..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Þenol Durmuþ




21 Mart 2011
Babam ve Oðlum  
Þenol Durmuþ
Oðlum iþte diðer yaþýtlarý gibi...Þeytan gibi kerata, ara sýra severim...On ikisine basmak üzere...Erkek çocuðu olduðu için haliyle biraz da þýmarttýk sayýlýr.Her baba gibi bazen bende "hadi oðlum þu pipini bir göstersene, bakalým büyümüþ mü" derim...


:AIFI:
Oðlum iþte diðer yaþýtlarý gibi...Þeytan gibi kerata, ara sýra severim...On ikisine basmak üzere...Erkek çocuðu olduðu için haliyle biraz da þýmarttýk sayýlýr.Her baba gibi bazen bende "hadi oðlum þu pipini bir göstersene, bakalým büyümüþ mü" derim...Kaçar benden annesine seslenir diðer çocuklar gibi.."Anne baksana þu sapýk babama yine pipiyi göster dedi" der..Çok seyreder televizyonu...Erkek çocuk iþte hep sevmek isterim.

Bazen çizgi film seyrederken aniden ona sarýlýrým öpmek isterim.O da benden kaçmak ister...Bebeklik günlerini sýk sýk anýmsadýðýmdan olacak ki onu zorla öperken "mucu, mucu" derim...Caným oðlum çok kýzar."Baba sen beyin özürlümüsün nesin" der...Ama ben o kýzdýkça ayný hareketleri sürekli her gün yaparým..Çocuk iþte..

Ama bazen de durum tersine döner...Ara sýra böyle severken iþte, moralimin bozuk olduðu günlerde de hatýrý sayýlý aðýr küfürleri de saydýrýrým hani..En sevdiðim küfürlerin baþýnda gelir." Ne yaptýn ulan sen piç kurusu, pezevenk" derim.Haným bu anlarda hemen koþarak gelir "Küfür etme , çocuðun ruh saðlýðýný bozacaksýn" der.Bu kez hanýma da okkalý bir küfür saydýrýrým, o da kaçar, gider..

Ýþte bu yüzden olacak ki mutlu yuvamýz bazen küçük bir týmarhaneye dönüþür.Haným da zaten evlendiðimiz günden beri depresyon ilçalarý kullanýr.Bana da kullanmamý tavsiye eder ama ben onun yerine genelde bol bol içki içerim.Caným oðlum geçenlerde yanýma geldiðinde morali bozuktu.Suratýndan belliydi...Tesadüf bu ya iþte benimde bozuktu.."Bir þey sorabilir miyim baba" dediðinde hiç yüzüne bakmadým daha doðrusu bakmak istemedim."Baþýmdan git, þimdi iþim var canýmý sýkma" dedim..Ama inatçý çocuk gitmedi, yine de konuþtu."Baba biliyor musun geçen gün dedemin dükkanýna gittiðimde bana sanki kýzdý" dediðinde afalladým...Aniden sinirlerim gerildi..."Eee ne dedi ne oldu" diye sorunca anlattý..

"Dedem beni sevmiyor galiba bana bakarken hep kaþlarýný çatýyor, hiç de öpmüyor" dediðinde durumu anlamýþtým..Son kavgamýzda zavallý babam bana baðýrýrken takma diþleri yerinden fýrlayacak gibiydi...Para, iþ meselesi falan iþte.Güya doðduðum günden beri rahat yüzü görmemiþ miþ, yýllardýr parasýný yemiþim falan diyordu."Kaçýncý sermaye bu ulan" diye haykýrýrken, beni utanmazlýkla, hainlikle suçluyordu..Gençlik yýllarýmda da beni komunistlere, amerikalý manyaklara benzetmiþti...Tabii ki o bu hakaretleri yaparken bende gereken karþýlýðý veriyordum...

