..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > hasan tülüceoðlu




11 Kasým 2011
Balans Ayarý ve Terör  
hasan tülüceoðlu
Þu bir gerçek ki maruz kaldýðýmýz hain terör dýþardan destek alýyor. Yine dýþ güçlerin yýllar önce gerçekleþtirdikleri çalýþmalarla az da olsa kendi etnik tabanýnda yer bulup destek görüyor.


:AEFD:
BALANS AYARI VE TERÖR

Hasan TÜLÜCEOÐLU

Cemil Meriç, ‘Bir Facianýn Hikayesi’ adlý kitabýnda terörle ilgili þunlarý yazar: “Terörizm, bir metod veya metodun dayandýðý teori. Bu metoda baþvurarak örgütlenmiþ bir grup veya parti þiddet yoluyla amaçlarýný gerçekleþtirmeðe çalýþýr. Tedhiþ eylemlerinin muhatabý, adý geçen topluluklarýn emelleri karþýsýna engel olarak çýkan fertler, kurumlar veya devlet temsilcileridir. Bazan mallar, makinalar, ormanlar, ekili topraklar da siyasî terörizmin genel programýna ek olarak tahrip konusu olabilir… Terörist tehdit etmez. Cana kýymak, yakýp yýkmak faaliyetinin bir parçasýdýr… Terörizm, fertlerden çok sosyal gruplar ve güçler arasýndaki mücadelede bir kavga metodudur. Her içtimaî düzende görülebilir… Þiddetin ve cana kýymanýn amacý ne maddî bir kazançtýr ne de hücuma uðrayan kimseleri yýldýrmak; toplumun veya hükümetin dikkatini geniþ ölçüde bir çatýþmanýn kaçýnýlmaz olduðuna çekmektir… Ýktidarýn el deðiþtirmesini amaçlayan baþka mahiyette topluluklar da teröre baþ vurabilir ve bunun için örgütlenebilir.”(Bir Facianýn Hikayesi; Cemil Meriç)

Bu ifadelerin seksenlerden beri ülkemizin maruz kaldýðý terör eylemleriyle örtüþtüðünü görürüz. Elbette ki terör tek boyutlu deðildir. Terör yalnýz baþýna bir sonuca ulaþamaz; teröristte eyleminden beklediðini bulamaz. Ancak halk, siyasi iktidar, devlet ve dýþ güçlerden bir kaçýnýn desteðini aldýðýnda eyleminde ciddi sesler getirir. Þunu hemen belirtelim hiçbir terörist eylem ilanihaye hedefine ulaþamamýþtýr.

Þu bir gerçek ki maruz kaldýðýmýz hain terör dýþardan destek alýyor. Yine dýþ güçlerin yýllar önce gerçekleþtirdikleri çalýþmalarla az da olsa kendi etnik tabanýnda yer bulup destek görüyor.

Gücünü din ve dini deðerlerden alan Osmanlý, Batý’nýn hep kabusu olmuþtur. Fuat Paþa’nýn ifadesi benzeri sonuçta içerden ve dýþardan yýkýlma aþamasýna getirilmiþtir. Mustafa Kemal’in önderliðinde Türk milleti ve Osmanlý devlet ideologyasý enkaz halindeki imparatorluktan Türkiye Cumhuriyetini çýkarmayý baþarmýþlardýr. Batýda, dini deðerlerden beslenecek Osmanlýnýn ortaya çýkmasý en büyük endiþe ve korkudur. Osmanlýnýn yýkýlma aþamasýndan itibaren kabul edilmese de her zaman bize müdahil olan batýlý güçler bu korkularýnýn tedbirini çok uzun vadeli düþünerek almýþlardýr; almaktadýrlar.

Terör faaliyetlerinin ortaya çýkarýlmasý ve sürdürülmesinde, Batý’nýn bu endiþenin etkili olduðu, olaylar dikkatli okunduðunda elbette anlaþýlacaktýr. Yani derin bir dýþ güç ve onun iþbirliði yaptýðý yine derin bir iç güç veya güçlerin varlýðý söz konusudur.

