..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > derya eðilmez




3 Mart 2011
Erbekan Yeni mi Anlaþýldý?  
derya eðilmez
Hakkýn rahmetine kavuþan Erbakan Hoca,vefat ettiði 27 þubat gününden beri gazete ve televizyonlarda...


:BACD:
Hakkýn rahmetine kavuþan Erbakan Hoca, vefat ettiði 27 Þubat gününden beri gazete ve televizyonlarda. Eskilerin bir sözü vardýr bilirsiniz. “kör ölür badem gözlü olur,kel ölür sýrma saçlý olur.” Erbakan Hoca hep aynýydý,görüþ ve inançlarýndan hiç taviz vermedi,çark etmedi,milli görüþü son nefesine kadar savundu. Yani önünde neyse sonunda da ayný oldu. Ancak kaybettiðimiz her deðerde olduðu gibi onunda arkasýndan ayný seramoniler yaþandý. Þöyle deðerli bir siyasetçiydi, böyle akýllý bir bilim adamýydý, çok zekiydi,ülkesine,milletine,milli deðerlerine baðlýydý,falandý filandý.Aklýnýz yenimi baþýnýza geliyor. Þimdi mi anlýyorsunuz.Koca bir ömür dile kolay tam seksenbeþ yýl. Bunun 40-45 yýlý siyasetin içinde, görüþlerini yaymak,taban oluþturmak,parti kurmak ile geçmiþ. Türkiyenin 54. hükümetinin baþbakaný olmuþ. Göreve gelir gelmez ilk icraat olarak memura %50 zam yapmýþ ve bunu belirli periyotlarla tekrar ederek zammýn %100`e ulaþmasýný saðlamýþtýr. Böylesine bir zammý ondan baþka hiçbir baþbakan vermemiþtir,verememiþtir.Fakat Erbakan hocaya, irticayý hortlatacaðý,laikliði,cumhuriyeti,demokrasiyi tehlikeye sokup ülkeyi çaðýn çok gerisine götüreceði(!) endiþesi ile darbe sinyalleri gönderilerek bir nevi gözdaðý verilmiþ, dönemin Cumhurbaþkaný Süleyman Demirel tarafýndan oyuna getirilerek alaþaðý edilmiþtir.(Gerçi Demirel baþbakanlýðý Tansu Çiller`e deðil de Mesut Yýlmaz`a vererek darbeyi önlediðini öne sürmüþtür).
Þimdi, yaþanan olaylarý temcit pilavý gibi ýsýtýp tekrar anlatmak anlamsýz belki ama 28 Þubat da yaþanan postmodern darbe ile Necmettin Erbakan`a yapýlanlar aslýnda bu ülkenin geleceðine balta vurmuþ ve dinamitin fitili ateþlenmiþtir.
Halbuki Erbakan`ýn,þeriat düzenini getirmek,ülkedeki kadýnlarý tesettüre sokmak,ülkeyi padiþahlýk þablonuna sokarak o minvalde yönetmek gibi gizli planlarý hiç olmadý. Daima Amerikan emperyalizmine ve siyonizme karþý çýktý. Son nefesine kadar da bunlarý reddetti.
Her söyleþisinde verdiði mesaj aynýydý.Amerikan emperyalizmine,siyonizme hayýr. Kendi yaðýmýzla kavrulup,deðerlerimize sahip çýkmalý, bu iki sinsi gücü iç iþlerimize karýþtýrmamalýyýz.
Televizyonda seyrettiðim son röportajýnda yine ayný þeyleri savunuyor,bitkin ve hasta halinde masonlarýn oyununu,dolarýn üzerindeki piramidin sýrlarýný ve masonlukla baðýntýsýný anlatarak halkýný uyarýyordu.
Söylediklerinde haksýz deðildi,vataný sahiplenmek, dýþ güçlerin oyununa gelmemek, ülkeyi kimseye muhtaç olmadan kalkýndýrmak adýna haklýydý. Yetiþtirdiði öðrencisi ile bile bundan ötürü fikir ayrýlýðýna düþmüþ belki de kýrgýn ayrýlmýþtý bilinmez…
Atatürk`ün o veciz sözleri ne anlamlýdýr aslýnda “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek deðildir.Benim fikirlerimi,benim duygularýmý anlýyorsanýz ve hissediyorsanýz bu kafidir.”Evet, yitirilen deðerleri anlamak,Atatürk`ün dediði gibi arkasýndan aðýtlar yakýp,törenler düzenlemek de deðildir. Ancak bizler biraz balýk hafýzasýna sahip olduðumuz için kiþilerin yaþarken deðerini hiç bilmeyip,yaþananlarý çok çabuk unutuyoruz. Onun kýymeti günümüz þartlarýnda çok daha iyi anlaþýlmýþtýr. Zamanýnda baþbakanlýk yapýlmasýna izin verilseydi, belki bugün darbe planý yaptýklarý gerekçesi ile içeriye alýnanlar þimdi dýþarýda olacaklardý. TSK nýn, baþsaðlýðý mesajý yayýnlayarak, cenaze namazýna temsilci göndermesi geç de olsa Erbakan Hocayý anladýklarýný göstermesi açýsýndan manidardýr.Bakalým bundan sonra anlama sýrasý kimde olacak?





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Saðlýðýmýz Nereye Gidiyor?
Geçici 15. Madde Tozlu Raflara Kaldýrýldý
Erbakan Yeni mi Anlaþýldý?
Muhaliflere Ders Olsun (!)

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendisi Dev Yüreði Küçük Adamlar
Bu Bono Baþka Bono
Eyvah Texastayým
Saðlýkta Özelleþtirmenin Yeni Halkasý Aile Hekimliði

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgili Günlük [Öykü]
Mahkemede Bir Gün [Öykü]
Ahmet Haþim ve Yalancý Ay [Deneme]
Gaziantep Ýzlenimlerim [Deneme]
Prangasýný Kýran Kapalý Kadýnlar [Deneme]
Bir Kadýn Ne Ýster? [Deneme]
Bizler Gerçekten Çocuk Olmuþuz [Deneme]
Muadil Ýstemezuk [Deneme]
Belki Yarýn Çok Geç Olabilir [Deneme]
Þaþmýþým Bu Muadil Ýlaçtan [Deneme]


derya eðilmez kimdir?

eczacý,ressam,yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Cengiz Aytmatov,Reþat Nuri Güntekin,,Yakup Kadri Karaosmanoðlu,


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © derya eðilmez, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.