..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > Kâmuran Esen




19 Þubat 2011
Uslu Bir Köþe Yazýsý  
Kâmuran Esen
Onu yazma, bunu yazma, þunu yazma. Ýyi de, eee ben ne yazayým be kardeþim ?


:BEJH:
Bucaspor, kredi kartýyla futbolcu aldý.
Kredi kartý maðduru vatandaþýn sorunlarý mý dediniz ? Kim dedi onlara kredi kartý kullanýn diye? Kullanmasalardý. Ýçmeye ayraný olmayanlarýn, bir yere giderken faytona binmeye de haklarý da olamaz.

Ünlü oyuncu Cameron Diaz, kendini spora verdi .
Ne örnek bir davranýþ. Ya içkiye verseydi kendini ? Aksýrýncaya, týksýrýncaya kadar içseydi?

Fatmagül ’ün Suçu Ne, bu hafta da izlenme rekoru kýrdý.
THM sanatçýsý Sabahat Akkiraz’ ýn CHP’ ye katýlmasýndan bir süre sonra, Kars’ ta vereceði konserinin Kars Belediyesi tarafýndan iptal edildiðinden söz etmeye gerek bile yok. Konser verecek baþka þehir mi yok ? Hem söz edersek, milletin aklýna özgürlük falan gelir. Durup dururken, eþeðin aklýna karpuz kabuðu getirmenin âlemi yok.

NTV’ de yeni bir yarýþma programý baþlayacak.
Tutuklanma sýrasýnýn kendilerine geldiði söylenen beþ gazetecinin kimler olabileceði konusunda kafa yormaya ne gerek var. Oturun tv baþýna, yarýþma izleyin.

Eþinden ayrýlacaðý söylenen Gülben Ergen, konuyla ilgili açýklama yapacak yakýnda.
Þimdi böylesine önemli bir magazin haberi varken; memur, emekli, dul ve yetimlere Ocak’ tan itibaren verilmesi gereken üç kuruþluk zammýn, iki aylýk gecikmeyle Mart ayýnda verileceðinden, hatta gecikme süresinin uzayacaðýndan dem vurmaya ne gerek var ? Aksi takdirde, vatandaþý galeyana getirme suçu iþlemiþ oluruz. Eþkýya deðiliz çok þükür.

Tüm Türkiye, Beþiktaþ - Fenerbahçe maçýna kilitlendi. Lig sýralamasýný karýþtýracak bu dev maç için nefesler tutuldu.
Soner Yalçýn ve arkadaþlarýnýn davasýndan size ne ? Babanýzýn oðlu mu sanki onlar ? Maç izleyin, maç... Re re re ra ra ra Gassaray Gassaray Cimbombom !

Colin Kazým’ýn dans yeteneði, herkesi þaþýrttý .
“ Dekolte giyene tecavüz kaçýnýlmaz.” diyen profesöre kýzmanýn, söylenmenin hiç lüzumu yok…” Þortla gezen erkeklere kadýnlar saldýrmýyor da, dekolte giyen kadýnlara erkekler neden sarkýntýlýk ediyor ?” sorusunu da sormayýn hiç. Erkeklerin cinsel dürtüleri vardýr sevgili okuyucu, ama kadýnlarýn böyle bir dürtüsü yoktur, olmamalýdýr. Olursa, çok ayýp olur. Bir zihniyete göre kadýn, zaten ikinci sýnýf vatandaþtýr.

Türkiye güzelini, yaþý 24 olmadýðý için bara almadýlar.
On beþ- on altý yaþýnda evlenebilen, yirmi dört yaþýnda seçme ve seçilme hakkýna sahip olabilen, ehliyet alabilen bir genç kýz, alkol kullanmaz mý deyip de milletin kafasýný bulandýrmayýn. Halkýn sabrýný test etmenin yöntemi bunlar.

Fatmagül’ün yengesi, alýþveriþ rekoru kýrdý. Dýþ ticaret açýðý da rekor kýrdý.
Ancak, Fatmagül’ ün yengesinin kýrdýðý rekor, kýrýlan diðer rekordan daha önemli. Hem, bizim de yengemiz sayýlýr kendisi. Ayrýca, vatandaþa da zararý yok kýrdýðý rekorun. Acaba neler aldý yengemiz, kredi kartý mý kullandý, peþin alýþveriþ mi yaptý ? Hani demiþ ya atalarýmýz; “ Zenginin malý, züðürdün çenesini yorar.” diye; siz de kafanýzý - çenenizi yorun biraz. Hem böylece, memleket meselelerinden uzak tutulmuþ olursunuz. Dýþ ticaret açýðýný da unutmuþ olursunuz.

