..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Caner Almaz




28 Þubat 2011
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Aþk  
Caner Almaz
Aþk nedir, ne deðildir, neler getirir, neleri götürür. Kýsacýk, bir solukluk bir anlatýmý.


:AHHF:
öncelikle, boðazýnýzý temizleyin. zira hem sevinçli anlarýnýzda hem de acý çekiþlerinizde konuþmakta zorlanacaksýnýz, bu yüzden temiz bir boðaza sahip olmak, iþi þansa býrakmamak en önce yapmanýz gereken iþlerdendir. her daim temiz tutun boðazýnýzý. saðlam bir hitabet için gereklidir bu. heyecanlýsýnýz görüyorum, ýþýltýnýz gözlerinizden anlaþýlýyor ve çok mutlusunuz. heyecanlý olmanýz gerçekten güzel, zira bir iliþki için heyecan en gerekli faktörlerdendir. bunu partnerinize hissettirirseniz ve paylaþtýðýnýz anlara yansýtýrsanýz, ne mutludur size. ancak bilmelisiniz ki, her þeyin fazlasý zarardýr. çok heyecanlý olmak, sizi sakarlýktan tutun strese kadar sürükleyebilir. dikkatli olun.

aþkýnýz, size güzel þeyler vaadetmez, siz isterseniz güzel þeyler yaþayabilirsiniz. yani size baðlýdýr iliþkinin gidiþatý. en baþýndan iliþkinizi “seninle iliþkime ciddi gözle bakýyorum” þeklinde kalýba sokmayýn. sevdiðiniz insaný anlamak, dinlemek, ona deðer vermek iliþkinizi þekillendirir. siz kelimelerle þekile sokmaya çalýþmayýn aþkýnýzý. bu hem iliþkinize zarar verir hem de karþýnýzdakini siz istemeden ve farketmeden baský altýna alýr. en güzeli, en doðrusu aný yaþamaktýr. zaten uyum sorunu yaþamýyorsanýz, o iliþki uzun sürer. kendinizi ve iliþkinizi kalýba sokmayýn. yapmayýn bunu.

aþk, sürekli tazelenmeyi bekler. zira tazeleyemediðiniz aþkýnýz, bir süre sonra tekrarlamaya ve iliþki içinde sýkýntýlara neden olur. aþkýnýzý tazelemek için, farkýnda olmayý öðrenmelisiniz. aþýk olduðunuz kiþideki ufacýk detaylarý farketmek, gerçekten sizi ve sevgilinizi heyecanlandýrabilir, þevke getirebilir. ayný þekilde, sürpriz yapmak ve þaþýrtmakta aþkýnýzý taze tutabilir. bunlarý iliþkinin her iki tarafý içinde söylüyorum bak sadece senin için deðil. zira bahsettiklerimi iliþkide bir kiþinin yapmasý gerçekten yorucu ve þevk kýrýcý olur.

çok görüþmek, aþkýn ömrünü tüketir, bilin bunu. elinizde görüþme imkaný olsa dahi, çok sýklýkla görüþmemeye özen gösterin. birbirinizi özlemek, aþkýnýzý canlý tutmaya yol açar. özlemek, bir iliþkiyi uzun ömürlü kýlar. uzun mesafeli iliþkilerin bu denli uzun sürmesinin nedeni, az görüþülmesidir.

her an yanýnda olduðunuzu hissettirin. bunu karþý tarafý boðmadan yapýn, sýkmayýn. kýskançlýk denen duyguyu, eðer fazlaysa bünyenizde, törpüleyin. eðer törpüleyemiyorsanýz bunu sevdiðiniz kiþinin aklýnda sizde ona dair güven problemleri olduðu yönünde soru iþaretlerine sebebiyet verir. güvenin aþkýnýza, bunu hissettirin.

en ufak problemleri dahi konuþun, çekinmeyin bundan. saklamayýn, gözlerinin içine bakýn. itelenen ufak problemler birikerek bir dað þeklinde karþýnýza çýkýyor ilerleyen zamanlarda. öyle büyük tartýþmalar genelde bu tarz içinize attýðýnýz problemlerin fitillemesiyle meydana geliyor. tecrübeyle sabittir.

öpün, dokunun, saçlarýný ve yüzünü okþayýn. ona var olduðunu ve var olduðunuzu hissettirin. aþký ufak dokunuþlar heyecanlý ve daha çekici kýlar. sýnýrýný bilin bunun ama þimdi olan var olmayan var. yapmayýn öyle her yerde.

vee, bir gün biteceðini bilin. zira her aþk, her birliktelik sonunda ayrýlýðý tatmaya mecburdur. bilin bunu. yüzün düþmesin bence, öyle yani, gerçekten bitecek bir gün.

sana aþkýnda mutluluk, acýsýnda da sabýr diliyorum.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çay - 2 / Sen Gittin ve Herkes Ölmeye Baþladý
Kesik
Çay - 1

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yeni Baþlayanlar Ýçin; Yalnýzlýk
Ýtiraflar - 1

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zaman - 1 [Öykü]
Yanmak - 2 [Öykü]
Unutanlar Bürosu - 1 [Öykü]
Eksik - 4 [Öykü]
Topal Kedi [Öykü]
Varlýk [Öykü]
Gölge [Öykü]
Nokta [Öykü]
Yokluk - 3 [Öykü]
Eksik - 3 [Öykü]


Caner Almaz kimdir?

Ýçimdeki çok sesliliðin esiri olan kalemimle, çok sesliliðinize hitap ediyorum. Sizi duyuyorum ve sizi anlatýyorum. Ýçinizdeki sizi dinlemelisiniz.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski, Oðuz Atay, Franz Kafka


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Caner Almaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.