..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Emine Piþiren




18 Mayýs 2011
Edebiyat Galerisi Net’in Þair ve Yazarlarýnýn Edebiyat Þenliðinden Genel Görüntüler  
Emine Piþiren
Türk Edebiyatýnýn Gönüllü Barýþ Güvercinlerinin çok büyük özverisi ve katýlýmýyla gerçekleþmiþtir. Belleklerimizden asla silinemeyecek 3 muhteþem gün geçirdik. Edremit adeta bir þair ve yazar ayak sesleriyle inledi.


:CBGC:


Edremit Belediye Baþkaný Sn. Av. Tuncay KILIÇ’IN ve Edebiyat Galerisi Net Ýþbirliðiyle gerçekleþtirdiðimiz “ II. Edebiyat Galerisi Þiir Dinletisi, Panel ve Kitap Ýmza Günleri” Akdeniz’den ve Yurdun çeþitli illerinden Edremit Körfezine akýn akýn gelen, Türk Edebiyatýnýn Gönüllü Barýþ Güvercinlerinin çok büyük özverisi ve katýlýmýyla gerçekleþmiþtir.
Belleklerimizden asla silinemeyecek 3 muhteþem gün geçirdik. Edremit adeta bir þair ve yazar ayak sesleriyle inledi. Edebiyat Galerisi Net ailesi ve Onursal Konuklarýmýzla. Bizler etkinlik öncesi ve etkinlik sonrasý anýlarla dolu dolu, adeta bir rüya izledik, bir düþü yaþadýk.

Öncelikle þunu belirtmeliyim ki, olaðanüstü profesyonel sunumuyla, mankenleri kýskandýracak güzelliði ve zerafetiyle finale kadar büyük bir özveriyle Edebiyat Galerisi Net Ailesini ve Onur Konuðu Yazarlarýmýzý, yorulmadan onurla taþýdýðý gibi hoþ fiziðiyle, sesiyle sahneyi doldurmuþ, varlýðýyla gönüllerimizde taht kurmuþtur. Edebiyat aþkýyla çýrpýnan Balýkesirli þair ve yazarýmýz Edebiyat Galerisi Net Þairlerinden Ömür AKARCAN TÜVEN’ÝN hakkýný ödeyemeyiz.

Sabahattin Ali’nin sevdiði, hayat bulduðu Edremit Körfezimizde, Sn. Mehmet SEVÝÞ Þairimizin büyük desteði ve katýlýmlarýyla Yýlmaz TÜRKYILMAZ&Ozan TÜRKYILMAZ Þair ve Ozanlarýmýzýn, birbirinden güzel besteleri ve türküleri eþliðinde gitar ve sazlarýyla gönüllerimizde bir naðme olurlarken, Sn. Þaban AKTAÞ sazýyla adeta dalgalandýrdý mavi körfezimizi, yýrttý Ýda’nýn yeþil baðrýný, þiirleriyle yüreklerimize hüzünlerle, aþkla dokundu.

Güzel yurdumun her þehrinden þair ve yazarlarýmýz akýn akýn gelip, Edremit Körfezinin mavi/yeþil yamaçlarýndaki zeytin aðaçlarýnýn dallarýnda bir güvercin gibi kondular. Sevgi adýna, barýþ adýna, edebiyat adýna Türk Edebiyatýmýzýn gönüllü neferleriydiler.

Ozanlarýmýz muhteþem yorumlarýyla gönül tellerimizi titretirken Þairlerimiz onlardan geri kalýr mý? Akdeniz adeta þiir oldu Kuzey Ege Sahillerine doðru. Halk Ozanýmýz Bekir YAÞAR(-Sapacalý-), Þairimiz Mehmet SEVÝÞ, Þair Ökkeþ ÖZTÜRK’ÜN, Þükrü Tunar Kültür Merkezini vatan kokan þiirleriyle, adeta coþkuyla çaðladýlar gönül topraklarýmýza.

Edremitli þairimiz Emine DENÝZ þiirini okumadan önce þiirin ana temasýný belirtmek adýna “Ýncir Kuþunun” hikayesinin buruk acýsýyla sol yanýmýzý sýzlatýrken, mükemmel yorumuyla da yüreklerimize buruk hüzünler çizdi.

Istanbul’dan koþup gelen Araþtýrmacý ve Tarihçi yazarlarýmýzdan, Sevgili Eylül GÖKDEMÝR, asil duruþuyla gönlümüzdeki protokol yerini alýrken, zarifliðine, hoþ fiziðine bir de sesi eþlik edince kulaklarýmýzýn pasý silindi. Hatta dayanamadým, fýsýldadým kulaðýna “Allah nazardan korusun seni” diye. Öyle ki, Afrodit’i ve Hera’yý kýskandýracak hatta kraliçelere taþ çýkartacak görünümdeydi.

Edebiyat dünyamýzý þen gülüþü ve zerafetiyle aydýnlatan, tüm olanaklarýný zorlayarak Istanbul’dan koþarak gelen Sevgili Kalem Dostumuz Þair Zehra YILMAZ’IN bestelenmiþ þiiri gönül topraklarýmýzda tatlý bir esinti olmuþtur.

