..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Vildan Sevil




29 Nisan 2011
Tatmin Olamýyorum Ey Okur!.. Olamýyorum Ýþte (Sonuç)  
Öyle parçalandým ki ömrümde/ Sevgiyle öfke arasýnda/ Sevgimi öfke vurdu/ Öfkemi sevgi kaçýrdý/ Ýçim parçalandý arada/ Bi de baktým/ gökyüzüne bir bayram gecesi/ Bi kestane fiþeði açmýþtý/ yedi rengimden/ Yaðýyorum çocuklarýn üstüne >>Can Yücel

Vildan Sevil


Sahi þimdi de þu soru aklýma geldi: Yok mudur ulemadan tek bir Allah’ýn kulu, “Yapmayýn, etmeyin ey müminler, bu kadar hak yiyip bunca günaha girilmez ki...” diyen? Hani dinimiz böyle deðil, insanlar kötü diyorlar ya...Kötü insanlarýn yaptýklarý kötülüklere, haksýzlýklara “Hooopp, burda durun bakalým.” niye demiyor bu ulema? Ulema da kötüyse, iyi kim ve nerede?


:BFBI:
Sevgili okur, inanýn, tatmin olayým olmayayým, þu sýnav sorunlarýndan söz etmemeye karar vermiþtim. Gelgelelim bugün sýnav sonuçlarý açýklanmasýn mý?

Mod Medyan müritlerine gün doðdu arkadaþlar. Sýnavdan bir gün önce Mod Medyan’ýn internette 10.000 kiþi arasýnda þöyle bir tur attýðý anlaþýlmýþtý. Mod Medyan’ýn, elden ele, dünya çapýnda yayýlmýþ ünlü eðitim kurumlarýnýn uzantýsý olan gözde dersaneler aracýlýðýyla yaptýðý turlarý da gözönüne alýrsak, varýn sayýyý siz hesaba edin.

Þimdi, liseyi zar zor bitirip de yüksek puanlarla iyi yerlere yerleþiverenler olursa ne denecek? Çünkü baþarýlý öðrenci Mod Medyan’a gerek duymaz. Göreceksiniz “Allah yürü ya kulum” dedi, “Allah’tan þansý yaver gitti” denecek.

Sevgili okur, sizce Allah kimlere yürü diyor, kimlere dur diyor? O çocuklar bu sorularý sormayacak mý?

Kimlerin olduðu açýklanmayan, on beþ kiþiden oluþan bilirkiþi kurulu incelemesini yapmýþ, þifre var ama kopya yok, diye basýna bugüne kadar açýklanmayan bir raporu, emniyete vermiþ. Emniyet savcýlýða götürmüþ. Savcýlýk, bugün, BU VERÝLERLE, “Sýnav sonuçlarýnýn deðerlendirilmesi ve açýklanmasý idari iþlemdir. Bu durum ÖSYM Baþkanlýðý’nýn tasarrufundadýr.” demiþ.

Basýndaki eðitim uzmanlarý, Mod Medyan’sýz dersaneler, eðitimciler, öðretmen kuruluþlarý, çocuklar, veliler, ölçme-deðerlendirmeciler istediði kadar TATMÝN OLMADIK diye yýrtýnýp, tepinedursunlar...

Baþkanlýk, gümrükten mal kaçýrýr gibi (Gibi?) sonuçlarý açýkladý mý? Açýkladý. Þýk ve güzel Mili Eðitim Bakanýmýz da “ÖSYM baðýmsýz bir kurum. Konuya iliþkin açýklamalarý ÖSYM yapýyor.” Dedi mi? Dedi. Buyrun, cenaze na...Ayy afedersiniz...Buyrun TATMÝN olmaya..

Size söz veriyorum, þunlarý da ekleyeyim, bir daha bu konuda yazmayacaðým. TATMÝN olmam mümkün deðil, sizleri de sýkmayacaðým.