28 Þubat’ýn baþ aktörlerinden Çevik Bir, Sincan’da yürütülen tanklar sonrasýnda “demokrasiye balans ayarý yaptýk” meþhur sözünü sarf etmiþti. Güç gösterici, gözdaðý verici bir eylemle ülke yönetimine belli bir ayar verilmiþti.

24 Askerimizin þehit edildiði olay sonrasý ‘balans ayarý’ ifadesi zihnime takýldý. Terörün çözümü için her türlü müspet adýmýn atýldýðý, demokratik uygulamalarýn yaygýnlaþtýðý, yerli teknolojinin inþasý giriþimleri ve en önemlisi darbe ortamýndan uzak özgürlükçü ve demokratik yeni bir anayasanýn hazýrlýk çalýþmalarýnýn baþladýðý bu kritik aþamada devlet yönetimine özelde de hükümete karþý terör faaliyetleri bir balans ayarý yapmaya yönelik gibi gözüküyor.

Batýlý gizil güçler, kendi çýkarlarýna ayrý davranacak, zaman içinde kendilerine alternatif olabilecek bir Türk devleti kesinlikle istemiyorlar. Hele çok azda olsa dini ve manevi deðerleri ön plana çýkaracak devlete hiç tahammülleri olamaz!

Deðiþime doðru yönelen devlet politikasýndan dönülmemesi ve hükümetin belirlediði hedeflerden geri adým atmamasý veya taviz vermemesi durumunda terör olaylarýnýn þiddetinin devam edeceðini düþünüyorum. Oluþturulacak böyle kaotik bir ortam sonrasýnda yerli teknoloji adýmlarý atýlamayabilecek; muhtemelen yeni anayasa yeni bir anayasa deðil 82 Anayasasýnýn deðiþtirilmesinden ibaret kalabilecektir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türkçe Olimpiyatlarý ve Kelebek Etkisi
7. 2"ler Kader Mi?
Birileri Bu Milletin Manevi Deðerleriyle Fena Oynuyor!
Yerli Arabadan Teknolojimizi Kurmaya Cumhuriyet Ýdeolojimiz

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mezapotamyanýn Nemrutlarý ve Mýsýrýn Firavunlarýndan Postmodern Batýlý Yeni Sahiplerin Kýsmý Demokrasi Vaadeden Yeni Ortadoðu Düzenine
Ýlk Batýlýlaþma Kahramanýmýz: II. Mahmut
Allah"tan Tanrý"ya, Tanrý"dan Rabbe!
Yoksa Ýstanbul, Hiç Bizim Olmadý mý?
"Muhteþem Yüzyýl"ýn Masumiyeti
Asým’ýn Nesli Akif’i Býraktý mý?
Mithat Paþa"dan 28 Þubat"a, Ehl - Ý Beyti Hanedanlaþtýrma
Seçmeli Kuran Dersleri Bedrin Aslanlarý Kadar Þanlý mý?
Geçmiþle Teselli Edilmek
Kaddafi Tamam da Masum Halk ve Müslüman Halklarýn Geleceði Ne Olacak!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Tülücüler Ýlkokulu [Öykü]
Otoyoldan Tren Gelmiyor [Deneme]
Hz. Ömer"in Demokrasisi [Ýnceleme]
Mýzýka - Ý Hümayun"dan Senfoni Orkestrasýna Mehteran Güncellemesi [Ýnceleme]
Lale Devri'nin Demokrat Havasý [Ýnceleme]
Kesintisizi Kesmeden Kur’an Dersleri [Ýnceleme]
Dizisine Bak Toplumunu Anla [Ýnceleme]
Yüzde Ellinin Kodlarý [Ýnceleme]
Ýktidar, Uçkur ve Huri [Ýnceleme]
Avrupa"ya Açýlan Ýlk Pencere [Ýnceleme]


hasan tülüceoðlu kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © hasan tülüceoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.