..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > gürsel çolakoðlu




27 Þubat 2011
Vitrin Gibi Hisseden...  
gürsel çolakoðlu
Binlerce maske, sanki andropozlu bir kaldýrýmda yürüyorlar. Ýki bank, birkaç lamba ve vitrinlerle gençleþtiðini sanan o kaldýrýmda, aþýnmýþ taþlarý aþýndýrmaktan baþka iþe yaramayan adýmlarýyla.


:BFBD:
Bu akþamda ayný, bir öncekinden farký yok. Farklý olanlarý hatýrlamak için uðraþmanýn manasý da yok artýk. Dün, ondan önceki ve daha önceki günler, hepsi ayný… Vitrinler kýþ vitrini, kaldýrýmlar andropoz erkeði gibi. Sokak lambasý ýþýklarýyla yalýnlaþmýþlýktan sahte ve geçici güzelliðe sarýlmýþlar sanki. O kaldýrýmlar, þairlere ilham olacak çiseleyen bir yaðmurda, romantizm yaþayacak adýmlarý bekliyorlar kendilerince… Ve vitrinler, aslýnda onlara bakacak olanlar sadece yüzler, sokak yüzleri... Kaldýrýmdaki adýmlar ise amaçsýz adýmlar…
Ve ben; vitrin gibi, kaldýrým gibi hisseden andropozdan uzak bir adam… Ya da zamanýn hýzlý akmasýný isteyen gözleri sararan yapraklarda, onlara imrenen biri… Yanýmdan geçen hareketli nesnelerin farký yok artýk birbirinden; kumanda panelli sonarlar gibi her biri. Sanki birbirine çarpmamalarý için geliþtirilmiþler. Ýþte sokak yüzleri, sanki gerçeði saklayan maske gibiler. Binlerce maske, sanki andropozlu bir kaldýrýmda yürüyorlar. Ýki bank, birkaç lamba ve vitrinlerle gençleþtiðini sanan o kaldýrýmda, aþýnmýþ taþlarý aþýndýrmaktan baþka iþe yaramayan adýmlarýyla. Amacý olan adýmlar hýzlý olur ya, ama yok, hýzlý olanlar hiç yok aralarýnda. Yavaþ ve amaçsýz adýmlarýn sahipleri yaný baþýmdalar, adýmdaþlar… Ve, iþte vitrin camýnda görünen kendime, artýk amaçsýz adýmlardan birinin sahibi ama maskesiz bir adam diye söylendim baktýðým vitrine…
Þemsiyeleri açanlar sayesinde yaðmurun yaðdýðýný anlayan, ýslanmayý fark edemeyen biri. Güneþ doðuþunun sürekli takipçisi, güneþin batýþýný ise sorgulayan bir deli… Doðuþu mecburen izleyen bir uykusuz, batýþýna yoksa uyku zamanýmý diye kýzan ve adýmlarý hýzlanan maskesiz bir adam. Hem güneþin doðuþunda hem batýþýnda yanýmda sýcak bir nefes, elimde ayný sýcaklýkta bir el ile zamaný yaþamak hasreti. Anlamlý yaþamak ama… Zamaný durduran, durmuþ o zamanda mutlu yaþatan o anlamlýlar; bazen tek bir kelime ya da bir bakýþ ya derin bir nefes ya…
Sorum þu; Nefes yaþamak için gerekli diyenler, anlamsýz nefesle yaþamak yaþamak mý? O yanýmdayken derin derin nefes aldýðým hava havaydý peki þimdi soluduðum ne?
Mutlu yaþatan anlamlý bakýþa ama maskesiz bir bakýþa, yani olduðu gibi görünen güneþ ve ay gibiye… Mutlu yaþatan anlamlý her kelimeye, berrak su gibiye… Yani su gibi, yani hava gibi, yani kâinatta yaþamý devam ettirenler gibi… Yaþama renk veren, yaþamý su gibi akýtan, güneþ gibi ýsýtan ve dolu dolu nefes gibi hissettiren o zamanlardan bugüne gelen bir adam. Ve þimdi geceye sitem eden, dünya neden dönüyor diye hesap soran bu maskesiz; çok çaresiz. Ne unutabiliyor sýcak nefesi nede maskesiz o bakýþý. Son kelime hariç özlüyor söylenen her kelimeyi.
***
Farklýydý o gün; gözleri yere bakýyordu. Düþündüm, ne unuttum ya da ne yaptým? Kendimi sorgularken gözlerim önce gökyüzüne sonra da saða sola baktý. Yani o an için bakamadým gözlerine. Ýþte o kýsa sürede olay olacak olaný anlamak için çok uðraþtým, anlayamadým. Sanýyorum özür dilemeliyim dedim. Hatamý fark edememe ve bilmediðim hatam nedeniyle özürde gecikme… Bu da biraz tuhaf geldi bana… Ýþte bunu anlamasýný beklerdim… Unuttuðum özel bir gün mü var yoksa?
Onlarýn hiç önemli olmadýðýný ikimizde biliyorduk. Her anýmýz birlikte geçerken örneðin doðum gününün ne önemi vardý. Zaten her aný yeniden doðmuþ gibi yaþýyorduk ve o her anda yaþana aþk tazeleniyordu. Her gün doðum günüydü zaten, aþka. Peki, hatam neydi? Sonra tekrar sordum; eðer her an aþk var ise aramýzda bu nasýl hata? Ne yapmýþ olabilirim?
Söyledi; vitrine bakar gibi bakmýþým, ona! O son bakýþýyla; “uzaktan sever gibisin” dedi… Ve nefes alamadýðým o anda son kelimesi; “hoþça kal” oldu…
Sonrasý; vitrin gibi, kaldýrým gibi hisseden bir adam doðdu iþte…
(GÜRSEL ÇOLAKOÐLU)






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kadýným Yalnýzlýk Kokuyordu...
Gardiyan Gölgeler...

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Devlet Adamýna Öðüt...
Gelincik Çiçeklerini Gözyaþýyla Sulamak...
Issýzlýkta...
Aynaya Yorgunca Bakan Kadýn...
Anlamsýzlýklarla Kavga Etmiyorum Artýk
Emekçi Olmayan Kadýn Var mý?
Anneler ve Þehitleri...
Deve Kuþundan Özür Diliyorum.
Düðün Mevsimi ve Havai Fiþekler...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ah... [Þiir]
Solduk Ama Ölmeyeceðiz... [Þiir]
Damla Gibi... [Þiir]
Bir Çýnar Altýnda Mesela... [Þiir]
Feleðin Ýþbirlikçisine... [Þiir]
Aþure Gibi Biri Ýþte... [Þiir]
Libya'dan... [Þiir]
Ýsyaným Var... [Þiir]
Þehitlerin Asenalarý... [Þiir]
Merhaba Arkadaþým... [Þiir]


gürsel çolakoðlu kimdir?

gurselc@hotmail. com


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © gürsel çolakoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.