..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Post-Modernizm > Hilâl Erboyacý




25 Aralýk 2010
Sýzlanmalar  
Sýzlanmalar

Hilâl Erboyacý


Kurtlar sofrasýndaki yiyecekler bana göre deðil.Ýtiþip, kakýþmadan hak ve haksýzlýk çizgisinde serbest olmalý önüm. Aç kalmaya razýyým. Yeter ki kirlenmemiþ olsun ellerim...


:BBHI:
Zaman neyin sýnýrsýzlýðý ya da sýnýrý? Sevgilerin mi,korkularn mý,umudun mu?../.../..... tarihi bir dönüm noktasý olabilir mi? Ne için ,kimin için? Yaradan,senin içinse nereye kadar? Zaman meçhul, zaman umarsýz.

Bizi biz kýlan hedeflerimiz mi,hedefe ulaþmak için seçtiðimiz yol mu? Ulaþýlamamýþ bir hedefte biz ne kadar masumuz ya da ne kadar suçlu? Ýyi niyetinizin esiri olmak mý, art niyetinizin egemeni mi?

’Güneþ balçýkla sývanmaz’ sývanmasýna ama insan aciz, insan korkak, insan hýrslý, insan kýskanç. Arýndýrýlmýþ olmak çok kolay deðil. Yanlýþ hesap Baðdat’tan döner.Onun da baþý döndü. Baðdat’a gidip gelmekten. Yine Baðdat’ta belli.

Doðruyu belirleyen güç ne? Doðrunun kendisi mi,dayatma mý? Zorla bir þeyleri kabul etmek mi kurtuluþ,doðrunun gölgesine sýðýnarak aramak mý? Dayanýklýlýk sýnýrýnda hangi güç var? Yaradan’dan baþka....

Secde’de hesaplaþma su serpiyor insanýn yüreðine. Zor zamanda sýðýnýlan, zora düþtüðünde unutulan.Bu kadar kolay olmamalý hiçbir þey.Ýnsan düþündüðü kadar büyük, düþündüðü kadar küçük mü? Yoksa yaþama geçirdiðimiz artýlarýn üzerine atýlan çarpýlar mý bizi var kýlan. Bu kadar kolay olmamalý doðru. Peki zor olan ne?

Postmodern bir çaðda kaç bakýþ açýsý geliþtirebilirsiniz bir olaya? Bir,beþ,on,on beþ?!..Bu kadar farklý bakýþ doðruyu deðiþtirebilir mi? Yaþanmýþ bir olayý farklý kýlabilir mi? O zaman neden aklýn yolu bir?

En acýmasýz aným,kendimi sorguladýðým an. Ama masumiyet , fedakarlýklarýn,doðru hedeflerin, emek verilmiþ beklentilerin cevabý deðil mi? Sukûnet,sabrýn ve masumiyetin yansýmasý mý? Sorgulama,kendime haksýzlýk etmeye zorlarsa beni,doðrulardan uzaklaþýp,yanlýþlarý kabullenmeye sürüklerse ben ’ben’olmaktan çýkmaz mýyým?

Nereye kadar ve kimin için? Yanlýþ,doðrunun tutsaðý. Peki doðru ne zaman gerçeðin tutsaðý olacak? Bilinmeyenlerin sýnýrsýzlýðý içinde bilnen gerçekler de aydýnlanmazsa ,bilinmeyenlerin hali ne olacak? Ýnsanlýðýn var olduðu günden bu yana bilinen gerçeklerle yüzleþmiþ insanoðlu. Bilinen gerçekler hep aðartmýþ yüzünü; ki bilinmeyenlere de sýra gelmiþ, yol açmýþ artýk bilinsinler diye. O zaman bu endiþe niye?

’Sessizlik’ içinde kaybolduðumuz duru bir deniz. Yalan yok, haksýzlýk yok, adaletsizlik yok....’Çýkarlar biraz kol geziyor olsa da sinsice,adam sen de! Çýkar iliþkilerinde son belli.
Bumerang tadýnda fýrlattýðýn yerle senin aranda mesafe,geriye dönene kadar...Ne diyordu Mehmet Çýnarlý:

’Dostluðun bittiði,aþkýn da uzun sürmediði

Acý bir gerçek imiþ gözlerimin görmediði’

’Batsýn bu dünya’söylemlerinden çok uzak bir noktadayým.Ya da ’Zalimin zulmü varsa sevenin Allah’ý var.’

’Zulmü alkýþlayamam ,zalimi asla sevemem

Gelenin hatrý için geçmiþe asla sövemem

Adam aldýrma da geç git diyemem,aldýrýrým

Çiðnerim,çiðnenirim Hakk’ý tutar kaldýrým.’

bana daha uygun.

Masum bir çocuðun uykusundaki korkuyu hissedebilmeyi öðretiyor yaþam. Bir çocuk nefesi kadar yaþama baðlý kalmayý.Gücün bazen zavallý olmayý, bazen de acýmasýz yanlarýný öðretiyor zaman, en güçsüz olduðumuz anlarda...

Kurtlar sofrasýndaki yiyecekler bana göre deðil.Ýtiþip, kakýþmadan hak ve haksýzlýk çizgisinde serbest olmalý önüm. Aç kalmaya razýyým. Yeter ki kirlenmemiþ olsun ellerim...
2000

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
27 Aralýk 2010
Hepsi de birbirinden güzeldi. Tüm kalbimle kutlarým. Açýkçasý çok beðendim. Anlam dolu... Selam ve saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ah! Ahmet Haþim...
21 Mart Dünya Þiir Günü
Çýnar
Pembe Panjurlu Ev
Ýnþirah
Arena
Yüreðimi X Iþýnlarýna Kapadým
'Zekaný Unut Daima Çalýþkan Ol'
Ne Çok Ortak Yanýmýz Var
Sürgünlerim Oldu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Har Elinden [Þiir]
Kutsi ve Asi [Þiir]
Erteledik [Þiir]
Orantýsýz Güç [Þiir]
Yirmi Birinci Asra Hicviye [Þiir]
Nerede Ölmeden Önce Ölüm [Þiir]
Çanakkale'de Zafer Muþtulanmýþtý [Þiir]
Sessiz Kahramanlarýmýz [Þiir]
Yapay Tanrýlar [Þiir]
Üç Çocuk / Üç Can [Þiir]


Hilâl Erboyacý kimdir?

Yaþam söz üzerine kurulmuþ. Yazý sözü kalýcý kýlmýþ. Bir Edebiyat neferi olarak seksenli yýllarda baþladýðým serüvenime bir iz býrakmak ve geleceðe katkýda bulunmak üzere çýktým. . Bir hoþ sada býrakabilirsem ne mutlu. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Türk þiirinin tüm isimlerinden etkilenmiþ olmam mümkün..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hilâl Erboyacý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.