..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Bireysel > Kâmuran Esen




5 Kasým 2002
Ýnci Tanem / Kýzýma  
Kâmuran Esen

:GCGB:
Gülüþün
Ýnci tanem,
Daðlarýn arkasýndan
Günün doðuþu gibi.

Nefesin,
Dalda gülün,
Ya da bir menekþenin
Ýnce kokusu gibi.

Sesin,
Narin bir derenin,
Saçaktaki yaðmurun
Nazlý akýþý gibi.

Aðlaman,
Ateþe deðmiþ elin,
Çöle düþmüþ bir tenin
Susuz kalýþý gibi.

“Anne” demen / içimde
Her nefeste / kalbimin
Bin kez atýþý gibi.

Yavrum!
Gülüþünde hayat,
Sesinde þiir gizli ,
“Anne” diyen sesinde yaþar dünyalar.
Bil ki;
Annen / sen yoksan / yok
Yalnýz / sen yaþýyorsan var!



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ben öyle çok isterdim ki...
Gönderen: perikizi_nurperi / Ankara/Türkiye
18 Temmuz 2007
Öyle çok isterdim ki,annem ya da babam bana masallar anlatsýn,þiirler,mektuplar yazsýn...Beniç için yazsýn,bana yazsýn.Ama olmadý.Ýþte bu yüzden çok kýskanýyorum uðruna birþeyler yazýlan çocuklarý.Güzel bir eser efendim,kaleminize,gönlünüze saðlýk...

:: Annemi hatýrladým.
Gönderen: özgür yenigün / Kýrýkkale/Türkiye
18 Þubat 2007
Kamuran hocam, Öncelikle benim yazýlarýma yazdýðýnýz yorumlar için size çok teþekkür ederim. Ýlk yazýlarýmdaki düzensizliðin biraz daha düzen olma yoluna koyulduðunu hissediyorum. O yüzden ilk yazýlarýmda bir hayli hata var. Sonralarý düzeliyor biraz daha. Þiirinize gelince... Bu þiirinizi de beðendim. Çocuðunuzun her davranýþýný bir güzellliðe benzetmeniz, bunu yaparken bölümlerin uyumunu yakalamanýz ve en sonunda bana annemi hatýrlatarak "Bil ki; Annen / sen yoksan / yok Yalnýz / sen yaþýyorsan var" demeniz çok güzel. Kaleminize saðlýk. Saygýlar.

:: Haksýzlýk!!!
Gönderen: Özgür Çekmer / /
25 Mart 2005
Tekrar tekrar önünüzde saygýyla eðiliyorum... Daha ilk kýtanýn sonunda bir of çektim... Daha doðrusu OOOOOOOOFFF!!! çektim... Sizin bu yaptýðýnýz haksýzlýk... Gurbette yaþayan biz üniversite öðrencilerine hiç mi acýmýyorsunuz??? Annesi yanýnda olan var, olmayan var... Kendi annem, bana yazmýþ gibi, tekrar tekrar okudum bu dünya üzerinden asla silinmeyecek eserinizi... Iþýðýnýz yollarýmýzdan eksik olmasýn... Yürekten sevgilerimle...

:: Örtmenim
Gönderen: Demirhan Ocak / Böblingen/Almanya
5 Kasým 2003
Bal dilli Kâmuran örtmenim!, Seni ve dizelerini çok seviyoyum. Yüreðine saðlýk.

:: Babalarda aglar...
Gönderen: Fikret Simsek / Almanya
1 Ocak 2003
Bende oglum icin yazdim... Öyle icimden geldi... hocam kopya cekmissin derseniz diyede korktum... ama degildi... siz bir anne olarak yüreginizi acmissiniz.. bende acizane bir babanin duygularini yazdim... "Inci tanem" siirinizi okuyunca etkilendim... Siz Harikasiniz ... sevgiler... YAVRUM...! Hani o yüzüne bakar hallerini sorarim... Taaaa gözlerinin icine.... Eger, sen iyisen, sen gülersen... Bende gülerim, sevinc dolar icime.... Ama yok! solmussa yüzün .. bükülmüsse boynun... Hele agliyorsa gözlerin... Bilki ; Baban icinde hersey karanlik... Hayatin anlami, degeri yok... Sen gülersen, sen mutluysan... ben varim... Yarinlarda yüzün hep gülsün... YAVRUM...! Fikret Simsek 1/1/2003

:: Müsadenizle
Gönderen: Nida Karaçizmeli / Ýstanbul
6 Kasým 2002
Sizi takip ettiðim kadarýyla mükemmelsiniz. Lakin, beni çöp tenekesinin önünde bir ders muhabbet etmeye býrakmýþ hocamý hatýrladým. Öpülesi dizelerinizde. Gülerken kendime.