Hatalý(!) kitapçýk olduðu gerekçesi ile ALES(Lisansüstü eðitim/doktora) sýnavý iptal edildi, 15 Mayýs’ta yenisi yapýlacak.

Bundan önce de KPSS iptal edilmiþti, kopya davasýndan.

Bu kaçýncý sýnav? Sanki her sýnav, Allah birilerine “Yürü ya kulum” desin diye yapýlýyor. Bakýn beni nasýl günaha sokuyorlar..Çoluk çocuk ne yapsýn?

Sahi þimdi de þu soru aklýma geldi: Yok mudur ulemadan tek bir Allah’ýn kulu, “Yapmayýn, etmeyin ey müminler, bu kadar hak yiyip bunca günaha girilmez ki...” diyen? Hani dinimiz böyle deðil, insanlar kötü diyorlar ya...Kötü insanlarýn yaptýklarý kötülüklere, haksýzlýklara “Hooopp, burda durun bakalým.” niye demiyor bu ulema? Ulema da kötüyse, iyi kim ve nerede?

Neyse, burada býrakalým, bu sorularýn sonu gelmez. Bu konulardaki sonsuz sorularýmýn yanýtlarýný bulmak için sýk sýk Sn. Hulki Can’ýn sitemizdeki teolojik yazýlarýný okuyorum da, yavaþ yavaþ meselenin içyüzünü kavrýyorum. Belge, bilgi, kanýt, hepsi var orda.

Bakýn lütfen...Öyle bir ülke ki, bilgisayarlar sanki haremlik-selamlýk, alavere dalavere yapmak için programlanýyor.

Yargý, uluslararasý hukuk kurallarýnýn tanýdýðý delilleri aramadan yazarý çizeri, profesörü, askeri, yüzlerce insaný yýllarca TUTUKLU olarak hapsediyor, hücrelere atýyor. Hüküm giymedi bu insanlar.

Yargý; bilirkiþi raporlarý doðrudur, yanlýþtýr, þifre, kopya delilleri vardýr, yoktur demiyor. Kimilerinin, haklý ya da haksýz yollarla sýnavý kazanmalarý beni þimdilik ilgilendirmez, ÖSYM bilir, diyebiliyor. ÖSYM de biliyor iþte.

Anayasa Baþkaný, protokol kurallarýný yok sayýp, ana muhalafet partisinin genel baþkanýný törene çaðýrmama hakkýný kendinde bularak, göstermelik tarafsýzlýða bile gerek görmüyor.

Adalet, yargý, eðitim, bu teknolojideki güvenlik sistemi sizi TATMÝN ediyor mu?

Bu sistemlerle gidilecek bir seçimde alýnacak sonuçlardan TATMÝN olacak mýsýnýz?

Seçim deyince aklýma geldi. Yýllardýr söyler dururum. Her kim ki milletvekili dokunulmazlýklarýna dokunsun, gerçekten demokratik, lider padiþahlýðýndan kurtaracak bir siyasal partiler yasasý ve demokratik, güvenli bir seçim yasasý çýkarsýn, þu ucube %10 seçim barajýný kaldýrsýn, yaþýma baþýma bakmayýp militaný olacaðým, derim hep. Gece gündüz demem koþtururum vallahi. Saf bir soru size. Neden yanaþmazlar bu iþe?

Sevgili okur..Yürüyüþe geçen YGS maðduru öðrencilere borazan çalan Vali Yardýmcýsý..

Görevi baþýnda bir kadýn doktor..Görevini býrakýp kaymakam beyin tanýdýðý bir hastayý evinde muayene etmiyor. Acil bir durum yok. Kaymakam doktorun üstüne yürüyor, tutuyorlar ama dövmediðine piþman olduðunu söyleyen bir kaymakam.

