..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Müþerref ÖZDAÞ




13 Þubat 2011
Sevgi Þehri Þehir Rehberi  
Müþerref ÖZDAÞ
Uzun süren gönül kýrgýnlýðýnýz veya durup durup aðlamalarýnýz varsa tebdili mekânda ferahlýk vardýr. Þehrimizi ziyaretiniz menfaatiniz icabýdýr. Hava deðiþimi size iyi gelecektir. Bir kere gelin burayý öyle seveceksiniz ki ayrýlmak istemeyeceksiniz… Animatörler eþliðinde geçireceðiniz güzel günlerin tadýna doyamayacaksýnýz. Tatili uzatmak isteyeceksiniz.


:BDED:

Nüfus: Deðiþken

Yüzölçümü: Sýnýrsýz

Coðrafik yapý: Yaz- kýþ sürekli yaðan gözyaþý yaðmurlarý ile ýslanan bereketli topraklara sahiptir.

Komþularý: Doðusunda Umut Þehri, batýsýnda Hayal Þehri, kuzeyinde Viran Þehir, güneyinde Gözyaþý Vadisi.

Þehir kurallarý: Ýsteyen istediði zaman girebilir ama çýkamaz.


Kurallara uymayanlara verilecek cezalar: Aþk hapishanesinde ömür boyu hapis, aðýrlaþtýrýlmýþ sevgi müebbeti, ‘’ Yalanlar ‘’ ve ‘’ Yakalananlar ‘’ duraklarý arasýnda tek ayaküstünde sýçrayarak gidip geri dönme cezasý.

Gezilip görülecek yerler: Yeni Gelenler Kýraathanesi, Sevda Tepeleri, Ayrýlanlar Meyhanesi, Hüzün Adalarý


Müzeler ve ören ve mesire yerleri: Önce elmayý, sonra ayvayý yiyenler Uluslar arasý Müzesi ve Ýster severim Ýster döverim Mesire yerinde tam bir görsel þölen yaþatýlmaktadýr.


Kaleler: Þehrin kuzey ve güney tepelerinde yer alan içten ve dýþtan fethedilerek korunmaya alýnmýþ iki adet kale mevcuttur. Biri pembe yalanlarla ve biri de tek taþ yüzük ile fethedilmiþtir. Fethetme tarifini kalenin duvarlarýnda okumanýz mümkündür.


Maðaralar: Annem bana demiþti, Þimdiki aklým olsaydý ve Benden uzak, cehenneme direk ol adlý maðaralar gezilip görülmeye deðerdir.

( Dikkat: Yahþi hayvan çýkabilir. Evcilleþmeye müsaittirler).

Yapýlabilecek sporlar: Sevgi denizinde surf, Boþ yere kürek çekme.


Yenilebilecek yemekler: Aþk Burger, Aþýk Bayýldý, Bloke olmuþ beyin sote, Kýrgýn yürek ýzgara, Fazla Naz Aþýk Usandýrdý.


Bunlarý yapmadan dönme: Sevgilinin baþýnýn etini ye, yüreðini kanat, kolunu kanadýný kýr…


Kalýnabilecek yerler: Sevgi geniþ bir þehirdir. Ýlk gireni de son gireni de kabul edip baðrýna basar. Ve her biri mutlaka bir iz býrakýr.

Kapasitesi: Mevsime göre deðiþir. Sýcaklarla birlikte artýþ gözlenir. Hormonsal iniþ çýkýþlardan da kapasitenin etkilediði görülmüþtür.


Rezervasyon: Her mevsim her gelene kapýsý açýktýr bu þehrin. Uzak yoldan gelenler dinlendirilir, doyurulur, sakinleþtirilir, hasta ise tedavisi yapýlýr, yaralarý sarýlýr. Gerekirse 24 saat gözetim altýnda tutulur.


Nasýl gidilir? Gece veya gündüz yola çýkýlýr. Oldukça gizemli ve büyüleyici bir yolculuk yapacaðýnýzdan emin olun. Hoþ geldin duraðýnda binilir genellikle. Tanýþtýðýmýza memnun oldum ve sizi tekrar arayabilir miyim? duraklarýný geçince tabi ki, neden olmasýn duraðý görülecektir. Hemen ardýndan acaba ne zaman arayacak duraðýna gelince yolun dörtte birini kat etmiþsiniz demektir. ‘’Ýlk telefon’’duraðýna geldiðinizde yüzünüzde garip bir gülümseme ile yola devam edilir. Ýlk öpücük ve galiba beni seviyor duraklarýný geçince seni seviyorum sapaðýna ulaþýlmýþ olur. Gidilen her yerde hesabýn ödenmeye baþlamasý ve sahiplenilme duraðýna varýnca o þehre varabilmek için sabýrsýzlanýlmaya baþlanýr. Seni özlüyorum ve uykusuz geceler duraklarýnýn ardýndan yeni bir yol ayrýmýna varýldýðý anlaþýlýr. Bir süre bu þekilde yol aldýktan sonra karþýnýza Seni çok seviyorum, Aþkým, Hayatým, Aradým cevap vermedin, Neredeydin? duraklarý gelince yol yorgunluðu çökmeye baþlar üstünüze. Bu þehre girmiþsiniz de farkýna varmamýþsýnýz, ara sokaklarda dolaþýyorsunuz demektir. Hoþ geldiniz þehrimize. Umarýz iyi vakit geçirirsiniz ve kurallara uygun davranýrsýnýz.


Uyarý: Tanýmadýðýnýz kiþilerden yiyecek içecek almayýnýz, göz göze gelmeyiniz… Þehir yönetimi görebileceðiniz zararlardan sorumlu tutulamaz.