:: " Güzel Bulus"
Gönderen: Hasan Sami EMIROGLU / Almanya / Düsseldorf
6 Kasým 2002
Cok sey yazmak isterdim sevgili ögretmenim.... Ama dondum kaldim desem yeri var... Ne yazacagimi bilemiyorum inanin... Ne diyeyim yüreginize saglik... Hayirli Ramazanlar...

:: Yüreðinizin önünde saygýyla eðiliyorum!..
Gönderen: Seynur Ýnal / Ankara
5 Kasým 2002
Merhaba Kâmuran Haným;”Ýnci tanem”adlý þiriniz, içimi titretti... Ýnci tanem!..Bu ne güzel bir hitap, bu ne hoþ bir sesleniþ!.. Dilerim, “Ýnci tane”niz hep var olsun, hep huzurlu olsun, gülüþü hiç solmasýn!.. Bir anne olarak bilirim ki, annelerin mutluluðu Ýnci tane’lerinin mutluluðunda saklýdýr... Gönlünüze saðlýk. Yüreðinizin önünde saygýyla eðiliyorum!..

:: Yürek yanarsa titrer, gül üþürse
Gönderen: Nuri CAN / Nijmegen / HOLLANDA
5 Kasým 2002
Düþlerin mor, düþlerin sarý, gri, yeþil, pembe, sevginin ve þefkatin gergefinde mekik dokuyor yüreðin. Yüreðinki, okunmaya hazýr bir kitap gibi açýk duruyor herkese, dokunulmamýþ bir bahar sabahý gibi taze, yaz gününde baharý müjdeleyen bír top tomurcuk çiçek. Enkazlar altýnda gökyüzünü gören kocaman bir göz yüreðin, dünyanýn bütün çocuklarýný içine alabilecek kadar geniþ, bütün kýþlarýný ýsýtabilecek kadar sýcak. Yüreðin yurdumun kýrgýn öðretmen yüreði... Kýrgýn düþlerine beyaz bayraklar açýyorsun durmadan mavinin engin denizlerine, kokusunu saçýyorsun soyluluðun, erdemin, sevginin, dostluðun. Birde ellerin, o öpülesi kalem tutan öðretmen ellerin... Ah birde özgür olsaydý düþlerin, hilesiz gökyüzünde mavileri seyrederken kanadý kýrýlmýþ bütün yavru kuþlarýn kanadý olurdun.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bireysel kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dönüþü Olmayan Gidiþ
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın
Uykularýn Kaçarsa Gece
Yalnýz / Bir Hüzün Alabilirim
Anlatmasý Zor / Yokluðunu
Yalnızlık
Aþk Kazaya Kalmaz
Caným Ýçimde Deðil
Sakýn Anne!
Uçurumlarým

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim
Ýþte Gidiyorsun
Gelseydin Eðer
Ne Zaman Seni Düþünsem
O Beklenen Hiç Gelmeyecek
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok
Uykularýnda Sev Beni
Sarmaþýk
Albümdeki Resimler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Farzederek Yaþayamazsýn [Öykü]
Yanmayan Bir Ampulden Nasýl Mutlu Olunur [Öykü]
Kiralýk Evin Þartlarý........... [Öykü]
Bir Doðum Günü Öyküsü [Öykü]
Sen Bir Garip Çingenesin / Nene Gerek Gümüþ Zurna ! [Öykü]
Bir Boyama Kursu Öyküsü [Öykü]
Aðýr Misafir [Öykü]
Çocukluðumdaki Çerçiciler Ve Düðünler [Öykü]
Kadýn Hastalýðý [Öykü]
Yaðmur , Güneþ , Rüzgâr ve Babam [Öykü]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.