Bafra’da yardým alan yoksul çocuklarýn gözlerini bantlayýp, kendi gözleri ve gülücüklerini bantlamadan internet sitesinde yayýlayan Ýlçe Milli Eðitim Müdürlüðü yetkilileri...

Okulda satýlan þekerden zehirlenip sapýr sapýr hastanelere dökülen çocuklar... “Bu olayý, çocuklar çok þeker yemiþ de ondan olmuþ” diye açýklayan Ýstanbul Büyükþehir Belediyesi yetkilileri...

Ve daha baþka örneklerden söz ederek, ÝLERÝ DEMOKRASÝ BÜROKRASÝSÝ’ni ve tatminsizliklerimi anlatacaktým.

ÝLERÝ DEMOKRASÝDE; saðlýk, emeklilik, öðrencilik, polislik, esnaflýk, tarým ve hayvancýlýk, nükleer santraller, önceden ucuza kapatýlan araziler, kapatanlarýn akrabalýk iliþkileri ve köprüler, kanallar... Emlakçýlarýn hiç yabancýsý olmadýðý konular... Daha pek çok konuda bir türlü TATMÝN olamayan, müthiþ TATMÝNSÝZ bir yurttaþýn hallerini anlatacaktým.

Sonra, 24 Nisan’da, dinlenme sýrasýnda vurulan er Sevak’ýn ölümünü..

Ama yoruldum be okurcuðum, yoruldum. Anlatmaktan da, tatmin olamamaktan da yoruldum, bunaldým.

Her ay paramparça orada burada bulunan kadýn cesetleri... Sevgililer, eski yeni kocalar, babalar, abiler...Evet evet, hep bu erkekler tarafýndan öldürülen kadýnlar... Dövülen, býçaklanan, yaralananlarý saymýyorum. Yalnýzca Þubat ayýnda öldürülen 28 kadýn..

Kadýnlar sokakta.. “Kadýna Þiddete Hayýr” kampanyalarýyla toplumsal duyarlýlýk arttýrýlmaya çalýþýlýyor. Buna karþýn cinayetler neredeyse sistematik bir artýþ gösteriyor. Bu artýþta, toplumun en alt ve en derin hücrelerine püskürtülen, enjekte edilen, toplumun korkularýný körükleyen, algý sistemini dumura uðratan en geri düþünce ve yaþam biçimlerinin, baskýlarýn önemli rolü olmadýðýna dair açýklamalarla TATMÝN OLAMIYORUM...O-la-mý-yo-rum.

Baþtan pazarlýk etmiþtik sevgili okur. Sakýn ola bana “Kanýt, tanýk, veri, belge, istatistik vs. nerde?” diye sormayýn, demiþtim. Þimdi oyunbozancýlýk yok.

Koskocaman devlet büyüklerimiz, yargýmýz, bunlar olmadan tatmin oluyor, sesiniz çýkmýyor. Buldunuz gariban emekli öðretmeni, kalkýp belge, bilgi sorun. Yok öyle yaðma...Okuduklarýma, yaþadýklarýma, gözlemlerime dayanarak TATMÝN OLMAMA hakkýmý kullanýyorum iþte.

Bana inanmýyorsanýz, þöyle bir gezinin google’da. Ben bile beceriyorum artýk. Hangi konuyu merak ediyorsanýz sorun. “Þunu mu demek istediniz?” diye sorup da ilgisiz þeyleri önünüze koyunca da yýlmayýn. Evirin çevirin sorun, vallahi boþ çevirmiyor mübarek. Kitap tadýnda olmasa da her derde deva olmaya çalýþýyor garibim.

TATMÝN olacaðýmýz günlere yürüyelim sevgili okur, tatmine doðru...

