..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > osman demircan




7 Nisan 2011
Bileklerindeki Malleollarý Severim  
osman demircan
Karanlýktayým, alkollüyüm, sinir ilaçlarýný içmiþ vaziyetteyim, damarýma enjekte edilen morfinleyim, bileklerimdeki kesiklerleyim... En kötü haldeyim, hayatýn torpido gözündeyim. Bir þehrin manzarasý en güzel yamacý gibi karþýma çýkma.


:AIGD:
Karanlýktayým, alkollüyüm, sinir ilaçlarýný içmiþ vaziyetteyim, damarýma enjekte edilen morfinleyim, bileklerimdeki kesiklerleyim... En kötü haldeyim, hayatýn torpido gözündeyim. Bir þehrin manzarasý en güzel yamacý gibi karþýma çýkma. Hayatýn çukurlarýndaysan eðer, yüksekliðin aþaðý yanlarýndaki bir çakýl taþý düþer bahtýna. Bu yüzden, ben senin yüz güzelliðini deðil de, ayak bileklerindeki malleollarý severim. O çýkýntýlarý bir çakýl taþýný öper gibi sevmek isterim. Ayaklar ki, bir insanýn tüm yükünü sýrtlanýr, bir türlü itibar görmez. Bir düþüsün, bir yuvarlanýþýn en kötü anýnda ayaklar gökyüzünü görür ancak. Ey sevgili, ben seni yukardan aþaðý deðil de, aþaðýdan yukarý severim. Çünkü bana dersin ki: " Karýncalarda ölmeye yakýn kanatlanýp uçarlar. Kartallar belki yüksek uçar, acýktýklarýnda mutlaka yerde avlanýrlar. Sonbaharda yapraklar yerlere dökülseler de bir bir. Bir rüzgar gelir, kaldýrýr onlarý yerlerinden bunu bil.". Ben de bu inançla ayaklarýna dökülürüm. Saçlarýndn çýkan rüzgarýn, beni dudaklarýna bir yaprak gibi yapýþtýrmasýný beklerim. Denizden teninde dudaklarýmý bir taþ gibi sektirmek isterim. Ayaklarýn bir su kenarýndaki saza benzer. Düþünce ayaklarýn suya, malleollarýn týpký çakýl taþlarý gibi parlar. Ýþte o manzara kafamý yarar. Aklým ayaklarýnýn altýnda bir kilim olur. Islak ýslak dökülürsün üzerime. Motiflerimdeki çiçekler, coçar. Duygularým bir çocuk gibi koþar. Ýzin ver bana sevgili. Ayak bileklerinde halhal olayým. Her adým atýþýnda yanýnda olayým. Sen nereye gidersen ben de orada olayým. Ýzin ver bana sevgili. Koþmaya ve coþmaya seninle adým atayým. Ayak bileklerinin iki yanýnda malleollarýn olayým. Ey sevgili!.. Ayaklarýn mermer bir yontudur. Ayak parmaklarýna þekil veren çizgiler ben olayým. Seni ayaklarýndan yakalayýp, ipek yollarda koþturayým. Bir aðrýdýr aþk, tabanlarýndan baþlayan. Býrak aþk acýlarýný dindireyim. Ayaklarýný uzat, sevgi dolu yürek kovama. Ayaklarýný aþkýmla yýkayayým. Malleollarýndan damla damla akayým. Býrak seni öpmeye ayaklarýndan baþlayayým.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgili Seninle Seviþmek Ne Güzel
Beylik Laflar Etmekle Olmuyor Dostum
Hayat, Gereksiz Ýliþkiler Yumaðýdýr
Senden Kaçsam da Sana Gelsem de Ayaklarým Kan Ýçinde Kalýr
Senin Ne Olduðun Önemli Deðildir
Bir Hareketimle Seni Yok Sayarým
Ayrýk Otlarý
Kendini Baþkasýyla Tanýmlamaktan Vazgeç
Kocaman Bir Çýðlýðým
Beziyorum Gözlerimi Koparan Ýnsan Selinden

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Varlýðým Bir Okyanus
Þimdi Sen Sus, Ýnsanlar Sussun
Yüreðimi Korkak Büyütmedim
Ah Angelina
Sen Benim En Büyük Hatamsýn
Frezya
Çam Ormaný
Ey Sevgili Senin Aradýðýn Benim
Uzak Mesafeli Aþklar
Seninle Açarým Perdelerimi Güne

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.