..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
En tatlý sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > Nilüfer Aydur




24 Þubat 2011
Bendeyiþler - 2  
Nilüfer Aydur
Adalet 25/10/2010 Kendine hakikati eksen almayan düþünce adalete ulaþamaz. Adaletin eþitliðe deðil hakkaniyete ihtiyaç duyan doðasý, neyi hak ettiðimizi anlamak-görmek için, bizi hakikati bilmeye zorlar.


:BAFG:
Olmak
17/11/2010

Olduðun gibi görünmekle, göründüðün gibi olmak, birbirine alternatif seçenekler deðildir. Þeklin öze uygun hale getirilmesiyle, özün þekle uygun hale getirilmesi; yapmakla, yapýlaný seyretmek gibi birbirinden farklý ama ayný anda olabilen ve biri diðerinin yerine geçemeyecek eylemlerdir. Bunlar, bütünü bütün kýlan diðerleri gibi birer parçadan ibarettirler yalnýzca.

Terör
12/12/2010

Terör yalnýzca elinde iktidar gücünü bulunduranlarýn çýkar saðlayacaðý bir yöntemdir. Halkýn terörü yoktur. Çünkü terörün bütün araçlarý iktidarý ellerinde bulunduranlar tarafýndan üretilir.

Aþmak
05/1/2011

Bir güçlüðü aþmak, güç olaný alt etmek deðil, onu kendine katmak demektir. Çünkü senin için güç olan ki; o, senin içindir, sana aittir. Ulaþamadýðýn yeri aþamazsýn. Ulaþmak kendine varmaktýr.


Evrensellik
2/11/2010

Evrensel olan gördüklerimiz, duyduklarýmýz ya da söylediklerimiz deðildir. Hatta bütün insanlýk ayný anda ayný koþullarý paylaþýyor olsa bile. Evrensel olan, ancak ve ancak insanýn kendisidir. Evreni kendinde barýndýran yalnýzca odur.

Adalet
25/10/2010

Kendine hakikati eksen almayan düþünce adalete ulaþamaz. Adaletin eþitliðe deðil hakkaniyete ihtiyaç duyan doðasý, neyi hak ettiðimizi anlamak-görmek için, bizi hakikati bilmeye zorlar.

Ruh
25/10/2010

Ýçine hapsolduðumuz evrenin dýþýna hiç çýkamayacak olsak da, bizim iþimiz o evrenin duvarlarýný kemirmektir. Zira o duvarlar ruhumuzun besin ihtiyacýný karþýlar.

Felsefe
25/10/2010

Dünyayý oldu-bittilerle önümüze seren hiçbir felsefe bizi anlatmaya yetmez. Çünkü biz henüz olmadýk, olmaktayýz. Felsefe kendimizi çözmek için deðil, yapmak için varolmalýdýr.

Tanrý
15/10/2010

Ben O’na, sen olmadan da varolabilmek için tutundum, çünkü seni -insan- yok etmem gerektiðinde kendim de yok oluyordum. O’nun inkâr edilebilirliði bundan...


Hedef
4/10/2010

Gerçek diye yöneldiðimiz hedef aynýysa, bir gün ona ulaþmayý umut edebiliriz. Fakat hedeflerimiz farklýysa, gerçek, hiçbir zaman gerçek olmayacaktýr. Herkes kendi gerçeðinin arayýþýnda kaybolacaktýr.

Ölümsüzlük
1/10/2010

Bir gün, insanlýk tarihinde yazýlmýþ ve yapýlmýþ her þeyi tarihten daha iyi anlayacak insanlar olacak. O gün cehennemin ateþi sönecek ve o gün, insanlýk tarihinin yaþadýðý bütün günlerden daha uzun olacak. Ölümsüzlüðün iksiri o gün bulunacak.

Arayýþ
24/2/2011

Önce savunmasýzlýðýmýzý, sonra ihtiyaçlarýmýzý, ardýndan zaaflarýmýzý dayadý þakaðýmýza; þimdi deðerlerimizde sýra... Silah haline dönüþerek bizi tehdit etmekle kalmýyorlar fakat ayný zamanda müphemleþiyorlar -ki içi boþalmýþ kýlýflara dönüþüyoruz- kendimizde, sahiplenilecek bir insan varoluþu arayan define avcýlarýyýz artýk, en dirayetli olanlarýmýz bile...


Nilüfer Aydur



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çirkin Ördek Yavrusu Ýnsan Hayvan mý?
Bendeyiþler - 6
Kutsala Ýliþkin
Bendeyiþler - 4
Sistemin Ruhu - 8
Bendeyiþler - 3
Bendeyiþler - 5
Sistemin Ruhu - 7
Bendeyiþler - 1
Bilgi Donanýmýmýz ile Eylem Biçimimiz Arasýndaki Uçurumun Yarattýðý Gerginliðin Ortadan Kaldýrýlmasý Üzerine

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Söz Üzerine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sus - II - [Þiir]
Sus - I - [Þiir]
Kýzýma [Þiir]
Yalnýzlýk Kimsesizlik Deðildir [Þiir]
Söz Vermiþtin Ýnanacaktým [Þiir]
Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - VI [Þiir]
Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - VII [Þiir]
Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - V [Þiir]
Hâlâ Bitmedik Ýnadýna - IV [Þiir]
Ayný Zamandý [Þiir]


Nilüfer Aydur kimdir?

Ýçine hapsolduðumuz evrenin dýþýna hiç çýkamayacak olsak da, bizim iþimiz o evrenin duvarlarýný kemirmektir. Zira o duvarlar ruhumuzun besin ihtiyacýný karþýlar.

Etkilendiði Yazarlar:
Daha çok felsefi etkilerden söz edebilirim...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilüfer Aydur, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.