..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Çaðdaþ Sanat
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Damlacýklar 3
Tayyibe Atay
Þiir > Bireysel

31 zamandan sýyýrdýðým hayat gökgürültüsü talaþ... hamamböcekleri eðleþir içinde..... 32 sevgilim! .. þimdi ben Sünnet gölünün sünnetli balýðýný yemiþ tok bir kadýným! ne diye sofralar açarsýn ki önüme! .. :))) 33 diþ izi kaldý tenimde sonbahar rüzgarýnýn... 34 öldü gitti ölüsü ile seviþen pört gözlü çekirge.... 35 bütün orman yumurta aðacý paskalya bayramý yapýyor kuþlar... 36 sevgilim! kýya

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
 Eleþtiri Ya Da...  (ömer akþahan)

„Ne kitap ne yazý ne düþünce/Yalana pey sürülen bir ülkede bitmez gece/Anladýk sonunda cümlesi boþ“(7) diyor, Cahit Tanyol bir þiirinde.
 Sanatçý Kime Denir, Kimdir Sanatçý?..  (BÜLENT ÖZCAN)

Bizde sanatçý bukalemun gibidir. Saate göre, güne göre renk deðiþtirir. Bizde sanatçýnýn kiþilik sorunu gibi bir sorunu da yoktur. Kiþiliksizdir. Siliktir. Yitiktir. Aynalara dargýndýr. Aynasýzdýr. Kimileyin taraf tutar, kimileyin tarafsýzdýr!.. Çýkarýnýn
  Boyacý’ya Büyük Ýlgi  (Hakan Yozcu)

Býrakýn koltuklarý, koltuklar arasýndaki boþluklarda bulunan basamaklar dahi týka basa doluydu. Bütün basamaklar týkýþ týkýþ insan doluydu. Sadece basamaklar deðil, salonun en arka kýsmýnda ayakta bulunan yüzlerce tiyatro sever saatlerce ite kaka oyunu izlemeye çalýþtý. Belki de bir o kadar seyirci yer bulamadýðý için evine dönmek zorunda kaldý. Ben de maalesef geç kaldýðým için oyunu ayakta izleyen yüzlerce kiþiden biri oldum.
 Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü  (Hakan Yozcu)

Oyunda özellikle Mestan rolündeki Süleyman Kasýmoðlularý, izleyenleri kahkahaya boðdu. Oyundaki rahat hareketleri ve oyuna hakim olma anlayýþý ile müthiþ bir performans sergiledi. Geçmiþ yýllarda da izlediðim bu oyuncu, Kýbrýs Türk Tiyatrosu için büyük oyuncu olmaya aday biri diyebilirim. Sadece metne baðlý kalmadan, doðaçlama da yapabilen Kasýmoðullarý, seyirci ile de irtibat kurarak, izleyenleri adeta hem kendine, hem de oyuna baðlýyor.
 Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný  (Hakan Yozcu)

Eser, her haliyle mükemmeldi. Mükemmelin de ötesindeydi. Her þey ustaca düþünülmüþ ve büyük bir profesyonellikle tasarlanmýþtý. Müziklerden tutun, kostümlere, dekoruna, ýþýklarýna kadar her þey çok güzeldi. Hele de canlý orkestra, mükemmelin de üstündeydi. Öyle ki “Orkestrayý mý dinlesek, oyuncularý mý izlesek?” þaþýrýp kalýyorduk.
 Semah... (Bir Tablodan Ýzlenimler)  (Erdal GEÇER)

Alevi inancýnda semah'ýn taþýdýðý Felsefi ve tasavufi anlamlar üzerine kiþisel bir deneme
 Tiyatro Oyunu Eleþtirisi  (LOKMAN ZOR)

Fransýz oyun yazarý Moliere'in en ünlüoyunlarýndan biri sayýlan Scapin'in Dolaplarý adlý oyunun eleþtirisi
 Kýrmýzý Bir Piç Olman Lazým  (Ýsa Kantarcý)

