..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Din
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Köylü Kýz Kezban
Ýsa Kantarcý
Roman > Aþk Romaný

Köylü Kýz Kezban 1 Sabahýn erken saatleriydi, bölgede 3 gündür kar fýrtýnasý vardý, yoðun rüzgarla kýrbaç gibi yaðan ince kar insana nefes aldýrmýyor, her þeyi zora, ister istemez kanlý bir mücadeleye sokuyordu. Daðýn yamacýnda 3 kiþi kaplumbaða gibi ilerlemeye çalýþýyordu, dizlerine kadar kara batmýþlardý, bu üç adam elektrik onarým arýza ekibiydi, adamlardan biri çok öndeydi, yumuþak ve derin karda ilerlemekten nefes nefese kalmýþlard

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Din
121 
 Tevrat ve Ýncil"deki Tahrif Konusunda Kýstas Kur'an'dýr  (Fuat Türker)

Diðer Kitaplarýn tahrif edilmesine bir hikmet üzere izin veren Allah, Kur’an’ý Kendi korumasýna almýþtýr. Kur’an, Musevi ve Hristiyanlar için de net bilgi içeren büyük bir nimettir. Bizler, Allah’ýn Kur’an’da buyurduðu gibi, tüm peygamberlere indirilenlere, aralarýnda hiçbir ayýrým yapmadan, Kur’an’a uygun bölümlerinin hak olduðuna hüsn-ü zan ve iman ederiz.
122 
 Haya Ýmandandýr  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Hayâ,Allah korkusuyla günahlardan kaçýnmaktýr.Yüce dinimiz Ýslâmiyet bu mevzuya büyük ehemmiyet vermiþtir.Dinin emirlerine uyup,nehiylerinden kaçýnmak hayânýn gereðidir.
123 
 Kur"an"daki Cesur Kadýnlar  (Fuat Türker)

Kadýn için öngörülen karakterin en önemli özelliklerinden biri, kadýnýn beden olarak erkekten güçsüz olmasý nedeniyle, karakter olarak da zayýf olmasý gerektiði þeklindeki yanlýþ inançtýr.
124 
 Allah’ý Bilip Ýsyan, Þeytaný Bilip Ýtaat Edenler  (Fuat Türker)

Þeytan dünyadaki imtihan ortamýnýn bir parçasý olarak yaratýlmýþtýr ve - Allah’ýn kendisine tanýdýðý süre olan kýyamet gününe kadar- insanlarý çeþitli vaadlerle saptýrmaya çalýþýr.
125 
 "Ýnfak Et, Arþýn Rabb'i Eksiltir Diye Korkma"  (Fuat Türker)

Þeytan, imani yönden zayýf kimseleri dünyevi kayba uðrayacaklarý telkiniyle korkutur; ancak gerçekte ona uymanýn sonu insaný kayýp ve yýkýma götürür. Rahmetiyle gerçek zenginliði vaadeden ise istediðini zengin eden (Muðni) Allah’týr.
126 
 Sünneti Gerçek Anlamda Ýhya Etmek  (Fuat Türker)

Bugün de milyonlarca Müslüman zorluk içinde yaþar hatta can çekiþirken, öncelikler iyi belirlenmelidir. Zaman, dini konularda detaylarda boðulma deðil birlik olma zamanýdýr. Afganistan’dan Irak’tan zulüm, iþkence ve tecavüz haberleri gelirken, Müslümanlarýn detaylarla bu denli uðraþmalarýnýn nedeni deccali hipnozdur.
127 
 Bunlardan da Sorgulanacaðýz - I  (Fuat Türker)

Müslümanlara atýlan iftiralara araþtýrmadan inanýyorsak, Ýttihad-ý Ýslam’a karþýysak, Kur’an’ýn bu hükmünü göz ardý ediyoruz demektir; farkýnda mýyýz?
128 
 Her Þeyi Yapan Allah'týr  (Fuat Türker)

Evrendeki canlý cansýz her þeyden, giydiðimiz giysiye, yediðimiz yemeðe, içtiðimiz suya ve oturduðumuz eve, koltuða kadar, tümünü Allah yaratýr. Teknolojiyi, icatlarý yapan Allah’týr. Ancak imtihan dünyasýndaki sebepler dairesinde insanlarý ve olaylarý vesile eder.
129 
 Toplumdan Erkek Karakterleri  (Fuat Türker)

Rabbimiz’in beðendiði tek bir mümin karakteri vardýr. Bu kadýn ve erkeðe göre deðiþik özelikleri olmayan tek bir karakterdir. Toplumun yüklediði farklý roller, maddi açýdan sýnýfsal farklýlýklar ya da mesleki özellikleri içermez. Bu kararlý karakterin en önemli özelliði takva sahibi olmak ve koþullara göre üstün niteliklerinden ödün vermemektir.
130 
 Gaybýn Anahtarlarý  (Fuat Türker)

