..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþamak ne güzel þey be kardeþim. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Saadet Toksöz




20 Þubat 2011
Mutluyuz Mutsuzluklarýmýzla...  
Saadet Toksöz
Kývranýyoruz sancýlar içinde.. Çýðlýklarýmýz hapsolmuþ ruhumuzun derinliklerinde duyulmuyor. Demir parmaklýklarýn arkasýna hapsolmuþ hayatlarýmýzla, özgürlüðün meþalelerini yakmaya çalýþýyoruz. Kelime daðarcýðýmýz yetmiyor duygularýmýzý haykýrmaya.. Suskunluðun pençesinde kývranýyoruz sancýlar içinde.. Mutluyuz; mutsuzluklarýmýzla..


:BBFE:
Kývranýyoruz sancýlar içinde.. Çýðlýklarýmýz hapsolmuþ ruhumuzun derinliklerinde duyulmuyor. Demir parmaklýklarýn arkasýna hapsolmuþ hayatlarýmýzla, özgürlüðün meþalelerini yakmaya çalýþýyoruz. Kelime daðarcýðýmýz yetmiyor duygularýmýzý haykýrmaya.. Suskunluðun pençesinde kývranýyoruz sancýlar içinde.. Mutluyuz; mutsuzluklarýmýzla..

Kaderine terk edilmek mi, yoksa kaderden kaçmak mý susturan? Ya da korkularýmýzýn esaretindeki zavallýlýðýmýz mý bizi dilsizleþtiren? Bilinmez.

Deli rüzgarlarýn savurduðu yapraklar gibi, nereye konacaðýný bilmeden savrulmak; konduðu yere baðlanýp, sonra tekrar savrulan ruhlar, dipsiz kuyularýn karanlýðýnda çýðlýk çýðlýða baðrýþýyor. Kendi derinliðinde kaybolmak deniyor buna..

Kendi derinliðinde kaybolmaktan korkanlar, hiçbir þey düþünmeden, hissettiðini söylemeden kaçýp, gitmek istiyorlar. Bilmiyorlar ki, gittikleri yere kendilerini de götürüyorlar. Düþünceleri, duygularý, hatýralarý býrakmýyor peþlerini.. Sorarsan, gitmiþ oluyorlar. Cesaretsizliðe yenik düþüp, korkularýna kýlýf uydurmaya çalýþarak hayata kafa tuttuðunu sanýp, yenilmenin dayanýlmaz hafifliði içinde suskunluða mahkum olmak.. Mutlular; mutsuzluklarýyla..

Kaçýþlar, nafile arayýþlar, oradan oraya savrulmaktan toz duman olmuþ kirlenmiþ ruhlar.. Kirli ruhlarýn hamallýðýný yapan temiz bedenler, taþýyamaz olmuþ kirliliðin aðýrlýðýný.. Ruh mu yorgun beden mi? Saðlýklý bedende hasta ruhlar dolaþýyor gecenin karanlýðýnda.. Kovalýyor birbirini yüklerini hafifletmek için ama daha da aðýrlaþýyor ruh bedende, yaþanan her paylaþýmda.. Yalnýzlýða mahkum suskunluklar.. Mutlular; mutsuzluklarýyla..

Doðru diye bilinen yanlýþlar hapsediyor bizi demir parmaklar arkasýna.. Yanlýþ kurgular mahkum ediyor ruhumuzu mutsuzluða.. Korkularýmýzla yaþamayý öðreniyoruz. Kafa tutmak, zincirleri kýrmak yerine kaçmayý hayal ediyoruz ama kaçamýyoruz da.. Kývranýyoruz acýlar içinde.. Sorarsanýz biz mutluyuz; mutsuzluklarýmýzla..

Gülen yüzler arkasýna gizlenmiþ feryat eden ruhlarýmýzýn çýðlýklarý yükseliyor sessizlik içinde.. Sessiz çýðlýklar kaplýyor evreni.. Daralýyor zaman, tükeniyor hayatlar.. Mutsuzluk senfonisi eþliðinde.. Kalabalýklar içinde yalnýzlýðýn ezgileri, tutsaklýðýn naðmelerine eþlik ediyor suskunluklarýyla.. Yalnýz ruhlar evreninde mutluyuz; mutsuzluðumuzla..

SAADET TOKSÖZ



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Þu kalýplardan kurtulabilsek..
Gönderen: Saadet Toksöz / , Türkiye
17 Haziran 2011
Þu kafamýzýn içindeki kalýplardan kurtulmaya cesaret edebilsek, o zaman hayata kafa tutabilme þansýmýz olacak ama korkularýmýza yenik düþüyoruz. Dýþlanmak ve hayallerimiz uðruna savaþmak zor geliyor. Savaþmak yerine suskunluðu tercih ediyoruz. Suskunluða mahkum edilen ruhlar, bedeninden taþýp, evrene seslenmek, ulaþmak istiyor yine de.. iþte o ruhlarýn çýðlýklarýdýr beynimizin içinde uðuldayan. Ýlginize ben teþekkür ederim Didem haným.. Her þey gönlünce olsun.

