..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Egoistlerin en güzel yaný baþkalarý hakkýnda konuþmuyor olmalarý. -Lucille S. Harper
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Levent Ölçer




28 Kasým 2011
Kristalin Hizmetkarý Eleþtirisi  
Kristalin Sesleniþini Duydu Hepsi.

Levent Ölçer


Jarlaxle ile birlikte Artemis Entreri de Kristal parçasýnýn merkezinde bulunduðu bu yalan, dolan ve entrika, ihanet, cinayet fýrtýnasýnýn içinde kendi yolunu açmak için mücadele ediyor.


:AIFJ:
Ben bu kýþ mevsimiyle bu sene hiç hoþlaþmadým. Neden bilmiyorum bu gri ve soðuk havalar bu kýþ beni çok ama çok sýkýyor. Baþka olumsuz etkileri ve herkesin hayatýnda standart olarak bulunan minik tefek olumsuzluk etkilerini de hesaba katarsak, "sýkýldým ülen!!!" kývamýnda, bu kýþ beni çok sýktý. Bahar gelsin artýk lütfen. Yaz gelsin...

Neyse efenim.. Yazý konumuza gelelim. Kitabýmýzýn adý Kristalin Hizmetkarý. 361 sayfa. Çok hoþ bi kapaðý var, harika bir çalýþma. Laika Yayýncýlýk kitabý bizlere ulaþtýrmýþ. Kiralýk Kýlýçlar Serisi, 1. kitap. Yazarý R.A. Salvatore. Adamým benim. Çeviren Ali Seval. Öykü yine Unutulmuþ Diyarlar evreninden. Ben seviyorum bu mekaný. Bana sevdiren de Drizzt'in maceralarý oldu hani. Aksiyonlu ve de maceralý, renkli güzel bi evren bu Unutulmuþ Diyarlar.

Kristalin Hizmetkarý, lanetli büyülü ziynet Crenshinibon'un yani Kristal Parçasýnýn yolculuðundaki önemli bir aþamayý anlatýyor. Jarlaxle isimli bir drow elfinin eline çok entrikalý bir biçimde geçen Kristal Parçasýnýn yine entrikalar ve yalanlar, ihanetler, cinayetler, aldatmacalarla örülü bir macerasý elimizdeki.

Menzoberanzan isimli korkunç drow þehrinin yetenekli ve karizmatik evladý Jarlaxle, bu kitapta zorlu bir sýnav veriyor. Kendisini farkýnda olmadan hiç ummadýðý yerlerde ve beklemediði olaylarla yüz yüze bulan drow belki de hayatýnýn sýnavýný veriyor. Jarlaxle ile birlikte Artemis Entreri de Kristal parçasýnýn merkezinde bulunduðu bu yalan, dolan ve entrika, ihanet, cinayet fýrtýnasýnýn içinde kendi yolunu açmak için mücadele ediyor. Entreri yeraltýndaki karanlýk þehir Menzoberanzan'dan bu yana kendi iç dünyasýnda yaþadýðý deðiþim ve keþiflerde daha derinlere inerken o hep bildik ölümcüllüðünden bir þey kaybetmediðini görüyoruz.

Kitap güzel. Salvatore yine yazmýþ. Bu adamýn stilini seviyorum ve "seven gözler kördür". Ben kitabý beðendim. Evet, Drizzt yok, Bruenor yok, Regis ve diðerleri yok ama olsun. Güzel bi maceraydý. Entreri ve Jarlaxle ikilisinin gelecek macerasýný gülümseyen bir sabýrsýzlýkla bekliyorum.

Eleþtiri? Var. Olmaz mý. Yine ayný mevzu. Söylemeden geçemeyeceðim. Salvatore'nin yazýlarýný ve tarzýný seviyorum tamam da þu dövüþ sahnelerinde "bacaðýný þunun þurasýndan þölece kývýrýp þöyle dönerken böyle saðdan þöyle yapýn burasýný þuraya büktü ve þurasýný þöyle yapýp orasýný böyle yaparaktan þöyle yaptý. Sonra burasýna vurup þöyle yapýp burasýný þöyle etti..." gibisinden bence biraz sýkýcý detaylarla yazýyor. Tek burun büktüðüm yaný bu. Tamam aksiyonu seviyorum ama aksiyon anlatýmýný benim damaðýma uyandan biraz daha aþýrý dozda "ayrýntýlý" buluyorum.

Son söz: Beðendim. Entreri'nin þehrinde baþlayýp sonlara doðru baþka yerlere uzayan bu macera hoþuma gitti. Baþyapýt deðil ama kesinlikle verdiðim paraya deðen güzel bir maceraydý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Korkak ve Canavar Eleþtirisi
Týlsým-ý Kudret Eleþtirisi
Ankara'da Soðuk Gece Eleþtirisi
Üç Kitap Eleþtirisi
Ozanýn Þarkýsý Eleþtirisi
Ýmparatorluðun Kýzý Eleþtirisi
Avcýnýn Kýlýçlarý Serisi Eleþtirisi
Maðaranýn Kamburu Eleþtirisi
Nifak Eleþtirisi
Zombi Savaþý Eleþtirisi

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
83. Madde
Ýnci Yumurtlama Yarýþý
Seninle Ýlk Defa...
Milliyetçilik Kötüdür
Þiddet Ýçerikli Bilgisayar Oyunlarý
Öküz Sürülerinin Küresel Möölemesi
Medeniyet (!)
Ortadoðuda Fillerin Güreþi
Tayyip Obama Sarýgül
Karþý Saldýrý Planý Senaryosu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Barbar Conan'ýn Ölüm Þarkýsý [Þiir]
Her Ýnsan Öldürür Sevdiðini [Þiir]
Tatlý Sert [Öykü]
Zeytin Karasý [Öykü]
1996 Yýlý [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý [Öykü]
Ufuklar: Kýrmýzý Bölge - 18 [Öykü]
Althar'ýn Akýncýlarý: Altýngöl ve Ejderha (9. Bölüm - Son - ) [Öykü]
Kovan Savaþlarý (1. Bölüm) [Öykü]
2012: Ölülerin Ýntikamý (3) [Öykü]


Levent Ölçer kimdir?

Fantazyada büyü, teknoloji ve aksiyon Ýldar'da buluþuyor. 07/10/2017 tarihinde þimdi diyebilirim ki neredeyse 2 senedir tek kelime yazmadým. . . 2 senedir yazar tarafým ölü. oysa oldugum þeyler içinde olmayý en sevdiðim þey yazar olmaktý :) Topraðý bol olsun.

Etkilendiði Yazarlar:
Süpermen, Robert E. Howard, Tolkien, Salvatore, Jules Verne, Battalgazi, David Eddings, Michael Moorcock.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Ölçer, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.