Geçmiþte yaþananlar da gelecekte yaþanacaklar da Allah Katýnda saklý olan bilgilerdir. Ancak Allah'ýn, Kendi gayb bilgilerinden bazýlarýný, elçileri aracýlýðýyla insanlara bildirdiðini haber veren birçok Kur'an ayeti vardýr...
131 
 Ölüm Anýnda Neler Yaþanýr?  (Fuat Türker)

Ayetlerdeki ifadelerde, ölüm anýnda kiþinin yaþadýklarýný yanýndaki insanlarýn anlayamadýklarý açýktýr. Bu da imtihanýn bir sýrrýdýr. Ölen kiþinin görünüþte zorlukla can vermesi ya da ani bir kalp kriziyle uykuda bir anda can vermiþ olmasý bir kýstas deðildir.
132 
 Allah'a Güzel Ýsimleriyle Dua Edelim - II  (Fuat Türker)

Biz kullarýný daha cenin halindeyken savunmasý saðlam olan bir yere yerleþtirerek korumaya alansýn. Her þey Sen’in kullarýna olan merhametine ve Ýlahi korumana iþaret eder. Sen Müheymin’sin; gözetici koruyucusun... Sen koruyucularýn en hayýrlýsýsýn; koru bizi Allah’ým.
133 
 Kur'an'ý Yanlýþ Yorumlamak  (Fuat Türker)

Ýnsan art niyetle, taraflý olarak ve samimiyetsizce Kur’an’ý okuduðunda onu anlayamaz. Bu Yüce Allah’ýn kanunudur. Bu nedenle de Kur’an ayetlerini farklý yorumlar, çeliþkiye düþer. Kur’an tüm insanlýk için bir çaðrýdýr ancak yalnýzca samimiyetle okuyanlar ve kesin bilgiyle iman edenler onu anlayabilirler.
134 
 Kanaat Bitmez Tükenmez Bir Hazinedir  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Aç gözlü olmayýp hýrs göstermemeye,kýsmetinden fazlasýna göz dikmemeye kanaat diyoruz.Helâl ile yetinip haramý reddedene,az þeyi de olsa kýsmetine razý olana “kanaatkâr” ismini veriyoruz.
135 
 Herkes Ayný Þeyi Söylüyor: "Zaman Ne Kadar Hýzla Geçiyor!"  (Fuat Türker)

Sanýrým siz de ayný düþüncedesiniz. Bugün pazar ve bir önceki pazar günü olanlar sanki birkaç gün önce yaþanmýþ gibi. Yanýlmýyorsunuz; zaman gerçekten hýzlý geçiyor. Ahir zamandayýz ve zaman kýsalýyor. Önce "zaman nedir?" kýsaca bakalým:
136 
 Tüm Zamanlarýn Kitabý; Kur'an  (Fuat Türker)

Kur’an, yalnýzca indirildiði döneme deðil tüm zamanlara hitap eden ve tüm insanlýða yol gösteren bir kitaptýr. O dönemde bilinmesi mümkün olmayan birçok bilimsel bulguyla birlikte, matematiksel ve tarihsel birçok mucizeyi de içerir.
137 
 Kur'an Sevgi, Þefkat ve Merhametin Sanatýný Öðretir  (Fuat Türker)

"Allah’ýn emrine tazim (saygý) ve Allah’ýn kullarýna þefkat; her ikisi de, ahiret azabýndan kurtulmak için, iki büyük asýl köktür." (Ýmam Rabbani)
138 
 Allah, Yarattýðý Felaketlerle, Yaþamýmýzýn Pamuk Ýpliðine Baðlý Olduðunu Hatýrlatýr  (Fuat Türker)

Doðal felaketler kaderin bir tecellisi olarak meydana getirilen olaylar. Canlarý Allah verir, Allah alýr. Bazen tek tek bazen topluca ölür insanlar. Allah canlarý tek tek almak zorunda deðil kuþkusuz. Ýnsanlar tek tek öldüðünde normal karþýlayan insan, özellikle bir felaket sonucu topluca ölüm olduðunda da isyan etmemeli.
139 
 Ýslam ve Savaþ  (Fuat Türker)

Allah savaþý deðil barýþý beðenir. Allah sevgiyi, güzelliði beðenir; kardeþliði, dostluðu beðenir. Allah insanlarý düþmanlýk etsinler diye deðil, tanýþmalarý amacýyla ayrý ayrý halklar olarak yarattýðýný haber verir.
140 
 Tahrif Edilen Tevrat, Ýncil ve Asla Deðiþmeyecek Kur'an  (Fuat Türker)

Kur’an’da inananlar hakkýnda, “O (Allah) bundan daha önce de, bunda (Kur’an’da) da sizi "Müslümanlar" olarak isimlendirdi.” buyrulur. Museviler, Ýseviler tümü Müslümandýr. Peygamberlerin getirdiði dinlerin tümü Ýslam’dýr.

Önceki Sayfa  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11  Sonraki Sayfa




son eklenenler

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.