Not: Þehir dýþýna doðru çýkýlmaya baþladýðýnýzý göreceðiniz Ýlk kavga ve Ýlk barýþma duraklarýna bakarak anlayabilirsiniz. Daha ilerilere gitmek tehlikeli ve yasaktýr.


Ýkinci alternatif: Küçük bir söz üzerine bile yola ani bir kararla çýkýlýp, ýþýk hýzý ile uçarak gidilir, yaya dönülebilir.


Þehrin tarihçesi ve Þehir geçmiþi: Adem’in cennetten yeryüzüne kovulmasýnýn ardýndan bir incir aðacýnýn altýnda kurulan þehrin kalýntýlarý þehrin güneyindeki Gözyaþý Vadisine çýkýldýðýnda rahatlýkla görülebilmektedir. Bu vadide hâlâ her mevsim kýpkýrmýzý elmalarý ile dikkati çeken fakat yiyenlerde karýn aðrýsý yapabilen elma aðaçlarý yetiþmektedir. Elma yiyen genellikle üzerine ayva da yer.


Þehirde en sýk kullanýlan atasözü:

1)Beynimizin oynadýðý bir oyun ve bizim de inanmaya her zaman hazýr olduðumuz bir sanrýdýr aþk.

2) Kimi er kiþi gerçek sevgili, kimi de ‘’ Sevgili ‘’ kelimesinin baþýndaki ‘’ S ‘’ harfidir sadece. Baþýna bir ‘’ E ‘’ yazarsan ‘’ Es ‘’ geçmiþ olursun.


Ýl Trafik No: -1 den baþlayýp + sonsuza kadar tüm rakamlar sýrasýyla kullanýlýr.

-273’de uzun süre bozulmadan koruma altýna alýnabilir en kýrýlgan duygular.


Müdavimleri: Kaçýþ planlarý, firariler, depresyona girenler… Ya benimsin ya toðraðýn diyenler…


Sonsöz: Ben annemin evine gidiyorum.

Çocuklarý sana býrakýyorum.

Benden uzak ol cehenneme direk…

Önemli uyarýlar:

1. Yangýn mevsiminde ateþle yaklaþmak tehlikeli ve yasaktýr.

2. Yaktýðýnýz ateþi söndürmeden gitmeyiniz.

3. Ateþe körükle yaklaþmayýnýz.

4. 9 ay sonra gelip emanetinizi alýnýz.


Tavsiyeler: Uzun süren gönül kýrgýnlýðýnýz veya durup durup aðlamalarýnýz varsa tebdili mekânda ferahlýk vardýr. Þehrimizi ziyaretiniz menfaatiniz icabýdýr. Hava deðiþimi size iyi gelecektir. Bir kere gelin burayý öyle seveceksiniz ki ayrýlmak istemeyeceksiniz… Animatörler eþliðinde geçireceðiniz güzel günlerin tadýna doyamayacaksýnýz. Tatili uzatmak isteyeceksiniz. Valiliðimizin özel durumlarda verdiði izine baðlý olarak çýkýþ yapabilir ve istediðiniz an geri dönebilirsiniz. Anýlarýnýzý fotoðraflamayý unutmayýn. Ýyi tatiller dileriz.


Yazan: Müþerref ÖZDAÞ


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk Hüsmüllü / , Türkiye
14 Þubat 2011
Çok hoþ olmuþ... Kutlarým. Selam ve saygýlarýmla.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgisiz Kavrulan ve Savrulanlar
Aþk Gülümsetebilmeli

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Umutlar Tükenirse
Çiçekleri Döken Bahar
Sevgi Sihirdir
Geceler Günahý Saklar
Hayvan Olmanýn Dayanýlmaz Aðýrlýðý
Muhteþem 8 Yýl
4g : Gittim - Gördüm - Gezdim - Geldim (Eskiþehir’in Yeni Yüzü)
Daðýlan Bulutlarým
Gelecek Daha Kaç Tecavüze Gebe?
Aldanmalar,aldatmalar ve Yalanlar Üzerine Düþüncelerim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Olsaydým [Þiir]
Sevgi (Seni) Ektim Yüreðime [Þiir]
Ateþi Yakan Bilir [Þiir]
Sahtekarlar Balosu [Þiir]
Sualler (1 ) [Þiir]
Yaþam - Aþk - Tutku - Sevgili [Þiir]
Yaþam Akýyor Yaný Baþýmda [Þiir]
Hani Bir Þarký Var Ya [Þiir]
Zamanýn Kýyýsýnda [Þiir]
Yürekte Bir Ýmzadýr Sevdan [Þiir]


Müþerref ÖZDAÞ kimdir?

Biyoloji öðretmeniyim. 1978'li yýllardan beri edebiyat,þiir,resim ve geleneksel sanatlardan "ebru " ve "kaat'ý " ile uðraþýyorum. Sevgi yolu, Ortanca ve Mahzunice adlý dergilerde yazýlarým yayýnlanmaktadýr. Turkhaber ve Cbhaber internet gazetelerinde de köþe yazarlýðý yapmaktayým. Edirne-Uzunköprü SES gazetesinde de yazmaktayým. Yaþamýn en iyi öðretmen olduðunu biliyorum. . . Ve sýnavýný en hazýrlýksýz zamanlarda yaptýðýný . YAÞAM BÝR ÞÝÝRDÝR. . . ÞÝÝR DE SEVDAM. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilememeye çalýþýyorum..Herkesin de ne olursa olsun bir süre sonra kendine bir tarz oluþturduðunu düþünüyorum...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Müþerref ÖZDAÞ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.