..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþam kýsa, sanat uzun, fýrsat aceleci, deney aldatýcýdýr. -Hippokrates
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Toplum > osman demircan




18 Mart 2011
Hepiniz Gazetelerdeki Köþe Yazýlarý Gibi Boþsunuz. Nedense Hayatýmdaki Tüm Köþeleri Tutmuþsunuz  
osman demircan
Þöyle bir sana ne diyebilsem. Karþýmdaki de bu sözümün ne anlama geldiðini bir anlayabilse. Toplum öyle sokulgan ki, yýlandan farksýz. Hayatýnda yeter ki bir gedik bulsun, hemen içeri girer. Diyemezsin ki hayatýmda ne iþin var. Arkadaþtýr, dosttur... Ne yapsa iyilik içindir. Uf dersin, anlamaz. Sana nefes aldýrmaz. Neden bu kadar yapýþ yapýþsýn dersen, seni ayakta tutmak için der.


:AHAD:
Þöyle bir sana ne diyebilsem. Karþýmdaki de bu sözümün ne anlama geldiðini bir anlayabilse. Toplum öyle sokulgan ki, yýlandan farksýz. Hayatýnda yeter ki bir gedik bulsun, hemen içeri girer. Diyemezsin ki hayatýmda ne iþin var. Arkadaþtýr, dosttur... Ne yapsa iyilik içindir. Uf dersin, anlamaz. Sana nefes aldýrmaz. Neden bu kadar yapýþ yapýþsýn dersen, seni ayakta tutmak için der. Yaptýðý tek þey ya tutkal olmaktýr ya da zýmba. Kendini sana ekler. Bir eklemedir gider. Saçlarýnýn kumrallýðýný hayatýna katar. Ýster ki her gün saçlarýmý okþa. Lanet edersin yaþadýðýna. Yaþamak, ona buna serenat yapmayla geçer. " Bir of çeksem karþýki daðlar yýkýlýr. " diye bir türkü tutturursun. Her zaman yýkýlan sen olursun. Bir mezar dilersin yaþamdan kaçmak adýna. Ölmek bile bu dünyada sýrayla. Ýstemiyorum artýk Ýstanbul trafiði gibi bir hayat. Sokulur her yanýma insanlar. Hepsi ya hamamböceði ya da karafatma. Ýsterim sadece sevdiklerimle beraber olmak. Fazlalýklarý atmak isterim hayatýmdan. Hayatým týka basa dolu bir Ýstanbul dolmuþu. Nedense son duraða kadar hepsi yanýmda. Þöyle birisi inse belki nefes alýrým. Böyle bir davranýþ belki beni kurtarýr. Bana ne senin çocuðunun hastalýðýndan, kocanýn veya karýnýn seni aldatmasýndan. Bana ne iþyerindeki sýkýntýlardan. Bana ne dertlerinden ve sýkýntýlarýndan. Hepiniz gazetelerdeki köþe yazýlarý gibi boþsunuz. Nedense hayatýmdaki tüm köþeleri tutmuþsunuz. Sana ne demek isterim sana. Aðlasan da, sýzlasan da bir mendil olmak istemem sana. Beni öldüren her þey düþmanýmdýr. Sizler ya kötü doktorlarsýnýz ya da üfürükçüsünüz. Söyleyin ne iþiniz var hayatýmda? Hayatým bir aksesuar deðildir; takýp takýþtýracaðýnýz. Bir yaðmurun topraða düþtüðü anda, sizin için bir çimen olamam. Bir güzellik beklemeyin benden, yaptýðýnýz bahçelerde. Ben açmak istemem, zevkiniz için. Gidin baþka yerlerde gülistan kurun. Kimse için güzel görünme adýna, köklerimi gizleyemem.
Hepiniz gazetelerdeki köþe yazýlarý gibi boþsunuz. Nedense hayatýmdaki tüm köþeleri tutmuþsunuz. Hayatýmda gazete kaðýdýsýnýz, duygularýmý öldürüp üstünü örten. Kendinizi saklayamazsýnýz, tüm yanlý taraflarýnýzla üstümdesiniz. Benim için asparagassýnýz. Yalan yanlýþ duruþunuzla hayatýmdaki intihal makelesisiniz. Buna raðmen tüm köþelerimi tutmuþsunuz. Siz kendinize entelektüel bir yan bulmuþsunuz. Minareyi çalýp kýlýfýný uydurmuþsunuz. Sonra o minareden ahaliye seslenip beni aptal ve boþ bulduðunuzu duyurmuþsunuz. Sizin inancýnýz kendinizi duyurmaktýr. Ses tonunuz inancýnýz kadar boþtur. Tanrý'yý idrar yaptýnýz ve cami duvarýna çiþinizi yaptýnýz. Sonra manþet manþet benim dinsiz ve imansýz olduðumu anlattýnýz. Kokusu çýkýnca yaptýklarýnýzýn, biz abdesti cami de bozar ve camide alýrýz dediniz. Mazlumlarýn üzerinde kara bir bulut gibi durdunuz. Aptallýk gibi yaðdýnýz. Memleketi cahilliðe boðdunuz.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn toplum kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurþunlardan Kaçamayan Atlar
Saatler Kimin Ýçin Çalýyor
Ayak Takýmýysan Ezilirsin
Padiþah ve Kapýcý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.