..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Ömer Faruk Hüsmüllü




19 Aralýk 2010
Yumurtanýn Sarýsý Politikacýlarýn Kafasýna Düþtü Yarýsý  
Ömer Faruk Hüsmüllü
Hafýzamý yokluyorum: Yýllar önce de toplumumuzun gündeminde bir yumurta olayý vardý. Hani eski bir bakanýmýzýn oðlu yumurta iþine girmiþ ve Allah o gencimize “yürü ya kulum!” demiþ, o da kýsa sürede köþelik olmuþtu. Tabii bu olay artýk çok geride kaldý ve unutuldu.


:AHIE:
Yazmamak için kendimi zor tuttum.
“Unutulur gider, bu da nasýl olsa geçer” diye düþündüm, ama bu “yumurta” olayý bir türlü gündemden düþmedi.
TV kanallarýnýn çoðu “yumurta savaþlarýný” birinci haber olarak verirken, bazýlarý ekranlarýnýn üst tarafýna “Yumurta mý tavuktan çýkar, tavuk mu yumurtadan?” yazmýþ. Çocukluðumdan beri duyarým bu soruyu. Aslýnda beni fazlaca enterese de etmez. Yani hangisi hangisinden çýkarsa çýksýn! Oturup da bu konuyu saatlerce tartýþacak deðiliz herhalde.
Ýþin aslý, hani bir deyim vardýr “yumurta gibi oturdu” derler. Ýþte yumurta da Türkiye’nin gündemine “yumurta gibi” oturdu.
Böyle bir deyim yok mu? Tartýþacak deðilim sizinle, tamam olmasýn. Siz haklýsýnýz.
Peki “cuk oturdu” da denmez mi?
Denir. Öyleyse yumurta cuk oturdu.
**
Hafýzamý yokluyorum: Yýllar önce de toplumumuzun gündeminde bir yumurta olayý vardý. Hani eski bir bakanýmýzýn oðlu yumurta iþine girmiþ ve Allah o gencimize “yürü ya kulum!” demiþ, o da kýsa sürede köþelik olmuþtu. Tabii bu olay artýk çok geride kaldý ve unutuldu.
Þimdi ise öðrencilerin kuzu kuzu oturup büyük(!)lerinin “ileri demokrasi” nutuklarýný dinleyecekleri yerde yumurtalý saldýrýya geçmeleri haberlerin en baþýnda gelmeye baþladý.
Gazetelere bakýyorum:
Bir parti baþkan yardýmcýsýna yumurta yaðdýrýldýðý için konuþamadan toplantý salonunu terk etti. (Bazýlarý “kuzu kuzu gitti” diyorlar, ama hiç de öyle deðildi. Çünkü elinden gelse, o an üniversite yetkililerinin tümünün iþine son verebilirdi. Bu ne þiddet, bu ne celal ise!)
Bir bakana katýldýðý konferansta yumurta atarak protesto eden öðrenciler hakkýnda dava açýldý. Ýki yýl hapis cezasý istendi. 17 kuruþluk bir yumurtaya iki sene hapis cezasý… (Rakip partiden bir milletvekili davadan vazgeçmesi için, yeni bir elbise alýp bu bakana hediye etmek istedi. Ancak kabul edilmedi, teþekkür de edilmedi. Aksine elbise hediye etmek isteyen vekile oldukça aðýr sözler söylendi.)
Bir profesör konuþma yapacaðý salona sucuk götürdü. (Olur ya yumurta atýlýrsa, sucukla birlikte piþirsin diye düþünmüþ olmalý; ama sucukla yumurtanýn kendiliðinden piþmeyeceðini, ateþ de gerekeceðini bu prof. nedense aklýna getiremedi. Çünkü “bir baþkadýr” bizim prof.larýmýz. )
Bir sendikacý konuþma salonuna tava ve ocak götürdü. (Beleþci! Öðrenciler yumurta atacak, o da oracýkta bir güzel piþirip yiyecek. Ama umduðu olmadý.)
Bir dizide baþroldeki oyuncu her gün pizza yemekten býktýðýný canýnýn “yýmýrta(!)” istediðini defalarca tekrarladý. (Ýþte gerçek yýmýrtasever(!) yurttaþa bir örnek!)
Bir yumurta satýcýsý, “yumurtanýn nimet olduðunu, atýlarak ziyan edilmemesini, yenilmesi gerektiðini” söyledi. (Yeni bir þey deðil söylediði, ama hazýr kameralarý görmüþken o da konuþuverdi iþte.)
Bence yumurtayý þýmartan Prof. Bingür Sönmez hocadýr. Yýllardýr kolestrolün müsebbibi olarak bildiðimiz yumurtayý bir gecede beraat ettirdi yani akladý ve “haftada 2-3 tane yumurta yiyebilirsiniz” dedi. Oldu mu hocam? Yýllardýr yumurtadan köþe bucak kaçan onca insan bu bilimsel tesbitinize sevinsin mi, üzülsün mü?
**
Genç giriþimciler! Ortam çok kolay para kazanmaya müsait. Yumurtanýn bu kadar reklamý yapýlmýþken, size iki tane önerim var:
1-YUMURTASAVAR: Þemsiye þeklinde yapabilirsiniz veya piyasada olan bir þemsiyenize bu adý marka olarak verebilirsiniz.
Ya da dilerseniz bir konuþmacýnýn içine sýðabileceði þeffaf bir kabin olarak tasarlayabilirsiniz. Konuþmacý dinleyicileri, tabii dinleyiciler de konuþmacýyý rahatlýkla bu kabin sayesinde görebileceklerdir. Bu kabini kullanan konuþmacý kolilerle yumurta atýlsa da bundan etkilenmeyecektir.
“Ýyi de, bu iþin pazarý var mý?” diye düþünüyorsanýz, söyleyeyim: 550 tane milletvekili, onlarca bakan, binlerce bürokrat potansiyel müþteriniz. Onlarýn korumalarýný da iþin içine katarsanýz bu icat ile köþeyi döndünüz demektir. Ýleride iþadamý, sanatçý, sendikacý, futbolcu gibi çeþitli gruplarýn bu potansiyel müþterilerinize eklenme ihtimali bulunduðunu da unutmayýn.
Bu teklifi beðenmediniz mi? Bir de buna bakýn!
2-YUMURTA ATIÞ POLÝGONU: Silah atýþ poligonlarý var da, niçin yumurta atýþ poligonlarý olmasýn? Kurun bir yumurta atýþ poligonu, kýrýn parayý.
Vatandaþ sevmedið kiþinin hedefteki resmine yumurta atarak stresini azaltmak isteyecektir. Yumurtayý 17 kuruþa al, 1 liraya attýr.
Günlük bin yumurta atýþ rakamýna kýsa sürede ulaþacaðýnýza bahse girerim.
Devlet de bu alanda yatýrým yapmak isteyen giriþimcileri düþük faizli kredilerle desteklemeli. Þiddet olaylarýný azaltmada, vatandaþýn gazýný almada bu poligonlarýn fayda saðlayacaðýna eminim.
**
Dostlar, aklýma bir soru takýldý: Yumurtayý hedefe attýnýz. Hedefi tutturdunuz. Fakat yumurtanýn tamamý hedefin üzerinde kalmýyor. Yani en az yarýsý yere düþüyor. Neden?


