..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Prensiplerden hoþlanmam. Önyargýlarý yeðlerim. Daha içtenler. -Oscar Wilde
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - onur güner
onur güner - Yeraltýnýn Efendisine
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kapý I (onur güner) 10 Ekim 2008 Ýronik 

Öteki tarafý görerek; –bu da duvarýn üzerinde henüz karþýlaþmadýðým çatlaklarýn, oyuklarýn, deliklerin ortaya çýkmasýyla söz konusu olabilir– gördüklerimden birinin belki de birkaçýnýn bu kapýdan geçmiþ ya da geçebileceklerden bir tanesi veya daha fazlasý olabileceði avuntusuna düþmedim. Çünkü eðer kapý açýlmayacaksa ve ben içeriyi bir þekilde görebiliyorsam veya ayný þeyi diðer tarafta olan birinin beni görerek benim hakkýmda söylemesi söz konusuyken, diyebilir miyim bunlardan bazýlarý bu kapýdan geçmiþ ya da geçebilir?

  Aksi Bir Gün (onur güner) 16 Haziran 2007 Gülmece (Mizah) 

Kendi kendime neþeli, eski bir þarký mýrýldanmaya baþladým. Kendimi daha doðrusu beynimi bir þeyle meþgul etmeliydim. Yoksa bitmeyecekti bu aksi gün. Evet bu günde var bir aksilik. Tüm bu güzelliklerin arasýnda göremediðim, duyumsayamadýðým bir aksilik olmalý; beni rahatsýz eden, bu iðrenç kelimeleri beynime sokan. Yoksa insan nedensiz, durduk yere küfretmek istemezki!

  Sýradan (onur güner) 8 Nisan 2007 Aný 


  Harem'de Bir Yolcu (onur güner) 20 Þubat 2007 Aný 

Ah otogar insanlarý sizler baþlý baþýna yazýlacak bir konusunuz. Yabancýlaþmanýn, ürkek vedalarýn, sýcak karþýlamalarýn kesiþtiði yer. Her zaman hüzünlü gelmiþtir bir yerden ayrýlmak bana.

  Son Sayfa (onur güner) 22 Ocak 2007 Deneysel 

Hem neden sayfalar bu kadar fazlaydý? Binlerce sayfa olmalý burada diye düþündü. Kimse çizgilerle bunlarý bitiremez. Çizgiyle bitecek olsa bir sayfa koyarlardý ve o sayfa dolunca kalkýp giderdik. O zaman bu sayfalar dolunca ben de gidebilirim diye düþündü.

  Yanak (onur güner) 19 Aralýk 2006 Deneysel 

Sevgililerimin hepsinin yanaklarý sade ve güzeldi. Ben yanakta duran beni de sevmem. Benim için yanakta beðendiðim þey: duru ve hiçbir çarpýcý özelliði olmamasýdýr. Ondan hoþlanmamýz için bir farký olmasýn ki; o zaman saf yanak sevgisine ulaþmýþ olalým.

  Mucize (onur güner) 19 Aralýk 2006 Aþk ve Romantizm 

Birlikte mutlu geçirebilecekleri sayýlý duraklarý sessiz bekleyiþle tüketmek ne acý. Kaç durak birlikte gidebilirlerdi ki bir arada. Elbet biri inecekti birazdan. Ve devam eden yeni birisini bulacaktý. Eskisini hemen unutarak. Sessiz, uzun bekleyiþ.

  Ufak Bir Adým I (onur güner) 19 Aralýk 2006 Bireysel 

Yollar aktý yine. Yürüdü sessiz ve anlayýþlý. Kitaplar mý bitmiþti? Okumaktan mý sýkýlmýþtý yoksa? Yeterince yaþamýþtý yalnýz. Ýnsan bir kere gerçekten yaþamaya görsün. Hayallere dayanamaz.

  Güneþe... (onur güner) 19 Aralýk 2006 Ýronik 

Ýþte bende oldum olasý bu tarz, karanlýk sokaklarda dolaþmaktan keyif alýrým. Sadece sizden farklý olarak her geceye hüzünle baþlarým. Ve gecenin sonunda kendimi dertlerimden kurtulmuþ, hafiflemiþ olarak hissederim

  Hayal (onur güner) 15 Eylül 2006 Aþk ve Romantizm 

Birden bire köprünün korkuluklarýna doðru bir kýz yaklaþtý. Üzerinde siyah bir manto, baþýnda hoþ bir þapka vardý. Onu gördüðü andan itibaren titremeye baþladý. Heyecandan yüreði sýkýþýyordu. Nastenka’sý gelmiþti sonunda.