YAZMAYA DAÝR TEMEL ÞEYLER
 Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk  (Hakan Yozcu)

Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarýnýn 21 yýldýr salonsuz olduðunu ve çok zorluklar çektiðini anlatarak “Salon olmadan olmaz.” diyor. Devam ediyor: “Bazý projelerimizi gerçekleþtirebilmek için salonun olmasý þart. Salon olmazsa projeler de hayat bulmuyor. Baþkalarýna ait salonlarda hep sorun çýkýyor. Her gün dekor kurup bozmak zorunda kalýyor
10 
 Nkl’de Edebiyat Sokaðý  (Hakan Yozcu)

Sedat Öðüt, bizi alarak “Hocam, buraya kadar gelmiþken buyurun Edebiyat Sokaðýmýzý görün” dedi. Hep beraber kalkýp ikinci ve üçüncü kattaki özel olarak yapýlmýþ Edebiyat Sokaðý’na gittik. Tamamen farklý ve çok iyi düþünülmüþ bir projeydi. Bir ayrýcalýðý vardý. Beðenmemek veya hayran kalmamak mümkün deðil. Burayý görüp de þaþmayana ben þaþarým doðrusu… Çünkü o kadar güzel ve estetik bir þekilde düzenlenmiþ. Daha merdivenleri çýkarken bir edebiyat büyüsünün içine giriyorsunuz. Merdivenlerin her basamaðý Ünlü Þair Ahmet Haþim’in “Merdiven” þiirinin dizeleriyle doldurulmuþ. Bütün basamaklar bu dizelerle süslenmiþ...
11 
 Müstehcen Sanatla Ýmtihanýmýz  (Oðuz Düzgün)

“Müstehcen”, Arapça kökenli bir kelime… Çirkin ve ayýp anlamýna gelen “h-c-n” kökünden gelen “müstehcen” kelimesi, ahlâkî açýdan utanç verici fiilleri ifade etmek için kullanýlýr.
12 
 Salaklar Sofrasý  (Hakan Yozcu)

22 Nisan Gecesi Vadili'de özel bir geceye davet aldým. Özel diyorum, çünkü gerçekten özel bir gece oldu benim için...
13 
 "Ben Yoruldum Hayat"  (Þevket Baþýbüyük)

Aslýnda yalnýz ses sanatçýlarý deðil bütün sanatçýlar didinip dururlar ama toplum tarafýndan beðeni kazanmak, halk tarafýndan kabullenmek çok az sanatçýya nasip olur. Lafý fazla uzatarak yormayayým sizleri… Açýn dinleyin ve dinlerken dinlenin biraz… “Ben piþmaným hayat, sorguya çekme Dilersen infaz et, kar etmez dilime Sözlerim aðýrdýr, dokunur kalbe Þu susan aðzýmý, açtýrma benim”
14 
 Türkiye’nin Siyaset Kroniði Piyanocusu Gene Hariçten Lied Okuyor!  (Salih Zeki Çavdaroðlu)

Taklitçi bir müzisyenin milli deðerlerimize tasallutuna cevaptýr...
15 
 Sessiz Çýðlýk Üzerine  (Hakan Yozcu)

271 sayfa tutan eser, þairane bir üslup kullanýlarak þiir dili ile yazýlmýþ. Her cümlesi, dizeleri andýran, insaný bir þiir bahçesine sokan, duygularý yoðun bir þekilde dile getiren, yüreklere hitap eden, her satýrda gözyaþlarýna gark eden samimi, içten söylenmiþ, aðýt gibi yakýlmýþ sözler, ýrmak gibi akan, su gibi akýp giden cümlelere yer verilmiþ. Roman yazarý, baþarýlý bir anlatýmla Çukurova’yý, ilçeleri, kasabalarý, köyleri ve yaylalarý tasvir etmiþ.
16 
 Þiir ve Þair  (mehmet taþtan)