Düþündüm...Babam benim yüzümden torununu sevmiyordu..Halbuki bende küçükken babam da bana sýk sýk "Hadi oðlum þu pipini bir göster bakayým büyümüþ mü" sorardý..Biraz güldükten sonra oðlumun baþýný okþadým..."Caným oðlum takma kafana" dedim."Deden yaþlandýkça kafayý üþütmeye baþladý.Yaþlýlar da bu olur.Zaten yakýnda ölüp gidecek.O zaman maddi manevi anlamda daha çok rahat ederiz...Þimdilik durumu idare edelim" dedim."Bütün mesele pipi meselesi oðlum, sorun oradan kaynaklanýyor.Sen büyüdüðünde bunlarý anlarsýn" dedim.

Oðlum ciddi ciddi baþýný baþýný sallarken düþünüyordu.Belki tahmin etmeye çalýþýyordu.Birden gülümsedi."Baba bu sene takdir getirirsem cep telefonu alýr mýsýn" diye sorduðunda þaþýrdým.."Daha orta bire gidiyorsun, ne telefonu ulan" dediðimde yere bakarken hüzünlendi..Aðlayacak gibiydi.."Ama sen ortaokula giderken, dedem sana hiç telefon sanki almadý mý" diye sorunca yine güldüm...Çocuk iþte, ne kadar masumdu.Temiz saf yüreðiyle, düþüncesiyle çok masumane bir soruydu..Hüzünlendim...Haným da meðer kapý aralýðýnda bizi dikizliyormuþ.Ortaokul yýllarým canlandý.."Bak oðlum sen hangi telefondan bahsediyorsun, ben senin yaþýndayken okuldan daha gelir gelmez üstümü deðiþtirip iþe gidiyordum.Bir çok sýnýf arkadaþým gibi kaportacýda, torna iþlerinde çýraklýk yapýyordum.Üstelik yaz, týþ, tatil demeden çalýþýrdýk..Üstelik yamalý pantolonum falan vardý..Orta bire giderken iþ yerinden arakladýðýmýz þiþelerin içindeki tineri mahalle de çekerdik hep beraber, bunlarý biliyor musun...Altý ay kadar bir süre yani senin yaþýndayken madde baðýmlýsýydým...Sen þimdi yüz altý ekran plazma televizyonun karþýsýnda oturup çizgi film seyrederken, günde on paket cips yerken ben neler çekiyordum caným oðlum" dediðimde haným koþarak geldi...

"Sen neler söylüyorsun çocuða, yine ruh saðlýðýný bozacaksýn" diye çýkýþýnca haykýrdým..."Ýkinizde defolun ulan þuradan" diye baðýrýyordum...

Sonradan öðrendiðime göre çocuk çok kýzmýþ, isyan etmiþ "Ben bir "Büyüyeyim" ona yapacaðýmý çok iyi biliyorum" demiþ...Çocuk iþte...



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .........
Gönderen: Kâmuran Esen / ,
6 Nisan 2011
Çocukluðumdan, yetiþkinliðimden ve þu an içinde olduðum yetiþkinlik üstü dönemimden yansýmalar buldum yazýnýzda.Akýcý anlatýmýnýzý çok beðendim naçizane.Sevgiyle.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýronik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýdam Ýsteriz
Dilenciler Köyü
Cafer Kalfanýn Ýsyaný 2
Düttürü Düüüttt
Þairler Çýkmazý Sokaðý
Eski Ýstanbullu 2
M. Ö 1 Yýl
Yýlýn Yalakasý
Bir Yazarýn Izdýrabý 2
Beni Kimse Sevmedi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtarýn Beni
Hýrsýzlar Kralý
Güzel Ýstanbul
Sarýgöl Roman Mahallesi 2
Pavyon Sokaklarý
Gel Abi...
Emret Baþkaným
Ayþe Aþk Arýyor
Köpekler Sokaðý
Köpeklerin Aþký

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kurtlar Sürüsü [Þiir]
Ego - [Þiir]
Çingeneler Zamaný [Þiir]
Açým Ben [Þiir]
Olmalý [Þiir]
Zaman Geçsin [Þiir]
Hani [Þiir]
Konstantin Aðlýyor... [Þiir]
Kuyu [Þiir]
Sen Gidersen [Þiir]


Þenol Durmuþ kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
CERVANTES


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.