..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sorularla dolu bir kitap... hiçbir zaman eksiksiz olamaz. -Robert Hamilton
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Birol
Birol - Her Ünsüzün içinde Bir Ünlü Vardýr
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Caným Seni Özler (Birol) 22 Eylül 2011 Toplumcu 


  Haticenin Kuzularý (Birol) 11 Temmuz 2011 Bireysel 

Bir varmýþ bir yokmuþ

  Deli Elbisesi (Birol) 16 Haziran 2011 Bireysel 


  Üç Saniye (Birol) 12 Haziran 2011 Sevgi ve Aþk 

Ýçimden dökülenlerin kaðýttaki hali

  Benim Öyküm (Sinan Yýldýrým) 14 Nisan 2011 Soyut 

Önceleri kuþ olmak istemiþtim, özgürce özgürlüðün tadýna bakabileyim diye. Sonralarý öðrendim ki en özgür kuþlar, göçmen kuþlarmýþ ve onlarýnda özgürlüðü mevsimlerin elindeymiþ. Bu acý gerçekle karþýlaþýnca kendime yeni formlar bulup kurduðum düþlerde sonsuz özgürlüðe eriþmek için arayýþlara giriþtim.

  Senli Benli Biz Olsak (Sinan Yýldýrým) 12 Nisan 2011 Aþk ve Romantizm 


  Nisanda Yaðan Aþk (Sinan Yýldýrým) 12 Nisan 2011 Aþk ve Romantizm 


  Ýstanbul Olalým Sevgilim (Sinan Yýldýrým) 7 Nisan 2011 Aþk ve Romantizm 

Sürdün, sevdanýn filizlerini Açtýn, gül kokulu tomurcuklar

  Bizimkisi (Sinan Yýldýrým) 6 Nisan 2011 Aþk ve Romantizm 


  Alýþýrsýn Unutursun Hatýrlarsýn (Sinan Yýldýrým) 5 Nisan 2011 Umut 


  Ýki Saray Kedisi (Sinan Yýldýrým) 4 Nisan 2011 Toplum 

Sýcak yaz günlerinin sonlarýna gelmiþti mevsim. Sosyetik yaþamlarýndan sýkýlmýþ, içlerinde macera ruhu cirit atan, haftada 3 kere bol köpüklü ve hoþ kokulu þampuanlarla banyo yapan, hazýr konserve mamalarýyla beslenen sevimlimi sevimli iki orta boy kedi bir öðle yemeðinden sonra bahçelerinde bulunan havuzun yanýndaki þezlonga uzanmýþ güneþleniyorlardý ki günlük monoton iþlerden býkmýþ bir þekilde derin bir off çekti Firavun

  Seninle Bir Ömür (Sinan Yýldýrým) 3 Nisan 2011 Aþk ve Romantizm 

Resmi Siz Hayal Edin

  Ýki Rengin Hikayesi (Sinan Yýldýrým) 2 Nisan 2011 Toplumcu 

Daraðacýna salýncak kurup sallanan iki rengin hikâyesiydi aslýnda Yeþil ve Mavi'nin hikâyesi. Aylardan hüzün, mevsimlerden hüsran, yýllardan cereme iken baþlamýþtý bir gün ansýzýn. Rüzgâr çýkmýþtý en kuvvetlisinden ki daraðacýnýn kurumuþ dalarýný bile bir oyana, bir bu yana savruluyordu. Kalemini kýrmýþ hâkimin idam onayý savcýnýn ellerinde ve savcýnýn dilinden orada bulunan bütün herkesin kulaklarýndan zihinlerine iletilmiþ, gözler saatlere kilitlenmiþ, cellât ise þimdi denmesini heyecanla bekler gibi bekleyiþlerinin doruk noktasýna çýkmýþtý ki rüzgâr birden kesildi, güneþ battý, hava soðudu ve Yeþil kurumuþ daraðacýnda yaprak, Mavi ise yeþilin üstünde masmavi bir gökyüzü olmuþtu iki küçük çocuðun salýncakta sallanmasý gibi sallanarak.

  Hoþ Bulduk Hayat (Sinan Yýldýrým) 25 Mart 2011 Aþk ve Romantizm 

Boþ bir tarlanýn parselleniþi gibi bölündüm ve sonra temeller kazýlýp üstüme betondan binalar dikildi. Her bir bina kat ve kat üstüne kuruldu metrelerce yükselerek ve içlerine doluþtu insanlar yurt bilerek. O kadar saðlamdý ki yüreðimin depremlerle sarsýlýþlarýnda bile kýpýrdamadýlar yerlerinden. O kadar saðlamlardý ki duymadýlar, görmediler, bilmediler acýlar içerisinde evlerinin temelleri altýndaki göçükleri.

  Hangisi Sen? Hangisi Ben (Sinan Yýldýrým) 14 Mart 2011 Ýliþkiler 

Uykusuz kaldýðým her gece, bir gün fazladan yaþýyorum sanki. Yaþýma yaþ, karanlýðýma karanlýk katýyorum. Dipsiz kuyularda sessizliði bozacak bir taþ bekliyorum bazen suya düþecek, suya düþüþüyle çýkan ses duvarlarda yankýlanýrken, etrafa damlalar halinde sýçrayan sular istiyorum yüzümü yýkayýp yeni güne uyanmak için.

  Ben Sana Hayat Dedim Sevgili (Sinan Yýldýrým) 14 Mart 2011 Ýliþkiler 

Ben Sana Hayat Dedim Sevgili

  Hayatýn Ayyaþlýðý (Sinan Yýldýrým) 14 Mart 2011 Bireysel 


  Sensin Bütün Mevsimlerim (Sinan Yýldýrým) 9 Mart 2011 Ýtiraflar 

Kýþ soðuðu girdi sanki aramýza Ne sorar oldun hal hatýr Nede anlar oldun halden Dýþarýda yarým metre kar Çatýlar altýnda insanlar

  Ben'deki Sen'ler (Sinan Yýldýrým) 18 Þubat 2011 Ýliþkiler 

Ay ýþýðýndaki gölgeler gibisin karanlýkta kaybolan, bir var bir yok olan. Þimdi uzun bir yoldan gelmiþ yolcu gibiyim gecenin karanlýðýndan han kapýlarýna doðru yürümüþ, kapalý kapýlarý aralayýp davet edilmeden içi girmek isteyen. Bir adým sonra sen, bir adým geri yalnýz ben. Hangisini seçmeliyim ki bilemedim zaten. Yazmak istedim, hem düþünüp hem anlatmak istedim. Belki de sende anlarsýn neden bu kadar uzak, neden bu kadar yakýn olduðumu.

  Düdüklü Tencere Ýmalatý (Sinan Yýldýrým) 15 Þubat 2011 Günlük Olaylar 

Önce bir düdük lazým bize ama parasýný ödeyip çalmayý hak edecek birsi de olmalý ki parayý veren düdüðü çalar klasiðini de diyebilelim bizde dimi ama. Önce müþteri, sonra düdük, en son tencere ile birlikte kapak lazým bize.

 

 



Zaman aç kalmýþ bir aslan gibi yýrtýcý ve acýmasýz olsada bir kuðunun nazikliði ve güzelliði vardýr içinde.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 20.04.2024 14:36:24