  Otobüstekiler (onur güner) 27 Mart 2006 Toplumcu 

Ama nedense bu aralar kimse benden yer istemiyor. Her otobüse bindiðimde içim içimi kemiriyor. Ön sýralarda bir koltuða oturup; yaþlý bekliyorum. Gözlerimi dikiyorum kapýya, karayý görmeyi uman kaptan gibi ufukta belirecek beyaz saçlý kafalarla huzur buluyorum. Merdivenlerden zor çýkan bir yüz görünce heyecana kapýlýyorum; bu kesin benden yer ister diye. Aksi gibi de bir türlü yer istemiyorlar. Sonunda dayanamayýp ben kalkýyorum ayaða.

  Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý III (onur güner) 23 Mayýs 2005 1. Bölüm 

O ve þeytan… Yýllarca birlikte oturup oynadýklarý birinin þeytan olmasý ona çok garip gelmiþti. Fakat buna itiraz edebilecek bilgisi yoktu. Çünkü o hiç þeytan görmemiþti. Demek ki herkes þeytan olabilirdi.

  Yabancý (onur güner) 1 Mayýs 2005 Deneysel 

Yürüyordu elinde sigara, soðuk, sisli gecede. Bir karartýya yaklaþtýðýný farketti ve adýmlarýný hýzlandýrdý. Ne olacaksa bir an önce olmalýydý. Bu onun kaderiydi ve artýk yürümemekten sýkýlmýþtý. Yaþarken de bu böyle olur; hiçbir zaman kontrol edemediðimi

  ? (onur güner) 29 Mart 2005 Yaþam 

Dün bir dolaþayým dedim çayýrlarda; / Birden sevinç çýðlýklarý duydum. / Baktým aþaðýya; / Bir iblisle, bir huri elele.

  Çocuk (onur güner) 29 Mart 2005 Yaþam 

Görüyorum çocuklar; / Mutlu, kaygýsýz, kahkaha dolu. / Ve hayatýn izlerini görüyorum; / Masum, kaygýsýz yüzler ne oldu size? / Büyüyorlar mý ne?

  Lanetim! (onur güner) 14 Aralýk 2004 Yeraltý 

Peki bu dünya için niye mi bir þey yapmýyorum? Ah! Kör baylar siz gerçektende körmüþsünüz. Bu dünya için bir þey yapmak ha! Hah hah ha. Ýþte þuan gerçekten keyiflendim. Bu dünya için nasýl bir þey yapabilirim? Bu bayýrdan aþaðý kayan kamyonu bir çocuðun t

  Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý II (onur güner) 10 Aralýk 2004 1. Bölüm 

-“Lanet olsun!” Yere tükürdü. Þaþkýndý, sinirden tekrar aðlayacaktý. Kendine mani olmaya çalýþtý; baþaramadý. Hýçkýra hýçkýra aðlýyordu. Bazen kesilen nefesini düzenlemek için duruyor ve tekrar. Eline geçen bir þeyi fýrlattý. Küfürleri hýçký

  Azat (onur güner) 28 Kasým 2004 Aþk ve Romantizm 

O ise tam bir Rus kadýnýydý. Evet kesinlikle bir Rus kadýnýydý. Bir yerde okumuþtum; bir Rus kadýnýna hiçbir zaman tam anlamýyla sahip olamazsýn. Her an, her saniye onu kazanmak için mücadele edersin. Taa ki onu öldürünceye yada kendini.

  Ýlkel Bir Adamýn Çýðlýklarý I (onur güner) 14 Kasým 2004 1. Bölüm 

Neden ilk anda göremediði þeyleri þimdi görmeye baþlamýþtý. Göz karanlýða nasýl bu kadar kýsa bir sürede alýþabiliyordu. Birden çevresindeki her þeyinde böyle iþlediðini fark etti. Herkes ve canlý aniden olan deðiþikliklere bile birden kýsa bir sürede alý

 

 



Ýþte yine buradayým, ya sen?
Önümde boþ sayfalar , kafamda fýrtýnalar. Bakalým dindirebilecek miyim onlarý? Umarým beni bu yolculukta sonuna kadar yalnýz býrakmasýnýz.
Belki yaþanmamýþlar ama bunu kimse ispatlayamayacak. Sonuçta hayat bu her þey olasý. Ve sen bana bazý yerlerinin gerçek olamayacaðýný söyleyeceksin. Bunu söylerken yüzyýllardýr bu duygularla bu inançlarla yaþadýðýmýzý tamamen unutacaksýn. Biz sadece biraz farklý bir açýdan bakacaðýz olaylara, gerçek bir dünya üzerinden hayaller kuracaðýz.
Ve son bir þey daha kesinlikle sýkýlmayacaksýn.



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © onur güner, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 01:18:08