..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Bilimsel > 21. Yüzyýl > Fuat Türker




28 Aralýk 2010
Materyalizm'i Bitiren Boþluk  
Fuat Türker
Atomun yapýsý bir anlamda boþluktur. Nötron ve protonlarýn birlikte oluþturduðu atom çekirdeðini, sadece 1 mm çapýnda, bir toplu iðne baþý büyüklüðünde kabul edersek; çekirdeðin etrafýnda dönen elektron bu çekirdekten tam 100 metre uzaklýkta bir noktada bulunur. Çekirdekle elektronlar arasýndaki bu büyük uzaklýk içinde ise sadece boþluk vardýr.


:BJBA:
Materyalistler evrendeki tüm yapý ve sistemlerin, bilinçsiz ve þuursuz olaylar sonucu oluþtuðunu iddia ederler ancak yanýlýrlar. Çünkü yeryüzündeki sistemlerin hemen hepsi, insanýn kavrama gücünü aþacak kadar kompleks ve kusursuzdur. Yeryüzündeki olaðanüstü yaratýlýþ delilleri, hiç birinde tesadüfî müdahale olmayacak kadar mükemmeldir.


Ortaya serilen tüm gerçeklere raðmen materyalistler, bilinçsiz atomlarýn her þeyin temeli olduðuna dair iddialarýnda ýsrar ederler. Materyalistlerin her þeyin sebebi olarak gördükleri atom nasýl bir þeydir?


Atomun yapýsý bir anlamda boþluktur. Bunu þöyle açýklayabiliriz: Nötron ve protonlarýn birlikte oluþturduðu atom çekirdeðini, sadece 1 mm çapýnda, bir toplu iðne baþý büyüklüðünde kabul edersek; çekirdeðin etrafýnda dönen elektron bu çekirdekten tam 100 metre uzaklýkta bir noktada bulunur. [1]


Çekirdekle elektronlar arasýndaki bu büyük uzaklýk içinde ise sadece boþluk vardýr. Hiçbir ‘þey’in bulunmadýðý bu 100 metrelik boþluk, gerçek anlamda bir ‘boþluk’tur. Uzmanlarýn atomu bir boþluk olarak kabul etmeleri doðru bir görüþtür. Fizikçi Sir Arthur Eddington atomun yapýsýný, “madde çoðunlukla hayalet gibi boþ alandan oluþmaktadýr” ifadesiyle açýklar.[2] Bir baþka deyiþle, atomun %99.9999999′unda hiçbir þey yoktur.


Parçacýk fizikçisi Fred Alan Wolf, atomla ilgili olarak bu gerçek konusunda þunlarý söyler:


“… Bizim yaþadýðýmýz gezegendeki hayatýn, evrenin ne kadar boþ olduðunu düþündüðümüzde, bir sürpriz olduðunu anlayabiliriz. Aslýnda, evrenin %99′dan fazlasý hiçbir þeydir! Evrenin endiþe verici bir hýzla geniþlemekte olduðunu dikkate alýrsak, daha önce hiç olmadýðý kadar çok hiçlik meydana gelecektir! Buna bu þekilde bakmak bizde hayranlýk uyandýrýcý bir saygý oluþtururken, atom altý parçacýklarýn mikrodünyasýný dikkate aldýðýmýzda, durum daha da fenalaþýr. Deyim yerindeyse, hiçbir þey yoktur.” [3]


20. yüzyýlýn baþlarýnda, her þeyin en küçük parçasý olarak kabul edilen atomun içinde büyük bir boþluk olduðu, bu boþluðun içinde atomun çekirdeðinin ve onun çevresinde de durmaksýzýn dönen elektronlarýn bulunduðu biliniyordu. Madde, atom ve atomun içindeki temel parçacýklarýn ve iþlevlerinin sýrrý da çözülmüþtü. Bilinmeyen; atom çekirdeðindeki, santimetrenin milyonda birinin, milyonda birinin, milyonda biri kadarlýk bir alanda ne vardý? Bu henüz çözülememiþti.


1960′lý yýllarda, protonun derinliklerinde küçük parçacýklar keþfedildi. Protonun artý yükünün ve nötronun yüksüzlüðünün sebebi, iþte kuark adý verilen bu olaðanüstü küçük parçacýklardý . Günümüze dek yapýlan araþtýrmalar sonucu, atomun 0.0000001′ini oluþturan hacmin içinde muhteþem bir dünya olduðu anlaþýldý. [4]


Atomun derinliklerindeki sýrlarýn ve maddenin en küçük yapý taþýnýn olaðanüstü detaylarýnýn ortaya çýkmasý, materyalistleri teorilerini geliþtirmeye zorladý. Evrenin, iddia ettikleri gibi bilinçsizce, rastlantýlarla ortaya çýkmasý için, sadece atomlarýn deðil, bu kez atom altý parçacýklarýnýn hareketlerine de açýklama getirmeleri gerekliydi.


“Karanlýk madde, sicim teorileri, küçük karadelikler, anti madde ve uzayýn diðer boyutlarý var mý?” gibi fizik problemler çözümlendiðinde ise materyalist zihinlerdeki problemlerin sayýsýnýn oldukça artacaðý açýktýr.



Kaynaklar:

[1] Taþkýn Tuna, Ol Dedi Oldu “Big Bang’in Nefes Kesen Öyküsü”, Ekim 2005, Þule Yayýnlarý, s. 59

[2] Peter Russell, The Primacy of Consciousness, http://www.peterussell.com/SP/PrimConsc.html

[3] Fred Alan Wolf, The Spiritual Universe “One Physicist’s Vision of Spirit, Soul, Matter and Self”, Moment Point Press, 1999, s. 99

[4] http://www.evrimteorisi.info



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn 21. yüzyýl kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Kuþ Kuluçka Makinesi Yapýyor
Bir Devrin Hurafesi

Yazarýn bilimsel ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Su, Özel Yaratýlýþýyla Tesadüflere Meydan Okur
Arýlar Yok Olursa?..
Küçük Tahta Parçasýndan Dev Aðaca
Delice Bir Düþünce: "Evren Tesadüflerin Eseridir"
Mucize Buluþma
Daðlardaki Mucizeler
Darwin'in Korktuðu Baþýna Geldi!
Tavus Kuþlarý
Zaman Nedir?
Bilim Allah'a Götürür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler [Deneme]
Son Perde [Deneme]
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek [Deneme]
Ýnsan Neden Kýskanýr? [Deneme]
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr [Deneme]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.