..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Fuat Türker




24 Þubat 2011
Þeytan ve Ýtaatli Fýrkasý  
Fuat Türker
Þeytanýn fýsýldadýklarýnýn kendi düþünceleri olduðunu zanneden bu kiþiler, aldýklarý emirleri hiç düþünmeden uygularlar. Ve bir süre sonra, artýk þeytanla ayný dili konuþur hale gelir, onun telkinlerine dahi ihtiyaç duymadan sistemine hizmet ederler.


:ABCA:
Kur’an, "...Gerçekten þeytanlar, sizinle mücadele etmeleri için kendi dostlarýna gizli-çaðrýlarda bulunurlar." (Enam Suresi, 121) ayetiyle, þeytanýn, insanlarý etkilemek için kendi taraftarlarýný ve dostlarýný kullanacaðýný bildirir. Þeytan tek baþýna hareket eden bir güç deðildir; insanlarý saptýrmak için çalýþan, insanlar ve cinlerden oluþan kalabalýk bir taraftar kitlesine sahiptir. Ýns ve cin þeytanlarýn varlýðý Kuran’da, "Böylece her peygambere, insan ve cin þeytanlarýndan bir düþman kýldýk. Onlardan bazýsý bazýsýný aldatmak için yaldýzlý sözler fýsýldarlar. Rabbin dileseydi bunu yapmazlardý. Öyleyse onlarý yalan olarak düzmekte olduklarýyla baþ baþa býrak." (Enam Suresi, 112) ayetiyle haber verilir.

Þeytan, insanlardan ve cinlerden kendisine uyanlarla birlikte hareket eder, kendisiyle birlikte çok sayýda insaný da cehenneme sürüklemek için onlarý bir araç olarak kullanýr. Bu kiþiler de þeytan gibi sinsi karakter özelliðine sahiptir ve ayný taktiklerle insanlara telkinler vererek onlarý doðru yoldan uzaklaþtýrmaya çalýþýrlar.

Bu kimseleri kullanarak, kendi adýna faaliyet gösterecek sadýk bir taraftar kitlesi oluþturan þeytan, amacý doðrultusunda onlarý istediði gibi yönlendirir. Kendi batýl sistemini ayakta tutabilmek için ihtiyacý olan geniþ kitlelere, taraftarý olan bu kiþiler yoluyla ulaþýr. Telkinlerini onlarýn aðzýndan yapar, felsefesini onlara teblið ettirir.

Þeytanýn sistemini benimseyen kiþi, diðer insanlarý da þeytanýn engebeli yoluna çaðýrýr ve bu batýl sistemi yavaþ yavaþ onlara da benimsetir. Böylece þeytanýn, elçiliðini yapan ve insanlarý Allah’ýn dosdoðru yolundan saptýrmaya çalýþan binlerce askeri olur.

Yönettiði bu itaatli ordunun mensuplarý, kendi vicdanlarýnýn dahi sesine kulak týkayacak kadar þeytana sadýktýrlar ve nasýl korkunç bir azaba sürüklendiklerinin farkýnda deðildirler. Þeytanýn adeta oyuncaðý haline gelen bu kimseler akýllarýný, vicdanlarýný, düþünme ve muhasebe yeteneklerini þeytana teslim ederler. Ve yaþamlarý boyunca þeytanýn iradesi altýnda, onun düþünceleri doðrultusunda yaþarlar.

Þeytanýn fýsýldadýklarýnýn kendi düþünceleri olduðunu zanneden bu kiþiler, aldýklarý emirleri hiç düþünmeden uygularlar. Ve bir süre sonra, artýk þeytanla ayný dili konuþur hale gelir, onun telkinlerine dahi ihtiyaç duymadan sistemine hizmet ederler.

Þeytan, iman eden insanlarla daha fazla uðraþýr. Ýman ettiklerini söyledikleri halde, imaný gereði gibi yaþamayan kiþiler, Allah’a tam bir teslimiyetle teslim olmamalarý, Kur’an’ý yaþamlarýna sokmamalarý ve Allah’tan korkmamalarý nedeniyle þeytanýn fýsýltýlarýna kulak verirler. Þeytana nasýl karþý koyacaklarýný ve onun hileli oyunlarýný nasýl etkisiz hale getirebileceklerini bildikleri halde, þeytanýn telkinlerini itaatle yerine getirirler. Oysa þeytanýn vaadi yalnýzca aldanýþtýr.

