..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Ýbreti Alem
Zeliha Gökkan
Þiir > Aþk ve Romantizm

Ýbreti alem Sevda çölünde sürürdüm izini Buldum o kara gözlümü Aldým elime cümbüþü sazýmý Çaldým aþkýn özünü Çalkalanýr denizler vurur dalgalar Yýkanýr bütün kýyýlar Bundan ala duygu mu var Yok anam Yaþarým ölene kadar Bundan öte duygu mu var Yok iþte Yaþarým sonsuza kadar Bir ömür çekerim iþveli nazýný Alýrým bundan hazzýmý Bahara çevirdin kýþýmý ayazýmý Sildin kara yazýmý! Aþktan ölen var desinler ibreti alem b

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
201 
 Bencil Tutkular  (Fuat Türker)

Nefsinin bencil tutkularýný gözeten kiþinin öne sürdüðü mazeretlerin bir baþkasý ise ‘iþ’ ya da ‘okul’ sorunlarýnýn, ibadetlerini yapmaya engel olduðu þeklindedir. Ýþi ya da okulu nedeniyle çok yoðun olduðu ve namaz kýlmaya, oruç tutmaya, insanlara iyiliði emretmeye, müminlerle beraber olmaya zaman bulamadýðý bahanesine sýðýnan kimsenin düþünce yapýsýnda büyük bir çarpýklýk olduðu açýktýr. Bu kiþi, yaþamýndaki öncelikler konusunda büyük yanýlgýdadýr.
202 
 Karanlýk Zihniyet Baþarýya Ulaþmaz  (Fuat Türker)

Masum insanlara karþý terör eylemi düzenlemek, Kur’an’a aykýrý bir eylemdir ve hiçbir mümin böyle bir suç iþleyemez. Tam aksine, inanan insanlar bu bozgunculuk yapan kiþilere engel olmak, zulmü ortadan kaldýrmak, insanlarýn huzur ve güven içinde yaþamasýný saðlamak, kýsacasý yeryüzüne huzuru getirmekle yükümlüdürler. Masum insanlarý katledip, “Allah adýna yaptým” diyen kiþinin içinde Allah korkusu yoktur: onun dinle uzak-yakýn ilgisi olamaz. Müslümanlýk, terörle bir arada asla düþünülemez, çünkü Ýslam ahlaký terörün engelleyicisi ve çözümüdür.
203 
 Gerçek "Dindarlýk"  (Fuat Türker)

Karýþýklýk çýkarmaktan þiddetle kaçýnan, Kur’an ahlakýna uygun olarak hoþgörülü ve uzlaþtýrýcý davranýþlar sergileyen insandan korkan kiþinin kendisini gözden geçirmesi gerekir.
204 
 Kur'an'la Korunan Kadýnlar  (Fuat Türker)

Bir Kur’an ayetinde Hz. Meryem’den, “Bunun üzerine Rabbi onu güzel bir kabulle kabul etti ve onu güzel bir bitki gibi yetiþtirdi…” (Ali Ýmran Suresi, 37) ifadesiyle söz edilir. Bu ayetle kadýnýn adeta bir çiçek gibi korunmasý gerektiðine dikkat çekilir. Bir çiçek cereyan yapan yere ya da güneþe konduðunda soluverir. Güzel bir çiçeðe bakmak özen ister; bu Kur’an ayeti adeta bunu hatýrlatýr.
205 
 Allah Ýle Beraber Baþka Ýlah mý?  (Fuat Türker)

Allah’ýn sapkýnlýk olarak tanýmladýðý ve baðýþlamayacaðýný bildirdiði bir suç, samimi müminlerin en çok kaçýnacaklarý bir durum. Yüce Allah, müminleri þirke karþý uyarýr, onlarý bu büyük kötülükten sakýndýrýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.