:: Ellerinize, yüreðinize, kaleminize saðlýk
Gönderen: Didem Duruöz / , Türkiye
24 Mart 2011
Aysel Hanýma katýlýyorum, duygu yoðunluðuyla insanýn içine iþleyen özel ve deðerli cümlelerinizde birçok anlam ve gizli farkýndalýklar var.Þu an onlarý sorgulamak, kendi yansýmamý ortaya çýkarmak bana acý veriyor.Cümlelerinizi tek tek irdeleyebildiðimde bana kazandýracaklarý çok þey olduðunu biliyorum. Ýstenmeyerek söylenen bir evet, içe sindirilmeden kabul edilen bir hayýr biraz da bu durumun suçlusu. Öncelikler, ihtiyaçlar, hak ve sorumluluklar, beklentiler, zorunluluklar, biraz da bizi, ruhumuzun sesini dinlemekten alýkoyanlar. Kendimiz olmayý, kendimizi mutlu etmeyi, yüreðimizin, ruhumuzun, benliðimizin sesini dinlemeyi hep erteliyoruz. Yarýn çok geç olabilir diyebilmek için ise ruhumuzun ters düz edilmesine, 7 þiddetinde bir deprem geçirmesine ihtiyacýmýz var. Öyle çok insan benliðinin sesine kulaklarýný týkýyor ki, hayret etmemek mümkün deðil, daha da kötüsü ise, çok daha fazlasý, sarmalandýklarý sessiz çýðlýklarýn, -hem kendi hem de çevresindekilerinin- farkýnda deðil! Maskeler yýprandýðýnda, sessiz çýðlýklar bedenden dýþarý taþtýðýnda, -ancak yapýlmasý gerekenler ele alýnmadýðýnda- akmayan yaþlar sadece kiþinin kendisinin deðil, sevdiklerinin hayatýný da bulandýrdýðýnda ise, aðýzdan dökülenler bazen bu vb.oluyor:Acil oyuncu koçu aranýyor, yüreðinin gizini saklamak isteyene yol gösterici aranýyor. Gözünün yaþýný saklamak isteyene, yaralý yüreðini örtmek isteyene, gerçekçi kahkaha atmayý öðretecek öðretmen aranýyor. Yaratýcý dramayý uygulama zamaný, gözünün yaþýný durdurup, oyunuculuðuna hayran býraktýrma zamaný. Anlamlandýrma arayýþlarýna ýþýk tutan bu deðerli, düþündürücü, çarpýcý paylaþýmýnýz için çok teþekkür ederim. Sevgi ve Saygýlarýmla.

:: Sessiz çýðlýklar..
Gönderen: Saadet Toksöz / , Türkiye
2 Mart 2011
Teþekkür ederim Aysel Haným..

:: Tebrikler
Gönderen: Aysel AKSÜMER / , Türkiye
23 Þubat 2011
Ýç dünyamýzýn en görünmez sanýlan köþelerine ýþýk tutan ve düþündüren bir denemeydi. Çok güzeldi. Tebrik ederim. Saygýlar..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özgürüz Esaretimizle...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anlaþamýyoruz
Düþük Hararetle Yaþanmaz Aþk...
Aþkýn Kimyasý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kim Bilir? [Þiir]
Uzaklarda Bir Adam Sevdim [Þiir]
Aþk Deðil, Düello... [Þiir]
Tadýmlýk Sevgiler [Þiir]
Silahý Aþk Olanlar [Þiir]
Aþk Umuttan Doðar, Umutsuzluktan Ölür [Þiir]
Narsist [Þiir]
Bugün Günlerden Hanýmeli... [Þiir]
Müptelayým [Þiir]
Kadýnlar Günü! [Eleþtiri]


Saadet Toksöz kimdir?

Bireysel özgürlüðün, toplumsal özgürlüðe dönüþtürülmesine ve vatandaþlýk bilincinin, sorumluluðunun geliþtirilmesine katký saðlamak amacýyla gösterilen çabalarýn tümü, beni konuya dahil etmektedir.

Etkilendiði Yazarlar:
Edebiyatý sadece sanat icra etmek için deðil, ayný zamanda üretici ve aydýn yönünü toplumu uyarmak ve yönlendirme konusunda kullanan ve kendini bu konuda sorumlu hisseden bütün kiþiler ilgi alaným içindedir.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Saadet Toksöz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.