28.04.2011
Vildan Sevil

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :)
Gönderen: Levent Ölçer / , Türkiye
1 Mayýs 2011
Aðlanacak halimize gülelim Vildan Haným. Bir müddet daha acý çekeceðiz. Ne kadar çok insanýn bu seçimlerde gözünün açýldýðýna baðlý olarak 3 ila 15 sene kadar daha çok acýlar çekeceðiz. Þanslýysak 3 sene ile yýrtarýz. Ama acý çekeceðiz. Ýþaret ettiðiniz bütün bu rezillikleri ve dahasýný yaþayacaðýz. Susmadan, susturulmadan uyandýrmaya devam. Elinize saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tatmin Olamýyorum Ey Okur!.. (Geliþme)
Tatmin Olamýyorum Ey Okur!.. Tatmin O - La - mý - Yo - Rummm!.. (Giriþ)
Deprem... Kar... Poyraz... Ahhh Baþýmmm... Ve... Ak Balýkçýl
"Komþuda Piþer, Bize de Düþer"  mi?.. Syriza ve Türkiye’de Sol
Ah Osmanlýca, Ýlle de Osmanlýca!.. (1)
"Harf Ýnkýlabý Köpekliktir"... Bebelerden Dedelere, Ninelere Osmanlýca da Osmanlýca...
Nur Topu Gibi Bir Barýþýmýz Doðdu… Peki Sonra?..

Küresel Kapitalizmin Oyunlarýndan Biri: Hrant"ýn Katli ve Günümüz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Referandum Gününden Hoþ Sedalar
30 Mart 1972 Kýzýldere Katliamý (Dev, Baþ Ýstiyor/ G. Akýn)
Birgün Ben, Belki Bir Sýðýrcýk Kolonisinin Ýçinde, Belki Yýldýzlarla Birlikte Göklerde…
N. Ç!.. N. Ç!.. N. Ç"ler!.. Hepimiz Tecavüzcüyüz!..
Geçmiþin Ýzdüþümünde Bir Kýsýr Döngü
Ýzedebiyat Üyelerine Açýk Mektup: Koþun, Face Dayatmasýna Karþý Durun!..
Erkek Egemen Toplumdan Erkek Dininin Egemen Olduðu Topluma
Ýzedebiyat Yönetimine ve Üyelerine Açýk Mektup
Cumhuriyetin Rövanþý Ya da Þeriata Doðru Adým Adým Mý?..
Teslis Sendromu >> Ücretsiz E - Kitap: Hulki Can Duru

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Duruþma [Þiir]
Dedem Düþlerime Giriyor [Öykü]
Çocuklarýn Çýðlýðýndan Göklerin Týlsýmýna [Öykü]
Dolunayda Uyku Tutmaz [Öykü]
Ýlk Sosyalist Muhtar Fevzi Aðabey [Öykü]
Oy Madimak, Madimak!.. Sen Artýk Türkülerle Deðil, Ateþlerle Anýlmaktasýn [Öykü]
Düþselin Gerçeðinde, Gerçeðin Düþselliðinde [Öykü]
Ben Ölürken [Öykü]
Gece, Mehtap, Selene, Apollon ve Ben [Öykü]
Aþk"a Geldin, Hoþ Geldin!.. [Öykü]


Vildan Sevil kimdir?

Koþuþturmaktan yoruldu. Altmýþýndan sonra, çok yabancýsý olduðu teknolojiyle, sanal ortamda kalem oynatmaya kalktý. Ýletiþim kurmak, duygu, düþünce, birikim paylaþmak, genç kuþaklardan yeni þeyler öðrenmek istedi. Yazarlýk deneyimine burada adým attý. Ýþte böyle sýnýr tanýmaz bir "dinazor ". . . Baþarýr mý acaba ?

Etkilendiði Yazarlar:
Marx, Engels, Freud, Nietzsche, Adorno, Horkheimer, Foucault, Antik Grek, Rus , Fransýz yazýný, Amado, Marquez, Llosa, Asturias, Lübnanlý Amin Maalouf...Elbette Nazým, Aragon, Neruda ve nice ozan/þair...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Vildan Sevil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.