmasýyla içeri giren temiz hava ve güneþ gözlerimi kamaþtýrdý, günün güzelliðini gördüm..
Ne yapmalýyým?
Uyuyarak bugünü deðerlendiremezsin hadi uyuþuk adam at kendini yataktan.

Çýn çýn çýn sesleri.. Karným mý? Midemden geliyor bu ses.. Ne saçmalýyorsun? Annem çayýna þeker atmýþ karýþtýrýyor iþte.. Acilen yüzümü yýkamalýyým..

-hadi oðlum
-ne oldu anne?
-çayýn soðudu.

Tatlým benim, kocamaným þekerimide karýþtýrmýþ.. Oturdum.. Köy peyniri, zeytin,bal.. Ufak bir dilim ekmeðe biraz bal sürerken annemi dinliyorum.. Cümleleriyle uyutuyor, yaptýðý ekmek arasýnýn farkýnda varamadým.. Hep öyle oldu ya koca adam bir þeyler anlatýrdý týkýþtýrýrdý aðzýna lokmalarý.. Küçükken.

Bu pazar biraz deðiþik.

Ufak bir çocuk,annesinin kolundan çekip parmaðý ile birþey gösteriyor, zýplýyor, sýzlýyor.. Ne o balonmu? Ama elinde kýrmýzýsý var.. Ya hayatýný boyuyacaksa o mavi.. Olamaz düþünemez hayatýna giren ve çýkan insanlarý,kimim diyememezken.. ýsrarla istiyor..

-kalk hadi paramýz bitti, baba gelip alýcakmýþ sana.
-istiyorum

Dedi heralde gözleri kuru ama cümleleri aðlamaklý.. Anne çocuðunu götürmek istede,çocuk istemiyerek yürütülüyor, paytak yürüyüþü ve balona uzanma çabasý boþa olduðunu anlayýnca el sallýyor mavi balona, arkasýný dönerek. Dalgalarda böyle deðilmidir deniz kýyýsýnda gider gelir her biri bir ötekinden büyük ya da küçük ne farkeder.. Mavi balon yarýn unutulacak, ya hayatýnýn mavisi? Ne zaman boyalý kalemi olacak arkadaþlarýný çizecek kadar? Iyi bir yazarmý olacak yoksa ressam mý? Ama kaðýt, kalemin mürekkebini emecek.. Ne zaman farkýna varacak yazarken kayýp olanlarýný.. Bir inatçý aðlamanýn yanýnda bunlar olmamalý..

Bir aðlama sesi daha iliþiyor kulaklarýma.. Nereden çýktý þimdi bu deniz kuþlarý.. Sakindim oysa,biraz daha huysallaþmalýydým.. Balýkçý teknesi yaklaþýyor.. Simit satan çocuk. Bir iki diþ ve kuru utkunluk.. Güvercinler çekirdek kabuklarýný irdeliyor, simitten ufak parça attým önlerine doðru.. Bir an gözlerim daldý.. Bir kaçý,daha sonra hepsini doyurma telaþý.. Neyin kavgasýný ediyorsunuz kuzum hepinize yeticek kadar var iþte.. Konuþamýyorum.. Ama þu irice duran çok yedi.. Diðerlerinden farkli deðil o da ekmeðini saklayýp yiyor ve kaçýyor.. Ekmek savaþý.. Ürkekçe..

Insanlar da böyle ya.. Sadece biraz medeni,medenimi?Ekmek için ezercesine toplanýyorlar.. Bir birlerini itiyorlar, kavga ediyorlar..

Bence doðru.. Insanlar haklý.. Herkes haklý..
anne, çocuk, deniz kuþlarý, balýkçý teknesi, güvercinler.. Çocuk hayalleriyle oynuyacak, kuþlar ezmeden karný doymuyacaktý.

Güzel di pazarým, hava güzeldi, yaþam güzel.. Bu günden geriye kalan, biraz ellerim cebimde gezdim.. Üþüdüm kýyýda hasta oldum, akþamý.. annem "üzerine birþey al.. Aldanma yalancý bir gün üþütürsün oðul" haklýydý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Üçgeni
"Ben"
Hayat'ým Bahar
Hoþça - Kal
Sen ve Sevgilin...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nankör [Þiir]


Bayram Gökmen kimdir?

Ne kadar basittir yazarken sevmek

Etkilendiði Yazarlar:
nazým hikmet


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bayram Gökmen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.