..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




8 Ocak 2011
Dünyanýn Zahirine Aldanmayalým  
Fuat Türker
Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz. Zulmeden pisliklerden kurtulduðumuzda, pýrýl pýrýl imana kavuþmamýz mümkün olacaktýr.


:AAJG:
Allah’tan uzak, nefsine yarar saðlamaya çalýþarak kýsacýk süren dünya hayatýna yönelen insanlar, olaylarý biraz akýlcý deðerlendirebilseler ve gerçekleri düþünseler, dünya hayatýnýn sonsuz hayat yanýnda ne kadar deðersiz olduðunu Allah’ýn izniyle fark edebilirler. Ancak bu kimselerin en belirgin özelliklerinden biri, karþýlaþtýklarý olaylarý zahiri yüzüyle deðerlendirmeleridir. Rum Suresinde; “Onlar, dünya hayatýndan (yalnýzca) dýþta olaný bilirler. Ahiretten ise gafil olanlardýr.” ayetiyle bu bilgi haber verilir.

Hayatýný kendisinin þekillendirdiðini düþünme yanýlgýsýndaki insanýn huzurlu bir yaþamý olmaz. Uðraþýp didinerek sonunda ideali olan bir iþe, eve, paraya ve aileye kavuþan kiþi, bu kez de baþka endiþeler yaþamaya baþlar. Ya sahip olduklarýný bir gün kaybederse?.. Ýþte bu kuruntular nedeniyle, iman etmeyenlerin ruh hali, cehennemin belalarla dolu karanlýklarýnda ’ne ölebilen ne de diri kalabilen’ insanlarýnki gibidir.

Ýman eden insan ise, dünya hayatýnda yaþadýðý olaylarýn zahirine aldanmaz. Her zaman olaylara batýnýndan bakar; ardýnda gizlenen hayýrlarý, hikmetleri görmeye çalýþýr. Ve daima Rabb’inin hayýrlarla dolu yarattýðý kaderi þükürle, sabýrla izlemeye çaba gösterir.

Vicdanlý ve samimi bir insanýn yapmasý gereken, yaratýlýþ amacýný düþünmek, "… Þüphesiz benim namazým, ibadetlerim, dirimim ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allah’ýndýr." (Enam Suresi, 162) ayetinde emredildiði üzere tüm yaþamýný Allah’ýn bildirdiði þekilde ve O’nun sýnýrlarýný koruyarak sürdürmeye çalýþmaktýr.

Kendisini yaratan, ruhundan üfleyen, dosdoðru yola yöneltip-ileten Allah’ýn sýnýrlarý içinde yaþamak, insaný sonsuz huzur ve mutluluk yurduna ulaþtýrýr. "Biz ona (insana) ’iki yol-iki amaç’ gösterdik." (Beled Suresi, 10) ayetiyle haber verildiði gibi, insanýn önünde iki yol vardýr. Yalnýzca Allah’a boyun eðildiðinde O’nun hoþnutluðunu ve cennetini kazandýracak olan iman yolu ve bencil tutkularýný ilah edinerek izlediði aþaðýlanmaya ve azaba sürükleyecek olan itaatten çýkmýþ þeytanýn yolu…

Samimi iman eden ve aklýný kullanan insaný dünya hayatý aldatamaz. . Tolstoy’un deyimiyle “kalmak üzere deðil, geçmek üzere geldiðimiz bu dünya”daki hiçbir þey insana bir yarar saðlamaz. Maddeye olan baðýmlýlýk kiþiyi yýkýma taþýr. Ýnsan kendisini dünyaya baðlayan maddi- manevi ne varsa bunlardan kurtulmalý, Allah’a yakýn olmalýdýr.

Hz.Ýbrahim, "Ben kaybolup-gidenleri sevmem" demiþti. (En’am Suresi, 76) Etrafýmýzdaki her þey kaybolup gidecek. Kaybolmayacak olan þey, yalnýzca Allah ve ondan bir parça olan ruhumuz. Allah kaybolup gidecekleri býrakmamýzý, ardýna düþmememizi istiyor; bizler ise O’nun istediklerini yapmayýp kendimize zulmediyoruz. Zulmeden pisliklerden kurtulduðumuzda, pýrýl pýrýl imana kavuþmamýz mümkün olacaktýr. Katýksýz imaný yaþarsak Hz.Ýbrahim gibi, ateþ soðuk gelecektir…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.