Yüzlerimiz zaman zaman yorgunluðun izlerini taþýrken, soluk tebessümlerimizi kahkahalara çeviren Edremitli Mimar Mithat AYDIN’IN esprileriyle gönüllerimiz baharý hissetti. Onun baþarýlý esprileri “cuk” diye yerini bulurken, fýkralarýný farklý yorumlarýyla biçim ve yeni mizahi akýmý Penguen ve Gýrgýr Dergilerine konu olacaðýna eminim.

Üç günlük etkinliðimizde onun, edebiyat adýna çabalarýný unutmamýz mümkün deðil ki. Yüzünü özleyeceðimiz Sevgili gönül dostumuz yüzlerimizi sevgiyle ýþýtmýþ gönlümüzdeki dost yerini almýþtýr.

Ve Kuzey Ege Sahillerine adeta uçarak gelen, Barýþ Güvercinleri gibi Zeytin Dallarýmýza konan Atatürk’ün evlatlarýndan; Demokrasinin Kaleleri Ýzmir’den Sn.Prof.Ercan KIZILAY’I, Sn.Muzaffer ÝZGÜ’YÜ, Eskiþehir’den Sn.Doç.Dr. Nedime KÖÞGEROÐLU’NU, Ankara’dan Sn. Vural SAVAÞ’I, Ýstanbul’dan Sn. Nazým GÜVENÇ’Ý, Bursa’dan Sn.Hayati ÖZEN’Ý, Edremit’li Bilim Adamý Sn. Faruk DURUKAN’I, BAYÞAD Baþkaný Mustafa KUVANCI’YI unutmamýz mümkün deðil. DOÐA-ÝNSAN VE YAÞAM temasý öyle hoþ iþlediler ki, belleðimizin depolarýný akademik birikimleriyle, kah þiirin lirik ýrmaklarýnda tinimizi yýkayarak, kah nesir yollarýnda yürüterek engin bilgileriyle doldurdular.

Bir de tam yorgun ve bitap düþtüðümüz anda dallarýmýza konan Edremit’in dört gönüllü barýþ güvercinlerinden; Halk Ozaný Ali Beyin türküleri ve saza deðen parmaklarýyla Ýda’yý ve bizleri þenlendirirken, Sevgili Leyla GARÝPOÐLU, Ülkü ARSLANER ve Gül ÖZGÜR’ÜN profesyonellere taþ çýkartacak rehberliklerini, desteklerini unutmamýz mümkün deðildir.
Tabi her etkinlikte olduðu gibi bizim etkinliðimizde de tarlalardaki ürünlerin geliþmesine engel olan “ayrýk otlarý” gibi aramýzda varlýðýný hissettiren “dost” sandýklarýmýzýn gerçek yüzlerini de tanýk olduk. Þimdilik adlarýný gizlemeyi uygun görüyorum.

Bizler her zaman kamera önündekileri görmekteyiz. Bir de kamera ardýnda üç gönül dostumuz vardý ki, yaþanan her anýn karelerini, an be an görüntüleyerek “edebiyatýn renkli simalarýyla” Edremit’in büyüleyici mistik doðasýyla bizleri adeta ölümsüzleþtirmiþtir. Biri video çekimleriyle Antalyalý Sn. Mehmet SÖKMEN, bir diðeri Antalyalý Halk Ozaný ve Þairimiz Yýlmaz TÜRKYILMAZ, bir diðeri ise; yazýlarýmý körfez halkýyla buluþturduðum Edremit Körfez Star’ýn Haber Müdürü Sn. Kayahan ÖZACALAN’DIR. Onlarýn gözlerinden yerel basýn ve ulusal basýna anýnda halký bilgilendirdiðine tanýk olduk ve olmaya devam edeceðiz.

Edebiyat Þenliðimizden görüntülerimizi, Ýda Daðýnýn zümrüt rengi yamaçlarýndaki 250 bitkisiyle, renk renk doðasýyla,Tahtakuþlarý Etnografya Müzesindeki hafýzalarýmýzda derin izler býrakan mitolojik öyküleriyle gözlerimizin kamaþacaðý kesindir. Bizler adeta bir doða þölenine tanýk olduðumuzu, Hasanboðuldu, Sütüven Þelalesi, Kýzýlkeçeli’nin Anýtsal Çýnaraltý ve “Düþler Vadisi’ ne” de ilerleyen zamanlarda daha geniþ yer vereceðiz.

Þimdiki adý Kazdaðý olan Ýda’nýn gerçek efsanesini, Tahtakuþlarý Etnografya Müzesinin Kurucusu Sn. Ali KUDAR Bey’in kendi sesinden ve çektiðimiz videolardan tanýk olacaksýnýz. Ýlerleyen günlerde bu videolarý sizlere sunmayý düþünüyoruz.

