..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > HAMZA EKÝZ




31 Ocak 2011
Dostum….  
HAMZA EKÝZ
Dürüst yürekli, ve gerçekten adam gibi adam olan SERKAN NOGAY'a……….


:ACJI:
Sevda bilmez bir yürek ve sevdasýzlaþmýþ bir dünya içinde kalakalmýþ bir beden. Kaybolmuþ umutlarýn ve inançlarýn ortasýnda nereden gelip nereye gittiðini bilmeyen ve yarýnýn ne sunacaðýndan habersiz yaþanan bir hayat. Yüreðine gömdüðü onca cesedin mezar bekçiliðini yapýyorum hala. Ve hala yaðmur sonrasý mis gibi kokan toprak ve hala yumuþacýk. Sertleþmek bilmeyen bir yürek. Ýnsana dair ne varsa yaþamayý bilen insanca seven ve ne olursa olsun çýplaklýktan uzak o Anadolu motiflerinin güzelliðinde yaþanan sevdalara gebe kalmýþ bir yürek. Yok olmuþluðun içinde kalakalmýþým. Enkaz altýnda kalmýþ yüreðim. Saçma salak yaþanan bir hayatýn en saçma yerinde biten bir çiçek misali üzerime basan kirli postallarýn yükünü taþýyor bedenim.

Ne denli ezilsem de ne denli yok olmaya yüz tutsa da yaþadýðým hayat ve ne denli savrulsa da beden o karanlýðýn içinden beni alan bir elin varlýðýný bilerek yaþýyorum bu lanet olasý dediðim hayatý. Dost nedir dost kimdir ne iþe yarar nerede karþýna çýkar kimse bilmez ama bana bu mezarlarýn sahipleri öðretti dostun ne demek olduðunu. Dost diyorum dost… Hani adam gibi adam… hani ölüyorum dersen ölümle seni deðiþmeyen adam öyle delice elinden tutup seni Azrail'in elinden bile alan. Kimi zaman suskunca sana bakýnca o gözlerde anlatýlan her deðeri anlayan ve kimi zaman bir türküde sana her þeyi anlatan sana dik durmayý yok olmamayý öðreten. Tüm olumsuzluklara umutsuzluklara ve inançsýzlýklara raðmen sana o inançlarý sana katan. Dost iþte yok ötesi. Dost. Salla sevdayý salla umudu inancý dostun var mý? Anlýyor mu seni. Baðýrýp çaðýrýyor mu sana lanet okuyor mu gülerek ölmezsin ve ölmezsin ne olursa olsun ölmezsin bir raký kadehinde balýk olur yaþarsýnda yine de ölmezsin. Dost iþte adý üstünde dost. Yok dahasý salla gerisini ölmezsin yaþarsýn. Aðlarsýn, çekilirsin kabuðuna lanet okursun dünyaya ama ölmezsin. Dostlar yaþatýr insaný dostun varsa ölmezsin. Ve buluþur kadehler dertler dökülür boþalan þiþeye sessizce ve sarýlýrsýn bir dosta aðlayarak ya da sessizce ama yaþarsýn inadýna yaþaman gerektiðini öðretir o dost sana. Ýþte var bir dost ve iyiki de var iþte yaþýyorum sessizce ve umutlarýmý biriktirerek…..Yaþýyorum yine dostlarla bir kadeh rakýnýn umuda çizdiði sessiz yola vurarak bedeni….

Dost …iþte sonu yok ..dost.. bilmez olmayan deðerini bilmez yaþamýn anlamýný….yaþamak var yarýnlarda kadeh kadeh rakýlarý paylaþmak suskunca anlamak için birbirini…kýsa ve öz dostça........

www.hamzaekiz.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gülüp Geçin……
Biz Kimiz*
Ama Ben Seni Çok Sevdim…….
Yorulur Mu Bir Ýnsan?
Nasýl Bir Sevdaya Sevdalýyýz Biz?
Çocukça Bir Tebessüm…
Boþ Versene Hayat!..
Bazen Susarsýn
Köþe Baþýndayým….
Korkmayýn Benden!..

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Deðiþim
Þuursuz Bir Yazý…
Sen Sevmek Nedir Bilirmisin?
Unutmadýmaklýmda!..
Tatlý Bir Hayaldir Benim Köyüm……
Sevda
Bir Dosta Ýnceden Sitem…...
Yazar Olmada
Ýnadýna Yaþa Bebek…
Uçurtmayý Vurdular

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürek Sýzýsý [Öykü]
Gökyüzü [Öykü]
Kalemle Aydýnlanan Düþler [Öykü]
Hiþt Oradakiler…. [Eleþtiri]
Gündem [Eleþtiri]
Asosyal Bir Paylaþým [Eleþtiri]
ve Zaman Durdu…. Konuþtu Yürek Pervasýzca…… [Eleþtiri]
Yeni Türkiye!.. [Eleþtiri]
Yoruldum [Eleþtiri]
Olacak Tabi O Kadar [Eleþtiri]


HAMZA EKÝZ kimdir?

ÝNSAN OLMAYA ÇALIÞAN BÝRÝ ÝÞTE.

Etkilendiði Yazarlar:
CAN YÜCEL


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © HAMZA EKÝZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.