..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Usun ve deneyimin aksaçlýlarýnki gibi, ama yüreðin masum çocuklarýnki gibi olsun." -Schiller
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > serpil dilbaz




19 Ocak 2011
Ring Seferi  
serpil dilbaz
Yalanýn kibar ifadesi bahaneydi ve onun bahanesi þu an yanýnda samimi samimi gülümsüyordu. Masada otururlarken çantasý iki kere daha titredi ve son nefesini verdi.


:AGGI:
Elinde telefon þaþkýn kalakaldý bir süre. Bazen zaman donar ya iþte öyle. Önce, içinde iyice kirlenen nefesi verdi, sonra kapadý telefonu. Yalanýn kibar ifadesiydi ya bahane, biraz önce kibar kibar aldatýlmýþtý, üstelik soru soramadan, yalan söylüyorsun diyemeden.
Bunu ben yaptým, buraya ben getirdim, artýk sorgulayamam bakýþý attý aynadaki yansýmasýna. Acýdý aynaya…

Bu kadar büyütmeye gerek yok, uyku tedavisi gerekli. Bir uyku hapýnýn halledemeyeceði sorun yoktur!

Gördüðü rüyalarý hatýrlayamayacak kadar çok uyudu. Ýlk iþ, uyanýr uyanmaz, eline telefonunu aldý. Saat 12 olmuþ ve de 2 mesaj gelmiþ. Biri posta olarak gelse açýlmayacak türden bir bilgi, diðeri de uyanmasýný anlamlý kýldý.

Hemen bir kahve yaptý kendine, sade, þekersiz. Üzerine banyo sýcak, kýsa. Diþler, saçlar, giyinmeler, soyunmalar, denemeler, son karar geldi nihayet. Hafif bir makyaj… Þehir onu karþýlamaya hazýrdý zaten hep. Evinin kapaðýný kapadý, kilitledi, üzerine de taksi kapýsý kapandý. Her þey güvencede…

Geçen ay en iyisi yeni birisi demiþti arkadaþý ve üzerinden bir hafta geçmeden yeni kendini tanýtmýþtý, hoþ tarzýyla. Ýþte þimdi “Yeni”ye gidiyordu. “Eski”, uzun uyku hapsine çarptýrýlmýþtý. Aðýr bir cezadýr bu, uyanmaya sebep ister.

Takside Karadeniz havalarý dinledi, içi güldü. Taksiciye parayý verdi, indi ve karþýsýnda gördüðü, tekrar eve dönüp daha özenli hazýrlanmayý istetti. Çok hoþ koplimanlarla geldi iki yanaðýna öpücükler. Daha fazlasýný yapmak istedi. Hep böyle olurdu iyiyi üçle çarpmaya çalýþýrken yarýda kalýrdý. Bu sefer aldým verdim adýmlarýyla git!..

Salondan girerken üç kiþi onlara doðru hareketlendi, tokalaþmalar, aðýzdan otomatik dökülen kelimeler, yerlerine oturdular.
Bir mesaj o sýrada çantasýný titretti. Beklediði mesajý istemediði bir zamanda alýyordu. Tuvalete gitti çantasý omzunda. Okudu. Cevap olarak, annemle alýþveriþe çýkmam gerekti, pardon yazdý. Yavaþça telefonunu çantasýna koydu, masaya döndü, yeninin yanýnda, gülümsedi.

Yalanýn kibar ifadesi bahaneydi ve onun bahanesi þu an yanýnda samimi samimi gülümsüyordu. Masada otururlarken çantasý iki kere daha titredi ve son nefesini verdi. Yeni elini tuttu. Güzel sesi var, söylediði her þey yakýþýyor. Hoþ sohbet akþamý getirdi. Yeniyi evine davet etti. Aldým verdim adýmý kararýný çoktan unuttu. Ýlk ev sohbetlerini çok severdi, müzikli. Yeni öptü, Yeni sevdi. Kýsa uyudu. Bu kýsa sürecek zamanlarýn çoðunda uyanýk olmalýydý. Yeni bahaneler gelmeden doya doya yaþamalý.

Hayatýn bilindik kýsýmlarýndandýr yukarýdaki. Sizin de vardýr… Bitiþler baþlangýçlar ring seferindeyiz hep. Buna raðmen büyüleri severiz masallardaki gibi. Çünkü o büyüler bize getirir, geçici prens ya da prensesimizi.
Umarým hep kýsa uykular uyur, bahaneler duymadan gerçek masallar yaþarsýnýz, ya da bahaneli-bahanesiz yalanlar söyleyerek karþýnýzdakini oyalamazsýnýz.
Gökten 3 elma düþmüþ… Baþlarýnýzý koruyun…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cennete
Tekerrür

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Aþkýn Yaþý [Þiir]
Çocuk Kahkahasý [Þiir]
Özgürlük [Þiir]
Kapan [Þiir]
Bu Merak [Þiir]
Gülüþ Perdesi [Þiir]
Benzin [Þiir]
Yaðmamur [Þiir]
Çim Kokusu [Þiir]
Yeniden Hikayesi [Þiir]


serpil dilbaz kimdir?

HÝÇ OLMADI ÝDDÝAM “BEN ÇOK ÝYÝ YAZARIM” DÝYE ZATEN OLAMAZ DA. . . AMA ÞUNUN DÜÞÜNÜLMESÝNÝ ÇOK ÝSTERÝM OKUNAN HER KELÝMEDE, BÝR KIVILCIM OLSUN ÝÇLERDE VE GÖRÜLSÜN O AYDINLIKTA, ANLIK DA OLSA, KELÝMENÝN ARKASINDAKÝ ZEKA. . . MESELA :P HALA KORKUYORUM AÇIKLARDA. SU SENÝ KALDIRIR AMA KARIÞMAZ ÇIKARSA KARÞINA AZGIN BÝR KÖPEKBALIÐI. KÖRDÜR AMA BIRAKMAZ SENÝ KENDÝ SULARINA, HELE YABANCI OLDUÐUNU BÝR ANLARSA!!! TEHLÝKE SUYUN KENDÝSÝ DEÐÝL KENDÝSÝYLE GETÝRDÝKLERÝDÝR. . . KISACA DEMEK ÝSTEDÝÐÝM ÝÇÝNÝZ NE DÝYORSA ONU YAPIN. BEN DENÝYORUM, HEP DENEDÝM, KORKUYORUM AMA HALA DENÝYORUM. BEKLEMÝYORUM HÝÇ BÝR ÞEY, YAÞAMI ANLAMAYA ÇALIÞIYORUM. DÝYORUM KÝ: BÝR ÞEY VAR BÝLÝYORUM, BU BEKLENTÝSÝZ HAYATIMI ONA ATFEDÝYORUM. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © serpil dilbaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.