..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Beklenmedik > Mutlu Özçelik




17 Þubat 2011
Bencil Doktor  
Mutlu Özçelik
Annesinin ölümünden kendisini suçlu tutmuþ, hýrsla azimle çalýþarak onun için doktor olmuþ ama kendisini beðenmekten ve etrafýndakileri küçümsemekten kendisini alamayan kýzýn hikayesi..


:AHIG:
O akþam uykusu kaçmýþtý ufak çocuðun. Hüzünlü, aðlamaklý bir hali vardý.. Öyle ya, dünyada kaç tane vardý ondan, annesini kaybedip, aðlamaklý hüzünlü bir halle camdan dýþarý bakan..

Tam bir hafta olmuþtu evet tam bir hafta.. Kendisini bu konuda çok suçlu hissediyordu. Ahh, biraz daha hýzlý olsaydý.. Ýlacýný annesine hýzlýca getirseydi keþke.. Kendini asla affetmiyecekti. Annesi onun ilacýný geç getirmesi nedeniyle öldü. Evet evet kendi suçuydu ve asla kendini affetmiyecekti.. Yavaþ yavaþ sað gözünden ufak bir gözyaþý süzüldü.

O gece gözüne uyku girmedi.. Sabah zaten kahvaltýda da hiç kimse yemek yemiyor, put gibi duruyordu.. Herkes annesini, babalarý ise biricik eþini arýyordu.. Keþke o olsa, keþke çaylarýný o koysaydý ama yoktu.. Evet yoktu.. Kýzýna da hiç kýzmýyordu.. Zaten biricik eþini kaybetmiþti.. Çok üzülmüþtü. Bir de onu suçlayamazdý..

Gelgelelim bizim kendini suçlu tutan kýz çocuðuna.. O zaman, annesi öldüðü gün tam 12 yaþýn da olan kýz bugün büyümüþ. Doktorluk sýnavlarýna girmiþ, kazanmýþ ve atanacaðý hastaneyi bekliyordu.. Tam 14 sene geçmiþti aradan. Evlenmiþ, 3 yaþýnda da bir kýzý olmuþtu.. Babasý çoktan vefat etmiþ.. Kardeþleri ise de kendisi gibi mesleklerini ellerine almýþlardý..

Ama herþeyi unutmuþta neden annesini unutmamýþtý.. Kendisini hala suçlu buluyordu.. 14 sene aradan hangi çocuk annesinin ölümünden kendisini sorumlu tutardý ki..

Ufak, 3 yaþýnda olan kýzýnýnda mesleðini doktor olarak seçmiþti.. Onun için doktorluk artýk normal bir meslek olmaktan çýkmýþtý.. Baþbakanlýktan bile önemliydi. Kutsal bir meslekti.. Ne de olsa o gece annesinin baþýnda bir doktor olsaydý, annesi ölmeyecekti.

Ama bu sorunlar ve düþünceler arasýnda kendisinde bir deðiþiklik olmuþtu davranýþ olarak.. Kendisi bunu anlamasa, bilmese bile. Evet evet, o annesini kaybeden kýz tam 14 yýl sonra artýk kendini beðenmiþ, baþkalarýný küçümser olmuþtu.

Aradan yýllar geçmiþ mesleðinin 26. yýlýný arkadaþlarýyla beraber kutluyordu.. Artýk o olgun bir doktor bir professiyoneldi.. 2 gün sonra kendisinde bir hastalýk belirdi.. Göðsü çok aðrýyor, bazen inanýlmaz bir acýyla uykularý kaçýyordu.. Bir aylýk izni vardý, dinlenme süresi.. Ama artýk kendisini beðenmekten, etrafýndakileri küçümsemekten yanýnda hiç kimse kalmamýþtý. Artýk bencilliðinden, etrafýndakileri çok küçümsediðinin farkýna varmýþtý. Çok piþmanlýk duyuyordu..

Kendisinin de sonunun annesi gibi olacaðýný biliyordu. Ve artýk o gün gelmiþti.. Evet evet, gece saat 03:00 civarlarýnda uyanmýþtý.. Yataðýnýn baþýndaki sürahiden bir bardak su içmiþti, ama hala göðüs aðrýsý geçmiyordu. Arkadaþýný aramýþtý telefonla.. Arkadaþý ise bir saat içinde orada olacaðýný söylemiþti. Artýk aðlamaya baþlamýþtý. Gene o akþam gibi, kafasýný pencereðe dayamýþ, annesini düþünerek bir uykuya dalmýþtý.. Bir saat geçmiþ arkadaþý gelmiþ ama kapýyý vuruyor ama açan yoktu.. Bir çilingirle kapýyý açmýþtý. Ama karþýlaþtýðý tek þey vardý ki oda: Bir Ceset! Evet, annesinin ölümünden kendisini suçlu tutan, o ufak kýz büyümüþ doktor olmuþ ama kendisini beðenmekten ve etrafýndakileri küçümsemekten kendini alamamýþtý.. Gene yalnýz olduðu bir gece Azraile bedenini teslim etmiþti..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: !
Gönderen: Özgür AKIÞOÐLU / , Türkiye
18 Þubat 2011
olaylar çok hýzlý geliþiyor. Elbetteki yazdýðýn dünya senin ve zaman senin kalemine bakar ama aradan geçen uzun süre arasýndaki "kayýplar" okurda merak uyandýrmanýn ötesinde bir "eksiklik" gibi görünüyor. bunlar zamanla elde edilecek þeyler daha çok yazdýkça... Kurgu baþarýlý olmakla birlikte kurguyu ayakta tutacak olan duygu biraz eksikti. Sabýrlý ol. daha iyileri gelecektir.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Son Fedakarlýk

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýçkici Hamallar [Deneme]
Ýhanet [Deneme]


Mutlu Özçelik kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mutlu Özçelik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.