..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Müzik söylenemeyeni, ama sessiz de kalýnamayaný anlatýyor. -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Halk Öyküleri > ALÝ ÇELÝK




15 Þubat 2011
Hisseli Hikayeler Kumpanyasý  
GAZ VE POÞET OLAYI

ALÝ ÇELÝK


DOÐAL VE EÐLENCELÝ


:AIFF:
GAZ VE POÞET OLAYI

Olayýmýzýn üç kahramaný var biri kendini kadir inanýra benzediðini iddaa eden Fýrat aslýnda herkes onu hatýrlarmýsýnýz bilmem ama ekmek teknesindeki cengize benzetir. Ýkinci kahramanýmýz taþkýn namý diðer pis otuzbirci ve 10 yumurtalý menemeni tek seferde cumburlop aðza götürdüðü halde hiç kilo almayan adam. Neden kilo almadý aslýnda namýndan belli üçüncü kahramanýmýz gaza geldiðinde 10 fantom gücündeki geleceðin baþbakaný olacaðýný iddaa eden kafasý kýrýk hiç hayatýnda ders çalýþmamýsta olsa mahallenin ilk okuyaný Ali. Aslýnda bir kahraman daha var taþkýnýmýz abisi .

Taþkýn Fýrat Ali mekan da otururlar mekan diyip geçmeyin mahallenin en can alýcý bölgesi yukarý mah çýkýþ yolu aþaða mah iniþ yolu girip çýkan herkesi görebilceðiniz hakim yer bizim mekanýmýzdý. Adý gibi mekandý. Ne sandalyesi ne masasý vardý olsa olsa bir duvardý alt köþesine iþedimiz biralarýmýzý üstüne koydumuz her tarafý genelde çekirdek olan güzel bir mekandý… bizim mekanýmýzdý.
Kah maç sohbeti yaptýðýmý derin derin cigara çekip ilerisi için hayallere daldýðýmýz mekanýmýzda otururken taþkýn birden irkildi lan ali þu yukarý mah deki aliye tavým nasýl pislik yapsak da dövsek dedi. Aslýnda hiç birimizin birebir o çocuða gücümüz yetmezdi birleþip döverdik de tek baþýmýza iþimiz zordu. Sonra þimþek çaktý taþkýn gözlerinde gardas sen gecerken çelme takcaksýn sonra ben tokatý yapýþtýrcam sonra saldýrcaz dedi ali de bana uyar nasýl olsa gaza gelmiþim 10 fontom gücüne ulaþtým diye düþündü tam bunlarý konusurken ali gözüktü aþaðýdan plan uygulamaya geçildi. Önce ali çelmeyi takti diðer ali irkildi düþmedi ama sonra birden ne lan bu diye küfrü basar basmaz taþkýn duvardan zýpladý tokadý gecirdi ama planýn bir kötü bir de iyi tarafý vardý kötü kýsým ali yalnýz deðildi ve yanýndaki çocuklarda önce ayýrmaya sonra baktýlarki ayýrma yok herkes herkese vuruyor ortalýk bir anda tokat ve yumruk dan gecilmez bir hal halde fontom ali arada kaldý bir tokat taþkýndan bir tekme aliden üstüne üstün birde yumruk geldi yancý çocuklardan o sýrada panikleyen kadir inanýr adayý Cengiz Fýrat elindeki poþete saldýrdý ve poþetle ali ye vuruyor gardaslarý nasýl dayak yer

Herkesi bir gülme aldý önce poþetde birseyler var sandýlar ama bir baktýlar içinde yumusacýk eþofmanlar olan poþetle Fýrat aslanlar gibi saldýrýyor …
Gülme sesleri kesildinde yukarý mahallenin çocuklarý saldýrýya geciyordu ki olayýmýzýn 4 kahramaný ve Ýbrahim abimiz( taþkýnýn öz abisi) olaya daldý çocuklar sadece tokatlarýn sesini duyabildiler bir o yana bir bu yana savruldular gene olan olmus biz planýmýzýn tam tersi geliþmiþ dayak yerken kahramanýmýz Ýbrahim abi gene bizi kurtardý nedendir bilinmez ama ne zaman dayak yemek üzere olsak tilki gibi kurnaz kurt kadar yýrtýçý bir þekilde Ýbrahim abimiz namý diðer deli ibo yetiþir bizi dayakdan kurtardýðý gibi mekanýmýzdan gururunu kurtarýrdý.
Velhasýl kelam fýratýn poþeti iþe yaramadý ama saðolasýn ibo saðolasýn Ýbrahim abi….


Ali çelik




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn halk öyküleri kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hepimiz Hýrsýzdýk 2

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hisseli Hikayeler Kumpanyasý


ALÝ ÇELÝK kimdir?

ÖNCE ÞÝÝRLE BAÞLAYAN YAZANLIÐIM ÖYKÜLERLE DEVAM ETTÝ ÞARKI SÖZLERÝ TÝYATRAL METÝNLER VE DEVAMINDA HALA BÝTÝREMEDÝÐÝM ROMANIMLA YAZANLIKDAN YAZARLIÐA GEÇMEYÝ DÜÞÜNEN ANCAK BUNA 8 SENELÝK KOCAMAN BÝR ARA VERMÝÞ ALÝ TEKRAR EDEBÝYATA DÖNDÜ. . .

Etkilendiði Yazarlar:
ORHAN VELÝ KANIK AHMET TELLÝ DOSTOYEVSKÝ AZÝZ NESÝN KARACAÐOLAN CEZMÝ ERSÖZ


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ALÝ ÇELÝK, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.