“(Þeytan) Onlara vaadler ediyor, onlarý en olmadýk kuruntulara düþürüyor. Oysa þeytan, onlara bir aldanýþtan baþka bir þey va’detmez.” (Nisa Suresi, 120)

Gerçekte onlar ’görebilen kimseler’ (Ankebut Suresi, 38)olduklarý, Kur’an’ý bildikleri ve þeytanýn kendilerinin apaçýk düþmaný olduðu konusunda þuurlarý açýk olduðu halde, ondan sakýnmazlar. Bir yandan ibadetlerini yerine getirirken, bir yandan da davranýþlarý ile þeytanýn tebliðini yaparlar. Ancak bu kiþiler, hatalarýnýn farkýnda olduklarý halde, þeytandan ve kötülük yapmaktan sakýnan güzel ahlaklý insanlar olduklarýný iddia ederler. Þeytan bu kimselere, gizlice yaþadýklarý kötülüklerin önemli olmadýðýný telkin ederek, onlarý din ahlakýndan uzaklaþtýrmaya çalýþýr.

Þeytanýn bu oyunu sonucunda, kiþi gerçek mümin karakterinden yavaþ yavaþ uzaklaþýr. Allah Kur’an’da tek bir mümin karakteri tarif eder. Bu karaktere sahip olan samimi insan, düþmaný olan þeytaný deðil, yalnýzca Kendisine ihtiyaç olunan ve Kendisinden yardým beklenen Allah’ý dost edinir ve yalnýzca O’nun hoþnutluðunu umut eder. Yürüdüðü yol da, þeytanýn tehlikelerle dolu yolu deðil, kiþiye cenneti kazandýracak, onu cehennemden uzaklaþtýracak olan Allah’ýn dosdoðru yoludur. Þeytanýn çaðrýsýna icabet ederek Kur’an ahlakýnýn yalnýzca bir kýsmýný uygulamak ve mümin karakterinden farklý bir karakter geliþtirmek, kiþiyi farkýnda dahi olmadan acý bir azaba sürükleyebilir:

Ýþ hükme baðlanýp-bitince, þeytan der ki: "Doðrusu, Allah, size gerçek olan va’di va’detti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim. Benim size karþý zorlayýcý bir gücüm yoktu, yalnýzca sizi çaðýrdým, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kýnamayýn, siz kendinizi kýnayýn. Ben sizi kurtaracak deðilim, siz de beni kurtaracak deðilsiniz. Doðrusu daha önce beni ortak koþmanýzý da tanýmamýþtým. Gerçek þu ki, zalimlere acý bir azap vardýr." (Ýbrahim Suresi, 22)

Bu durumdan kurtuluþ, insanýn Kur’an’ý rehber edinerek ayetler doðrultusunda düþünmesi, ardýndan içinde bulunduðu durumu fark ederek Rabb’ine sýðýnmasýyla gerçekleþir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnkârcýlar Ýnananlarýn Sapmasýný Ýsterler
Son Perde
Dinin Çýkarlarýný Gözetmek
Anne Babaya Ýtaat Nasýl Olmalý?
Korkma Ebedi Varsýn
Allah Aþký
Kur'an'dan Sorulacaksýnýz
Bir Baþka Candýr Ölüm
Her Sabah, Günü Allah'a Adamak
Kadere Dair

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýnsan Neden Kýskanýr?
Konuþma Kiþiliði Yansýtýr
Çocuklar Gibi...
Gerçek Sevgili
Ne Kadar Aciziz!..
Ahirete Hazýrlýk Kursu
Gerçek Adalet
Duygularý Akýl ve Ýrade ile Terbiye Etmek
Vakit "Öldürmek" Deðil, Kazanmak Ýçindir
Ýnsanlar Ýçin Yaþamak Zordur

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Otobüs Yolculuðu [Öykü]
Köy Anýlarým (!) [Öykü]
Artýk Oruç Tutuyorum (Çocuklar Ýçin Ama Büyükler de Okuyabilir :) [Öykü]
Daldaki Armut (Çocuklar, Gençler ve de Çocuk ve Genç Kalanlar Ýçin :) [Öykü]
Boyun Eðen Kutlu Kadýn [Öykü]
Darwinizm, Komünizmin Bilimsel Kýlýfýdýr [Eleþtiri]
Pkk'nýn Hedefi; Komünist Toplum [Eleþtiri]
"Kahrolsun O Zan ve Tahminle Yalan Söyleyenler" [Eleþtiri]
Dünyalýk Peþindeki Din Adamlarý [Eleþtiri]
Þeytanýn Çift Taraflý Kýskacý: Bir Yanda Ateizm Bir Yanda Yobazlýk [Eleþtiri]


Fuat Türker kimdir?

6 yýldýr insani ve imani konularda makaleler ve çocuk yazýlarý yazýyorum. Yaklaþýk 5 yýldýr Haber Vaktim, Cemaat. com, Sayha Dergi, Edebistan, Turuncu Dergi, Körpe Kalemler, Edebiyat Defteri gibi dergi, portal ve haber sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Yazýlarýmý ve inandýklarýmý paylaþmak için Ýz Edebiyat'dayým. Ayrýca Risale Çocuk, Kalem. biz ve Beyan/Ýstikamet Dergisi'nde çocuk yazýlarý yazýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fuat Türker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.