Etkinliðimizin ikinci gününde mutluluðu ve hüznü birlikte yaþadým. Edebiyat Galerisi Ailesinin de ayný hisleri yaþadýklarýný gözlerinden okumaktaydým. Neden? Çünkü Edebiyat Galerisi Net Sitesinin “Ýsim Babasý” ve sitenin teknik kurucusu Tunç Baha Piþiren, ödülünü alamamýþtý. Oysa caným oðluma, finalde bizi bugünlere taþýdýðý için büyük bir gururla Türk Bayraðý motifli kravatýný ellerimle takacak ve onu onurlandýracaktým. 750 deðerli, profesyonel ve amatör þair ve yazara ev sahipliði yapmak kolay deðildir.
Hafta sonu okuduðu þehir Eskiþehir’den koþup gelen site kurucumuz, Eskiþehir Anadolu Üniversitesinde Almanca Öðretmenliði okumaktaydý. Ayný hýzla geldiði gibi okuluna geri dönmek zorunda kalmýþtý. Bir veda bile edemeden…

Ayrýca;Edebiyat Galerisi Net’in gelenekselleþen etkinliðine katýlarak bizleri þereflendiren ve destekleyen ana sponsorumuz Edremit Belediye Baþkaný Sn. Av. Tuncay KILIÇ’A, sponsorlarýmýzdan Körfez Ada Yapý Denetim Sahibi Sn. Necmiye HALKALI, Kamil Koç Otobüs ve Turizm Ýþletmeleri Sahibi Sn. Coþkun SALON, Akçay Resort Hotel Genel Müdürlerinden Sn Abdullah Bey ve Sn. Ünal Bey, Yýldýz Mimarlýk Sahibi Sn. Mimar Mithat AYDIN, Oksijen Dergisi Sahibi ve Editörü Sn. Kayahan ÖCALAN, Hattuþa Termal Tesisleri Genel Müdürü Sn. Tansel Beye sonsuz teþekkürlerimizi ve saygýlarýmýzý sunarýz.

Ve son olarak, ilk olarak alnýndan öpemediðim, sevgili oðlum Tunç Baha PÝÞÝREN’E teþekkür etmekle yazýmý sonlandýrmak istiyorum. Ýyi ki varsýn, caným oðlum. Senin baþarýlarýnla gurur duyuyorum. Ýnþallah üçüncü etkinliðimizde seni aramýzda uzun süreli görmekten mutlu olacaðýz. Teþekkür ederim oðlum.


Emine PÝÞÝREN/Edremit
Edebiyat Galerisi Net
Sahibi ve Genel Yayým Yönetmeni

Not: Fotoðraf Halk Ozaný ve Þairimiz Sn. Yýlmaz TÜRKYILMAZ’IN fotoðraf arþivinden alýnmýþtýr.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrý'nýn Ýnsanlarý Yaratmaktaki Amacý Nedir Anne? - 2 -
Tanrý'nýn Ýnsanlarý Yaratmaktaki Amacý Nedir Anne? - 1 -
Eline Ne Geçti?
Sevgili Günlüðüm (2)
Ýstanbul_umdan Bir Damla Düþtü Yüreðime
Ruhumuz Mu, Sahi O Nerede Kaldý?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Okaliptüslerin Gölgelerine Uzanmak Ýstemiyorum
Ölüme Çok Az Kala!
Leo Buscaglia Ýle Söyleþi
Yorumlarým ve Duygularým - 10 -
Elbet Þiir Olacak Þairin Tesellisi
Bir Damla Mürekkep Bir Milyon Ýnsaný Düþündürebilir. - 1 -
Hayat Ateþ Üstünde Yolalmaktýr - Ýkinci Bölüm -
Ben Ben Deðilsem, Sen Sen Deðilsen, Biz Kimiz?
Eyy, Benim Diðer Yarým!..
Tanrý Bizi Boþuna mý Cennetinden Kovdu?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Adamdan Saymýþýz [Þiir]
Ah Ulan Istanbul! [Þiir]
Çekinme Söyle [Þiir]
7. Didim Þiir ve Þairler Buluþmasý [Þiir]
Yaðmur Kuþu Suskunluðu [Þiir]
Hangi Dua Ýle Sana Gelelim? [Þiir]
Ýsterdim [Þiir]
Davetsiz Konuk - 1 - [Þiir]
Madem ki... [Þiir]
Git Demene Gerek Yok [Þiir]


Emine Piþiren kimdir?

Yazmayý, okumayý ve birikimlerimi paylaþmayý seven biriyim. Edremit'in yerel bir gazetesinin köþe yazarýyým. Bazý web sayfalarýnda da edebiyat adýna paylaþýmlarým yayýnlanmaktadýr. Sevgi ve ýþýk sizle olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Emin Yurdakul, Nazým Hikmet, Aziz Nesin, Victor Hugo, Balzac, Leo Buscaglia, Eric Frrom, Irvýn Yalom, Dale Carneige, Doðan Cüceloðlu, Haluk Yavuzer...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emine Piþiren, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.