..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilen sever. -Leonardo da Vinci
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Toplumbilim > osman demircan




11 Þubat 2012
Hangi Erkek, Hangi Kadýn  
osman demircan
Kadýnlar tosunlarý beðenmez, onlarý öküzlerle aldatýr. Aldatmaktan imtina eden ise otlanýr. Kadýnlarýn otlanmasý mý daha iyi yoksa tosununu bir öküzle aldatmasý mý daha iyi sorusuna cevap veremeyen kadýndan da uzak durun.


:AHDB:
Aðzý çok iyi laf yapan, karizmatik görünümlü, ortama hakim, çok kibar, düþünceli gibi görünen; ama aslýnda kaba ruhsuz adamlardan; karþýsýndaki kadýný önemsiyor görünen, kadýnlarý çok iyi tanýyan, nabza göre þerbet veren; ama özlerinde kadýna deðer vermeyenlerden; bileklik takan, ben kelimesini çok kullanan, caným, cicim, hayatým, aþkým gibi abartýlý sözcükler kullanan, özür dilemesini bilmeyen, ortalama erkek hareketleri gösteren( yere tüküren, tespih taþýyan, yürürken kollarýný iki yana açan, spor manþetlerinden baþka gazetenin bir baþka bölümüne bakmayan, hiç þiir okumayan, kadýnýn koluna girmeyen, kadýnýn kendisine para vermesinden tiksinen); sürekli kendine imaj veren, otururken yayýlarak ve bacaklarýný açarak oturan erkeklerden uzak durun.
Kadýnlýk duygularýný taþýmayan, anaç olmayan, affetmesini bilmeyen, utanma duygusu olmayan, kendini teþhir ettirmekten hoþlanan, öz güveni olmayan, temiz olmayan kadýndan uzak durun. Kadýnlar tosunlarý beðenmez, onlarý öküzlerle aldatýr. Aldatmaktan imtina eden ise otlanýr. Kadýnlarýn otlanmasý mý daha iyi yoksa tosununu bir öküzle aldatmasý mý daha iyi sorusuna cevap veremeyen kadýndan da uzak durun.
Bir kadýna kýyafetten çok hanýmefendilik yakýþýr. Bir erkeðe elinin sertliðinden çok, gönlünün mertliði yakýþýr. Aþk yürek meselesi deðildir. Beyninize uymayan, yüreðinizde fazla barýnamaz. Sizin beyin ölümünüzü gerçekleþtiren, sizi asla yaþatmaz. Kadýn kafasýnýn dýþýný süslediði kadar içini de süslemeli. Bir erkek sadece imaj peþinde koþmamalý. Saðdan, soldan, yukardan, aþaðýdan profil verirken; dairenin ne saðý ne solu tam belli olur bunu unutmamalý. Erkekler sadece kendi bencil dairelerinde yuvarlanýp durmamalý. Kendisini gorile benzetmeye çalýþan þempanzeler gibi zeki görünmeye çalýþmamalý. Husumetin bile bir asaleti olmalý. Kadýnlar ve erkekler sürekli birilerine çamur atanlar, iþte o vakit bataklýkta tepinen domuza benzerler. Oysa daðda, þehirde domuz sürüsü gibi dolaþmak ve etrafa sataþmak insanlýk deðildir. En medeni davranýþ bu olmamalý. Tek baþýna ne düþünebilir ne de fikir üretemezken, topluca birleþince küçük bir beyin olabilmek marifet olmamalý. Ýnsanlara ibne derken, orospu derken, piç derken ne kadar adamýz düþünmeli. Kadýn ve erkek birbirini tanýmlarken birbirlerinin kalem ve kaðýt olduðunu düþünmeli.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ekmek Parasý
Ýslami Sosyalizm
Ermeni Türkleri
Teoman ve Elif Þafak
Þiir Nasýl Olmalý
Hiç Þüphesiz ki Gazeteciden Terörist Olmaz; Ama Ajan Olur
Evrim Vardýr; Teorisi Yanlýþtýr
Seni Saraya Götürsem Aðýl Nerede Dersin
Ama Sen Bir Çocuðun Topusun Hala Dünya
Sokrates

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.