..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yazarlar ve Þairler > Ahmet Sargýn




15 Þubat 2011
Altýn Tesbih ve Fatma Çetin Kabadayý  
Ahmet Sargýn
Altýn Tesbih ve Fatama Çetin Kabadyý


:BJCE:


“ Elveda Evliliðim-Hoþça kal Anne- Yüreðimden Güvercinler Uçurdum” romanlarýyla tanýdýðýmýz eðitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayý yeni bir eserle Edebiyat Dünyasý’nda ses getirecek çýkýþ yaptý. Güzel, akýcý, içten, samimi duygularla kaleme aldýðý “Altýn Tesbih” hikâye kitabý okuyucularýyla buluþtu. Yoðun iþlerime raðmen Altýn Tesbihi alýp okumaya baþladým. Hemen ifade edeyim ki; Hikâye ve Roman dalýnda gelecek vaat eden Yazar Fatma Çetin Kabadayý’yý yürükten kutluyorum.

Hoþça Kal Anne romanýyla onu tanýmýþtým. Bu romaný bana onun geleceðini müjdelemiþti. Edebiyat Dünyasýnda hak ettiði baþarýya ulaþacaðý kanaatini taþýdým ve onu takip etmeye baþladým. Ufukta onun baþarýsýný görüyordum. Bu nedenle eserlerini okuyarak teþvik ve takdir edici ifadelerle yazmasýný önerdim. Sanýrým Altýn Tesbih’le Fatma Çetin Kabadayý bu baþarýnýn ilk adýmýný atmýþ, anahtarýný çevirmiþ konumda. Hayýrlý ve mübarek olsun deriz.

Hoþça Kal Anne’den sonra, yüreðimden Güvercinler Uçurdum romanýný bana yolladý, okuyup deðerlendirmemi istedi. Yüreðimden Güvercinler Uçurdum romanýný okudukça onun baþarýsýna olan güvenim arttý. Aný-hikâye ve roman dalýnda baþarýlý olacaðýna inancým bir kat daha artmýþtý. Ayrýca “Yüreðimden Güvercinler Uçurdum’ da kendimi buluþtum. Öðretmenlik hatýralarým yadýma gelmiþti. Mektup arkadaþýmla olan anýlarým zihnimde canlandý. Bu romaný bitirmek istemiyor, elimden býrakmayý düþünüyordum. Ama sonuçta roman bitti ve bana hatýra olarak “hüzün” býraktý. Eserlerinin devamýnýn geleceðini, bu güçlü kalemin susmayacaðýný düþünmeye baþlamýþtým ki öyle oldu…

Çok geçmeden kargodan “Altýn Tesbih” hikâye kitabý çýkýverdi. Altýn Tesbihi Masamýn üzerine býrakýp zaman buldukça okuyorum. Mesai arkadaþlarým kitabý benden çok daha önce okuyup tamamladýlar. Onlara soruyordum: “Altýn Tesbihi nasýl buldunuz?”. Cevap: “Hocam çok güzel, bunun yazarý kim?” Yazarý belli öðretmen, yazarlardan Fatma Çetin Kabadayý” diyor kendime de bir pay çýkarýyordum.

GÜÇLÜ BÝR HÝKAYECÝ O

Kaleminin güçlü, anlatýmýnýn sýcak ve samimi olduðuna inandýðým için onda gelecek vaat eden baþarýlý bir çizgi görüyordum. Kendisi ile bu düþüncelerimi paylaþtým: “Yazmayý býrakma, kalemine güç kazandýr yeni eserlerle edebiyat dünyasýnda var olmaya devam et” dedim Tatlý, sevimli iki küçük çocuðu var. Sanýrým onlar olmasaydý, Fatma Hoca’nýn bu gün için onlarca eseri, yüzlerce hikayesi olurdu. Zamanýný çalan bu iki sevimli çocuða raðmen, o üretmeye, yazmaya, eser yayýnlamaya devam ediyor. Elbette ki, böyle güçlü bir kalemi alkýþlamak, desteklemek gerekir.

