..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir insan bir kaplaný öldürmek istediðinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediðinde buna vahþet diyor. -Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Veysel Baþer
Veysel Baþer - Murat Daðý
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Çanakkale'nin Bir Baþka Yüzü (Veysel Baþer) 17 Mart 2024 Aný 

Çanakkale Zaferi, aklý erenler için yere göðe sýðdýrýlamayacak deðerde bir zafer. Çanakkale’yi emsalsiz bir kahramanlýk destaný görmenin yaný sýra, bu kahramanlýk sýrasýnda çekilen sýkýntýlarý da bilmek gerekiyor. Bir kez daha yad ettiðim kahraman bir topçu askerinin Çanakkale Savaþlarý-deniz ve kara- sýrasýnda yaþadýklarýndan bir aktarým bu yazý. Çanakkale þehitlerini, gazilerini ve zaferde emeði geçenleri minnet ve saygýyla anýyorum…

  Ece ve Törüngey (Veysel Baþer) 24 Þubat 2022 Soyut 

Dünyanýn bu ilk insaný, nereden ve nasýl dünyaya geldiðini bilmeden Cennet Bahçesi’nde geziniyor. Pýnarlarýn billur gibi sularýndan içiyor. Ýstediði meyve ve sebzeyi yiyor. En çok da, olgunlaþmýþ ve dalýnda kurumuþ incirleri yiyor. Ýncir aðacýnýn altýnda oturuyor ve uyuyor.

  Dünyayý Sessize Al (Veysel Baþer) 24 Aralýk 2021 Doða ve Dünya 

Þiirin ana temasý, köyümüzü ve çevreyi övmeye yönelik. Köyüm-Gediz-Çukurören- 1400’lü yýllara doðru kurulmuþ. Ýlk yerleþik Yörük köylerinden. Kayý boyunun Karakeçili Yörüklerinden. Kütahya sancaðýnýn 1530 tarihli tahrir-yazým- defterinde köyümüzün adýnýn Çukur Viran olduðu, nüfusunun da 42 neferden oluþtuðu belirtilmiþtir. Osmanlý tahrir defterlerinde genelde, nefer olarak iþ görecek, vergi verecek durumda ve yaþtaki erkeklerin yazýldýðý ileri sürülüyor.

  Çoban Lazým 1 (Veysel Baþer) 22 Aralýk 2021 Toplumcu 

“Öðrenmenin yaþý olmazmýþ ama, keþke bunlarý daha genç yaþlarda öðrenmiþ olsaydým,” diye hayýflandým birkaç kez…

  Ana Bayram (Veysel Baþer) 29 Aðustos 2020 Tarihe Yön Verenler 

Kurtuluþ Savaþý, aklý erenler için dünyada emsali görülmemiþ milli bir mücadeledir. Kendimi, hali hazýrda aklý erenlerden biri kabul ettiðim için, Kurtuluþ Savaþý’ný kesin bir zaferle taçlandýran Baþkomutanlýk Meydan Muharebesi’nin deðeri ve bunun; 30 Aðustos Zafer Bayramý olarak kutlanmasý benim nazarýmda daha farklý.

  Koca Seyit (Veysel Baþer) 19 Mart 2020 Sevgi ve Arkadaþlýk 

Koca Seyit'in (Seyit Onbaþý) yaþamýndan kýsa bir kesit.

  Alkarýsý (Veysel Baþer) 31 Ekim 2019 Toplumcu 

Elimde mikrofonla sokaða çýksam ve rast geldiklerime sorular sorsam. Kadýna ve erkeðe. Gencinden ihtiyarýna. Mini eteklisinden kapalýsýna. Þalvarlý erkekten kravatlýsýna. Ýlkokullusundan üniversitelisine. Cami cemaatinden bayramdan bayrama namaza gidenlere. Ha, yirmi beþ sene öncesindeki bay Veysel Baþer’e de. Ýðne önce kendine batýrýlmalý. Cevaplarý az çok tahmin etsem de… Sanki bir bilen yalnýz benim de… Bu konularda beni sulu dereye götürüp de susuz getirecek sayýsýz insan vardýr. Buna raðmen sormadan edemeyeceðim.