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Silifke'nin yoðurdu !
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
20 Aralýk 2010
Bence yoðurt da atsýnlar. Ama ekþimiþ yoðurtla çürük yumurta atsýnlar. Mikserde karýþtýrýp atsýnlar. O zaman tamamý hedef üzerinde kalýr, yarýsý yere düþmez. Tabi hedef "kaypak" ise o zaman yapacak hiçbirþey yok ! Esenlik :))




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kitaplarý Yakýn, Kütüphaneleri Yýkýn!
Ekonomi Uçuyor
Dönme Paradoksu!
"Gibi" Yapmak
Korkuyorum Korkuyorsunuz Korkuyorlar
Bilip de Bilmiyormuþ Gibi Yapma (K) !
Panpiþ Ýle Ýlgili Bu Haberi Hiçbir Gazete Yayýmlamaya Cesaret Edemiyor
Elalemin Uçkuru ve Ortadoðu’da Dökülen Kan
Güncellenmiþ Yaþam Tüyolarý
Hovarda Milletiz Vesselam (!)

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk’ün Ordu - Savaþ ve Barýþ Hakkýndaki Sözleri
Ýnsanoðlu Dur ve Dinle!
Türk Devletleri Ne Zaman Kuruldu ve Ne Zaman Yýkýldý?
Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?
Kýzýlderili Soykýrýmý / American Natives Genocide
Bayraðýn Türklerde Önemi
Facebook’a Bir Önerim Var
Maðaranýn Kamburu Romanýndan Seçmeler…
Eleþtirinin Eleþtirisi - 3
Ýktidara Gelebilmek Ýçin Tüyolar!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Siyasi Taþlama: Neþezâde - 2 [Þiir]
Siyasi Taþlama: Karamsarzâde [Þiir]
Kusurî"den Týrtýklama [Þiir]
Zam Zam Zam... [Þiir]
Týrtýklama (Kazak Abdal'dan) [Þiir]
Yoklar ve Varlar [Þiir]
Ýstanbul,sana Âþýk Bu Kul [Þiir]
Âþýk Dertli"den Týrtýklama [Þiir]
Namuslu Karaborsacý [Þiir]
Dostlarým [Þiir]


Ömer Faruk Hüsmüllü kimdir?

Uzun süre Oruç Yýldýrým adýný kullanarak çeþitli forumlara yazý yazdým. Ýddiasýz iki romaným var. Çok sayýda siyasi içerikli yazýya ve biraz da denemelere sahibim. Emekli bir felsefe öðretmeniyim. Yazmaya çalýþan her kiþiye büyük bir saygým var. Çünkü yazýlan her satýr ömürden verilen bir parçadýr.

Etkilendiði Yazarlar:
Az veya çok okuduðum tüm yazarlardan etkilenirim.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ömer Faruk Hüsmüllü, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.