Önce kitaba isim veren “Altýn Tesbih” hikâyesini okudum, sonra “Adý Sevmekse hikâyesini!” Yaðmurda Islanmaya Hakkýn Yok Senin, Babam, Acemi Dedektif, Bir Çuval Ýncir, Susamlý Çörek, Hüzün Merdiveni, Aradýðým Adam… Ve diðer hikâyeleri sýraya girdi. Kalemi güçlü, anlatýmý içten, sade ve akýcý dil ve üslubu yalýn, samimi, senli- benli, anlatýmýyla içimizden birilerini canlandýrýyor hikâyelerinde…

Güzel hikâyeleri ile gurur duyduðumuz, sahiplendiðimiz öðretmen yazarlarýmýz var. Eðitim dünyasýnda okuyan, yazan kalemi güçlü çok dostlarýmýz var. Öðretmenliðimde bunlarýn eserlerine öncelik verir öðrencilerime tavsiye ederdim. Bu manada Edebiyat ve Türkçe öðretmeni arkadaþlarýmýza önemli görevler düþüyor. Bu deðerli kalemlere sahip çýkmak eserlerini okutmak. Ýþte onlardan birisi de Fatma Çetin Kabadayý’dýr, diyoruz. Yazarýn derneðimizin üyesi olmasý bize sahiplenmeyi gerektiriyor.

Birçok edebiyat sitesinde þiirleri ve hikâyeleri yayýnlanmak ta olup bazý sitelerde de köþe yazarlýðý yapmaktadýr. Adana Þiir Okuma Yarýþmasýna Genç Ýþ Adamlarý Derneði Baþkaný Ayhan Çelik’le birlikte katýlmýþtýk. Adana’dan Hatay’a geçtik, Serinyol’da Fatma Hocanýn misafiri olduk. Eþiyle birlikte bize o kadar candan, o kadar sýcak davrandý ki, misafirperverliði karþýsýnda utandýk, mahcup olduk. Yüzünde Anadolu insanýnýn misafirperverlik duygusu vardý. Bizi mutlu etti, sevindirdi, sað olsunlar.

FATMA ÇETÝN KABADAYI

Eðitimci þair, yazar Fatma Çetin Kabadayý 1974 Kayseri doðumlu. Ýlk orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladýktan sonra Gazi Üniversitesine girmiþ, 1997 yýlýnda Gazi Üniversitesi Mesleki Eðitim Fakültesi Çocuk Geliþimi ve Eðitimi Bölümünü bitirmiþtir. Çeþitli illerde öðretmen olarak görev yapan yazar þiir ve hikâyeleri ile dergi ve gazetelerde boy göstermiþ tanýnmaya baþlamýþtýr. Yazarýn üçü branþýyla ilgili olmak üzere altý yayýnlanmýþ eseri bulunmaktadýr. Evli ve iki çocuk annesidir.

“ Elveda Evliliðim, Hoþça Kal Anne”, roman kitablarý olup “Alýn Tesbih” onun ilk hikaye kitabýdýr. Edebiyat sitelerinde onlarca hikâyesi yayýnlanmýþ, okuyucularýn takdirini kazanmýþtýr. Kendisini Sürmeli Þiir Þölenine beklediðimizi ifade ediyor. Yozgat’tan gönül dolusu selamlarýmýzý yolluyoruz. “Altýn Tesbih” elimizin tesbihi oldu. Sayýn Hocam; baþarýlarýnýzýn daim olmasýný diliyoruz, Kalemin hiç susmasýn, yüreðinden insanlýk sevgisi hiç eksik olmasýn!..

(Eserine ve ona ulaþabileceðiniz adres: Fatma Çetin Kabadayý Serinyol ilköðretim okulu Öðretmeni Serinyol Beldesi – Hatay)

Ahmet SARGIN
YOZGAT ÞAÝRLER YAZARLAR BÝRLÝÐÝ BAÞKANI



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve þairler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Fatih Sultan Mehmet Ortaokulunda Kariyer Günleri

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yozgat Sorgun Kapaklý Köyü Þiir Þöleni
2018 Yozgat Sürmeli Þiir Þöleni
Yozgat Tanýtým Günleri Muhteþemdi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yozgat Agahefendi Ýlköðretimde Yazarlýk Dersi [Þiir]
Bir Selam Gönder [Þiir]
Yolun Açýk Olsun [Þiir]
Ýçim Yanýyor! [Þiir]
Seni Seviyorum [Þiir]
Kurtlar Sofrasý [Þiir]
Yaktýn da Gittin [Þiir]
Özledim Seni [Þiir]
Fatma Çetin Kabadayý Ýle Röportaj [Roman]
Yozgat Sevdalýlarý Þairler Antolojisi - 2021 [Eleþtiri]


Ahmet Sargýn kimdir?

Emekli Öðretmen Yozgat Þairler Yazarlar Birlið Baþkaný

Etkilendiði Yazarlar:
Türk Yazarlarý


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ahmet Sargýn, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.