..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendinden daha uyanýk insanlarý iþe aldýðýn zaman, senin onlardan daha uyanýk olduðunu kanýtlamýþ oluyorsun. -R. H. Grant
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Nilüfer Magriso




14 Ekim 2002
Bir Kýr Masalý  
Sýkýntýlý bir Eylül akþamüstü yürüyorum sýkýntým içimde her adýmda daha da büyüyerek

Nilüfer Magriso


Masallar eskide mi kaldý, yoksa saraylar, þatolar, cadýlar mý yandý..


:BEBF:
Gün batýmýna bir iki saat vardý. Köyümüzde teyzemi ve eþini aðýrlýyorduk. Evimizin içinde akþam yemeði için tatlý bir telaþ vardý. Görünüþ bu ya, tebessümümüzü eksik etmiyorduk yüzlerimizden. Belki iç sýkýntýmýzý saklama çabasýydý dýþarýdan görülen.

Yüz'ün kamufle etmeye çalýþtýðý sýkýntýmýzý bir nebze daðýtmak telaþýyla evimizden bir kilometre uzaklýktaki sebze bahçesinden birkaç tutam taze soðan istemek bahanesiyle teyze ile attýk kendimizi kýrlara. Güneþin, yarýn görüþürüz der gibi bir hali vardý. Belli ki terketmekteydi bizi. Konuþacak hiç bir þeyimiz kalmamýþtý o an. Ya da vardý da bizim gücümüz tükenmiþti. Geçmekte olduðumuz alan etrafa yayýlmýþ koyunlarla çevriliydi, ve tabii ki çoban köpekleri.

O an her þey çok sakin gözüküyordu. Fütursuzca geçtik sürünün ve çoban köpeklerinin arasýndan. Bahçeye vardýðýmýzda, güleryüzlü köylüler karþýladý bizi. Sanki güçlenmiþtik bir an. Güneþsiz kalma arifesinde bize gülümseyen birer güneþti onlar. Toprak ananýn doðumuna tanýktýk o an. Dölünün en taze ürünlerini sunuyordu bize, güneþ yüzlü insanlarýn elinden.

Dönüþümüz kaçýnýlmazdý. Sýkýntýlarýmýzýn ýsrarcýlýðý tükenmek bilmiyordu. Tabiat bile avutamýyordu biz insancýklarý.

Evimizden oldukça uzaktaydýk hala; koyunlar da býraktýðýmýz yerde. Ve iþte o an, ölüm kapýmýzý çalmak üzereydi, biz bihaber.

Bir tepenin ardýndan tüm öfkesiyle koþuyordu bize doðru, refakatçýlarýný da yanýna katarak.

Ýþte o an çoðunlukla filmlerde rastgeldiðim, haber kanallarýnda kustuklarý ölüm. Þimdi tam arkamdaydý. Ne ilginçtir ki ölümü görmek istedim ve arkamý döndüðümde ruhumu, bedenimi kaskatý kesen görüntüyle karþýlaþtým. Ölüm; bir çoban köpeðinin hain bakýþlarýnda, salyalarýnda varolan ve beni almak için daha da yaklaþan. Ýnanýn, o saniye aklýmdan geçenler o kadar bana uzak ve inanýlmazdý ki. Canýmýn yanmasýndan korkuyordum; ölüm deðildi beni donduran. Acý çekecektim, sürünecektim ve bitmeyecekti. Sonu istiyordum, ölümü istiyordum. Tek duam vardý, bir hamlede canýmý almasý, benimle oynamamasý. Oyuncaðý olamayacak kadar bitkin ve sýkýntýlýydým. Mücadele edecek gücüm olmadýðý gibi bir an evvel son'un gerçekleþmesini istiyordum.

Ne olduysa yürümeye devam ettik, sadece bacaklarýmýz þartlanmýþcasýna bizden habrsiz evimize yol almýþlardý.

Köyümüze vardýðýmýzda ne teyzem ne de ben konuþabiliyorduk. Sarsýlmýþtýk, silkelendik ve birbirimize döküldük. Teyzeme ölümün düþündürdükleri ne kadar farklýydý oysa. O umudunu hiç yitirmemiþti. O anda bizi kaç saat sonra bulup kurtarabileceklerini hesaplýyormuþ. Oysa ben ne kadar uzaktým kurtuluþtan.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Eline saðlýk...
Gönderen: Gültekin BAYIR / Ýstanbul...
6 Mayýs 2004
Nefes alýp vermeye devam et lütfen. Nefes alýp verirken kurduðun cümleler çok keyif verici. Devam lütfen :)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþam Mucizedir
Geldiði Gibi
Kalýplar Türkiyesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Küçüðüm [Þiir]
Keþkelerimde Yoksun [Þiir]
Savaþým [Þiir]
Vazgeçemediðim [Þiir]
Ruh Göçü [Þiir]
Aynur'a [Þiir]
Bir Daha ki Bahara... [Þiir]
Gitmek [Þiir]
Kayboluþlar [Þiir]
Tutun [Þiir]


Nilüfer Magriso kimdir?

Yazarak nefes alabiliyor, yüreðimi yeni duyarlýlýklara açmak için yazýyla boþaltýyorum ve artýk sizlerle paylaþmanýn zamanýnýn geldiðini düþünüyorum. Bazý sözler sadece yazmak içindir.

Etkilendiði Yazarlar:
Thomas Mann, Albert Camus, J. Paul Sartre, Orhan Pamuk, Mehmet Eroðlu, Erhan Bener


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nilüfer Magriso, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.