Doðru, þiir evrenseldir. Ama evrensel olan her þey mutlaka mahalli bir köke dayanýr. Týpký aðaçlarýn kök üstüne bittiði gibi… Kendi kaynaklarýndan beslenmeyen þiir betona dikilen çiçek gibidir; Tutmaz.
17 
 Deli Dumrul"da Dede Korkut Hafifliði  (M.NÝHAT MALKOÇ)

Türk edebiyatýnýn þaheserlerinin baþýnda gelir Dede Korkut Hikâyeleri… 12 hikâyeden oluþan bu eser, eski Türklerin yaþantýsýna ýþýk tutmaktadýr. Bu eseri millî bir destan olarak da nitelendirebiliriz. Bu eser içerik olarak Türk milletinin millî hayatýný, kültürel zenginliklerini, hissiyatýný, erdemlerini, hünerlerini bir hikâye akýþý içerisinde sýralamaktadýr. 15. yüzyýlýn sonu ile 16. yüzyýlýn baþlarýnda yazýya geçirilen bu kýymetli metinler için Türk Edebiyatý tarihçisi Fuat Köprülü þu enteresan ifadeyi kullanmýþtýr: “Bütün Türk edebiyatýný terazinin bir gözüne, Dede Korkut’u öbür gözüne koysanýz, yine Dede Korkut aðýr basar.”
18 
 Sanatta Kavramsallýk ve Türkiye…  (Yücel Dönmez)

Türkiye olarak Batý’da el sanatlarýmýzýn dýþýnda pek tanýnmazken birden kavramsalcý kesilerek neyi kurtarmaya çalýþtýðýmýzý bir türlü anlayamýyoruz. Kavramsal sanat yapýlmasýn demiyoruz. Elbetteki güncel bir sanat kavramýný bizlerin de uygulamasý gerekir fakat, bunu uygularken ahkamlar keserek resim sanatýnýn bittiðini iddia etmekle kimler ne tür rant elde etmek istiyor, hangi sponsorluklardan neler kazanýyor, bunun iyice irdelenmesi gerekmektedir.
19 
 "Yarý Kaynaþmýþ Bileþik Eylem" ve "" Deyimleþmiþ Bileþik Eyl  (nuri saðaltýcý)

Türk dilinin öðretimde çok önemli sýkýntýlarý var. Hem öðretmen hem de öðrenciler için, içinden çýkýlmasý olanaksýz bir konu iþte... Buyrun okuyalým. TDK'ye ve Dil Derneði'ne de gönderilen bu yazýnýn beklediði cevabý bilen dil dostlarý varsa lütfen görev
20 
 Yeni Toplumcu Gerçekci Sanat Anlayýþý  (kazým demir)

“Ýnsaný insanlaþtýran eylem doðada bulduðunu tüketmesi deðil, üretim etkinliðine giriþmesidir”. Son zamanlarda vahþice bir tüketim hastalýðýnýn baþ gösterdiði ve mevcut deðerlerin içinin boþaltýlýp yok edilmesini saðlayan, sanat adý altýnda faaliyet yürüten sözde toplumcu olduðunu iddia eden, kendilerine toplumcu etiketi vuran;sanat anlayýþlarýný anlaþýlmayana sürükleyip, insani olan sanatý insandan uzaklaþtýrma çabasýdýr. Bu çaba bilinçli ve sistemli bir þekilde toplumu geriletme amacý gütmektedir. Bütün sosyal faaliyetleri çürütüp bireyciliðe yönlendirerek yozlaþtýrýp modern çaðda ilkel köleler yaratmaktýr. Geçmiþteki toplumcu birikim sahiplenilip daha ileri taþýnmasý; sanatý yaþamýn içinde, yaþamla bütünleþtirip toplumun beðenisine sunulmasý saðlanýlmaldýr.

1 2 3 4 5 6  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Sessiz Çýðlýk Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
"Gelecek 100 Yýl" Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Derman Atik Ýle Tiyatro Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Terapi Üzerine
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Nikah Þekeri
furkan dede
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
Hakan Yozcu
Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.