..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Ýronik > Yaþar ÇETÝNKAYA




26 Nisan 2011
Kaldýrým Taþlarý 1  
Yaþar ÇETÝNKAYA
Çok geçmedi bu hal üzerinden. Belki beþ, belki de on dakika... Yirmi metre ileride, Bereket fýrýnýnýn hemen önünde iki adamýn baðrýþmalarý kulaðýma çarptý. Yanlarýnda bordo renkli bir araç vardý. Bir kiþi de aracýn içinden bir þeyler söylüyordu onlara. Baðrýþmalarýn þiddeti de gittikçe artýyordu.


:BHFC:
Kaldýrým taþlarý... Ne kadar da tuhaflar; ne kadar da çok yüzlü... Hangi parti baþkanlýða gelse önce onlar çýkýyorlar ortaya. Bazen sarý-beyaz, bazen sarý-siyah, bazen, siyah-beyaz... Ýçleri ayný olsa da suretleri ve imajlarý deðiþip duruyor hep.

Nerediyse bir saat olmuþtu buraya oturalý. Yerimden kýpýrdamak istemediðimden deðil, düþünce yoðunluðundan fýrsat bulamamamdandý gitmeyiþim. Aklýmýn bütün odalarý tam pansiyon çalýþýyordu yine. Ama misafirlerden pek de hoþnut deðildi anlaþýlan ev sahibi. Çünkü dýþarýdan þöyle bir bakan ya mahallenin delisi zannederdi beni ya da intiharý kollayan bir müflis. Elimdeki tahta parçasý, parke taþlarýnýn tüm kývrýmlarýný bir seyyah misali ezberlemiþ olmalýydý. Bir ara türkü mýrýldanmak geçmedi deðil hani içimden. Hatta diþlerimin arasýndan tamamýný ezberleyemediðim þarkýnýn bir iki dizesi de çýkývermiþti ki gelen geçen beni dilenci zanneder; önüme para atar ve vicdanlarý gereksiz mahzun ederim düþüncesiyle ondan da vazgeçtim. Zihnim yorgundu. Beynin zonkluyordu þakaklarýmda. Gözlerim kaldýrým taþlarýndaydý ancak onlarý bile göz dolgunluðu ile görebiliyordum.

Çok geçmedi bu hal üzerinden. Belki beþ, belki de on dakika... Yirmi metre ileride, Bereket fýrýnýnýn hemen önünde iki adamýn baðrýþmalarý kulaðýma çarptý. Yanlarýnda bordo renkli bir araç vardý. Bir kiþi de aracýn içinden bir þeyler söylüyordu onlara. Baðrýþmalarýn þiddeti de gittikçe artýyordu. Öyle ki fýrýndan müþteriler bir bir çýkmaya baþlamýþtý. Tartýþma iyiden iyiye alevlenmiþti. Biraz yaþlýca olan karþýsýndakine var gücüyle baðýrýyordu. Diðeri ise diþlerini ve yumruklarýný sýkýyor, etrafýndakilere bakýnýyordu. Belki de kalabalýk olmasa... Yaþlý olan bir anda diðerinin yakasýna yapýþtý, olanca gücüyle silkeliyordu. Aðýz dolusu bir iki de küfür sallayýp, itekledi genci. Genç adam neye uðradýðý anlayamadý. Toparlandý, kaþlarýnýn altýndan karþýsýnda duran adamý þöyle bir süzdü. Cebinden aniden bir ustura çýkardý. Yerinden fýrladýðý gibi karþýsýndaki adamýn göðsüne sapladý usturayý...

Sokaðýn köþesinden içinde biri katil, biri tanýk olan bordo renkli bir araç döndü ve uzaklaþtý...

Kaldýrým taþlarý... Ýþte yine rengi deðiþmiþti kaldýrým taþlarýnýn. Ancak bu kez siyasi ideoloilerin,bürokrasinin rengi deðildi. Hýrs ve müsamahasýzlýðýn rengini taþýyordu. Fýrýn bir anda boþalmýþtý. Ekmek derdinden vazgeçmiþti herkes. Kuru kalabalýk nasýl olur gösterilmeliydi cümle aleme. Yerde boylu boyunca yatan kanlar içerisindeki yaralý ve etrafýna toplanan onlarca kiþi... Hayatla- ölüm arasýndaki mücadeyi biletsiz izleme imkaný... Gözler...

Kaldýrým taþlarý... Âvâre renkler sultaný...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Vuslat Ümidi
Süleyman Baba
Üç Tabak, Üç Ümit...
Resim Altý - Yusuf -
Evlilik Yýldönümü
Sultan Ana
Mutfat Listesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zamansýz [Þiir]
Ýnsanlar [Þiir]
Konstantinapol'de Bir Sabah [Þiir]
Humar Sancýsý [Þiir]
Nisan Özlemi [Þiir]
Deðiþiyoruz 2 [Þiir]
Zaman [Þiir]
Dünya Esiri [Þiir]
Mirza ile Meryem... [Þiir]
Merhabâ... [Þiir]


Yaþar ÇETÝNKAYA kimdir?

Yazmak. . . Önce hissetmek sonradan kenara köþeye iliþtirdiklerini not almak iþte. . . Yani 'kâtibiyiz aslýnda ruhumuzun'. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Fuzûlî, Nefî, Þeyhî, Yahya Kemal, Necip Fazýl, Cahit Sýtký, Özdemir Asaf, Orhan Veli Kanýk


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yaþar ÇETÝNKAYA, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.