  O Þey (Veysel Baþer) 28 Ekim 2018 Çocuk 

Yemek yiyen adamlardan birisi, býçaðýn ucunu batýrarak alýp örtü sofrasýna koydu birkaçýný. Býçakla böldü onlarý. Beþ altý kiþiydiler. Hemen yemeye koyuldular. O þeyleri aðzýna atanlar, parmaklarýný da yalýyordu. Demek ki çok tatlý þeydi o yedikleri. Öyle bir caný çekti ki oðlanýn, aðzý sulandý…

  Çise ve Sarýkýz (Veysel Baþer) 25 Eylül 2016 Destan 

Bu öyküyü birkaç edebiyat sitesine asmýþtým. Çok beðenilmiþ ki, "FORMÝSTAN; FORUMSAL.NET ve MAÝN BOARD siteler de iznimi almadan bu öyküyü kendi sitelerine koymuþlar. Adýmý yazdýklarý için sorun yapmadým. Öyküm, bu sitemizde de bulunsun istedim.

  Þah ve Mat (Veysel Baþer) 24 Temmuz 2016 Toplum 

Bu yazýnýn büyük bir bölümü, darbe giriþimin ertesindeki Pazar günü yazýldý. Öyküye dayalý yazýlarýmý bir hafta kadar bekletir, olgunlaþtýktan sonra sitelere asardým. Bu yazýmý da, “Yanýlgýya düþebilirim,” olasýlýðýný da göz önünde tutarak bir hafta sonraya erteledim.

  Gelin Aðaçlar (Veysel Baþer) 21 Þubat 2016 Türkiye 

Felaket tellallýðý yapmýyorum. Yapýlmasýný da sevmem. Açýk iþletme yapýlan madenlerin çevreye verdikleri zararlarý, görevim gereði çok yerde gördüm. Deneyimlerim öngörülere yöneltiyor beni.

  Bir Tutamlýk Bulut (Veysel Baþer) 6 Eylül 2015 Dinsel 

Seni görmek istedim. Sað olsun, bir meleðin güvencesinde gönderdi beni grup berzahý.

  Sýndýrgýlý Emmi (Veysel Baþer) 20 Mart 2015 Beklenmedik 

(Öykünün çok yerinde yöresel aðýz kullanýlmýþtýr. Okunuþ zorluðunu gidermek ve anlam deðiþikliðini önlemek için bazý sözcüklerde çift harf tercih edilmiþtir. Ayrýca, yöresel bazý sözcüklerin açýklamasý öykü sonundadýr.)

  Þövalyenin Gücü (Veysel Baþer) 5 Mart 2015 Soyut 

–Napýyým, napayým, napayým derken! Aklýna bir fikir gelmiþ. Kral bu fikrini köylülerle paylaþmýþ.”Güzel köylülerim! Bu ejderhayý yok edecek bir þövalye biliyor musunuz?” demiþ. Köylülerden biri: –Ben tanýyorum demiþ. Kral “hemen bu so(þö)valyeyi buraya getirin” demiþ.

  Kolay Gelsin (Veysel Baþer) 9 Aðustos 2014 Toplum 

Yavuz hýrsýz olun. En iyi savunma hücumdur. Size karþý bir hareket mi yapýldý, acýmasýz þekilde devlet þiddetiyle karþýlýk verin. Eylemleri bastýran devlet güçlerine hak etmedikleri iltifatlarda bulunun ki kraldan çok kralcý olsunlar.

  Aranan? (Veysel Baþer) 10 Nisan 2013 Çocuk 

Baba sevgi ve þefkatini özümsemiþ bir çocuk için baba eksikliði, yeri doldurulamayacak bir boþluktu…

  Elhamdülillah Müslümanýz (Veysel Baþer) 18 Þubat 2013 Toplum ve Birey 

Benim tanýmlamam þu. Türk toplumu, Kuran Müslümaný deðil. Doðruluðu belli olmayan kimi hadislerin ve hurafelerin Müslümaný.

  Aslan Sadýç (Veysel Baþer) 24 Aralýk 2012 Fantastik 

Gýz, ele bir gözel olanda ki...Güneþ yüzlü, ceylan gözlü…Ahu bahýþlý, gül gülüþlü. Al yanahlý bal dudahlý. Ýpeh saçlý, galem gaþlý. Ýnci diþli, salýnarah gidiþli.

  Karadul Örümceði (Veysel Baþer) 2 Aralýk 2012 Aþk ve Romantizm 

…O iþten keyif almasýný bilmiyoruz. Kendimizi, adamýn keyfini yerine getirmekle yükümlü sayýyoruz. Kocam beni sevip okþasýn demenin alemi yok. Kendi arzunu gidermeye bak. Seviþme ve cinsel iliþkide kuduruk karý ol.

  Esma Kadýn (Veysel Baþer) 18 Kasým 2012 Erotik 

“Erkek milleti öyle karýyý çok sever. Karý, bir de parlak tüylü kýsýr düve gibiyse eðer, sýrtýnda bir eþek yükü odun da olsa koþturarak eve gelir.”

 

 



Ne mutlu Türk'üm diyene.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Veysel Baþer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 10:20:18