Enes’ in , dokuzuncu yaþ gününü kutlayacaðýz önümüzdeki hafta . Enes, benim büyük torun. Sakýncasýz bir haber diye yazdým. Muhalif bir haber deðil yani.
………………

Bu ne biçim köþe yazýsý demeyin sakýn. Gazetecilerin, köþe yazarlarýnýn, internetteki haber sitelerinin baský altýna alýndýðý, kendilerine gözdaðý verildiði ve hatta yazarlarýn- gazetecilerin tutuklandýðý þu günlerde; köþe yazarýnýn yazdýðý- yazacaðý yazý, gazetelerin haber baþlýklarý , iþte böyle olmalý.

Aksi halde, nereye el atsam, mutlaka birine dokunacaðým. Ya baþbakana, ya bir bakana, ya bir milletvekiline… Baþbakaný, hükümetin icraatlarýný eleþtirmeyeyim mi ? Baþbakanýn, bir partinin kadýnlarý için söylediði “ Bunlarýn hepsi tornadan çýkmýþ.” cümlesini kýnamayayým mý ? Kýzlarla erkeklerin ayrý okullarda eðitim almasýna prensip olarak karþý deðilim diyen Nimet Çubukçu’ya hayret etmeyeyim mi ? Deniz Feneri davasýný hatýrlatmayým mý ? Basýn özgürlüðünün aldýðý darbeden söz etmeyeyim mi ? Üstümüze çöken korku imparatorluðunun kara bulutlarýndan þikâyet etmeyeyim de yemek tarifi mi yapayým ? Ya da, magazin turuna mý çýkayým ? Kim kiminle nerede ne yapmýþ, nerde nasýl yakalanmýþ, kimin göðüs çatalý görünmüþ; bunlarý mý yazayým ?

Onu yazma, bunu yazma, þunu yazma. Ýyi de, ben ne yazayým be kardeþim ?

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bu yazý, uslu durmadýðýmý gösterir.
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
21 Þubat 2011
Duyarlýlýðýnýz için eþekkürler Sayýn Hulki Can Duru. Bu yazý, dalga geçme deðil; bir isyandýr, bir eleþtiridir.Yerel gazetede naçizane köþe yazan bir vatandaþýn isyaný. Saygýlarýmla.

:: Uslu olmanýn zamaný deðil :))
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
20 Þubat 2011
Sn Esen, sanýrým þundan emin olmalýyýz. Postmodern karþý-devrimciler adým adým hedeflerine doðru gidiyorlar. Bu gidiþat Nazizm’in iktidara yürüyüþünü anýmsatýyor. Onlar gülmüyor, biz gülüyoruz. Onlar iþi çok ciddi tutuyor. Biz kalender bir tavýrla dalga geçiyoruz. Onlar “ilerliyor”, biz “geriliyoruz”. Yaþam ve nefes alma alanýmýz daralýyor. Hem stresten geriliyoruz, hem de mevzilerimizden… Tüm kaleler düþtü. Koruyacak, savunacak ne kaldý?

:: dilinize, gönlünüze saðlýk
Gönderen: Gürcan Erbaþ / , Türkiye
19 Þubat 2011
Uslu yazýnýzý mutlulukla okudum. Tekrar görünmeniz yeni yazýlarýnýz için umut veriyor bize. Dilinize, gönlünüze saðlýk. Gürcan Erbaþ




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Toplumumuzun Kadýna Verdiði Deðer
Kâmuran Esen Shov (!)
Kitap, Sehpa Olarak Nasýl Kullanýlýr!
Þarký Sözü Yazarý Olmaya Karar Verdim
Bir Köþe Yazarýnýn Özellikleri
Bir Erkeðin Birkaç Eþinden Biri Olmak
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Ne Günah, Ne Günah Deðil?
Erkekler Þalvar ve Cüppe Giysin
Rtük'ün Saçmalýklarý
Moraliniz mi Bozuk?o Halde Gazete Okuyun!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'ü Anlatabilmek
Kütüphanelerimizin Hazin Durumu
Ahilik ve Düþündürdükleri
Evli Çiftler Nasýl Piknik Yapar
Bir Ýzedebiyat Yýllýðý Alýr Mýydýnýz?
Dünya Kadýnlar Günü
Alanya'da Turizm Suratýmda Nasýl Patladý!
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Güle Güle 2014
Yaþadýðýmýz Ama Artýk Alýþtýðýmýz Garip Olaylar
Dün Gece Bir Rüya Gördüm - Oy Arttýrma Taktikleri Kursu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.