..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Mustafa Yener




28 Temmuz 2012
Su Ýçerdik Testiden…  
Mustafa Yener
Elinden teraziyi alýp bir kenara fýrlattýlar. Üzerindeki beyaz entariyi hoyratça çýkarttýlar. Yok, yok hayýr, buna çýkartmak denmez; vahþice parçaladýlar.


:AIFI:
Elinden teraziyi alýp bir kenara fýrlattýlar. Üzerindeki beyaz entariyi hoyratça çýkarttýlar. Yok, yok hayýr, buna çýkartmak denmez; vahþice parçaladýlar. Adalet Bacý anadan üryan kalmýþtý.
Hatýrlar mýsýnýz bilmem; “siz bakmayýn Adalet Bacý dediklerine aslýnda yollu, bunun Anayasa Mahkemesi’yle iliþkisi var” diye birde dedikodu çýkarmýþlardý.

Güçlü olaný yumrukladýklarý vaki deðildir bunlarýn. Bu sebeple iktidarý deðil, onun yatak odasýna doðru sürükledikleri Adalet Bacý’yý yumruklamýþlardý.

Efendiler nedense çok þaþýrmýþ. Þimdilerde adalet sisteminin ýrzýna geçilmesinden yakýnýyorlar. Güçler ayrýlýðý ilkesinin unsurlarýný güçlünün kucaðýna oturtup, ayný odaya kapatýrsanýz birleþip halvet olurlar, bunda þaþacak bir þey var mý..?
Liberaller ya; birey haklarýnýn türküsünü çýðýrmaya baþladýlar birden bire. Oysa o kapýnýn önünde ‘yenge’lik yaparken, pazarlýk kokan bir slogan atýyor; “yetmez ama evet” diyerek liberalliðin ekonomik yönüne vurgu yapýyorlardý.

Biz ‘yandaþ’ zannediyorduk meðer ne kadar da muhalifmiþler. Þu sýralar iktidar partisinin yanlýþlarýný anlatýp, onlarý iktidara taþýyan deðerlerden uzaklaþtýklarýný söylüyorlar. Hükümeti testi kýrýlmadan önce uyarýyorlar.

Biz eskiden eskiden, su içerdik testiden. Geldiðimiz nokta bir testinin daha sonu, liberal kurnazlýðýn ise doruk noktasýdýr. Artýk testi boþalmak, bir kenara fýrlatýlmak, kýrýlmak üzeredir.

Tarih þahittir; Türk liberalliði gücün ve güçlünün yanýnda saf tutmak, güçlünün ilke ve deðerlerini alkýþlamaktan oluþan bir kurnazlýk hikayesidir.

Türk liberalliði; CHP’nin en güçlü döneminde CHP içinde olmak, CHP yýprandýðýnda dýþýnda olmaktýr. Asker yönetime el koyup liderlerini idam ederken, sokaða çýkma yasaðý olmasýna raðmen sokaða çýkýp askeri alkýþlamaktýr.
Türk liberalliði “ben gidersem þeriat gelir” demek, siyasi Ýslam iktidara geldiðinde, “saflarý sýklaþtýralým arkadaþlar” diyerek onlarla birlikte saf tutmaktýr.
Türk liberalliði gücünü liberal deðerlerden deðil þark kurnazlýðýndan alýr ve iktidara kim gelirse, gücü kim ele geçirirse onun yanýndadýr.

Ýktidarýn yolundan saptýðýna dair söylemlerin ise hiçbir kýymet-i harbiyesi bulunmuyor. Hükümet ilk günden beri kendisini oraya getiren uluslararasý güç ile birlikte el ele ve büyük bir tutarlýlýk içinde ayný yolda yürümekte, Büyük Ortadoðu Projesi’ni hayata geçirebilmek için Türkiye’yi bir savaþa sürüklemekte bile sakýnca görmemektedir.

Liberalleri gözlemleyerek yakýn tarihimizin falýna bile bakmak mümkündür. Siz bakmayýn %50’nin üzerindeki oy oranlarýna. Liberal kesimden yaðan þimþekler, bu iktidarýn ömrünü tamamladýðýnýn bir iþaretidir.
Sakýn ola çok iddialý bir þey söylediðimi düþünmeyin. Büyük Ortadoðu Projesi’ni hayata geçirmesi için iktidar partisine verilen süre üç dönemdir. Bu hükümetin ömrünün üç dönem olduðunu ise ben deðil, bizzat iktidar partisinin Genel Baþkan’ý yýllardýr ifade ediyor.

Adalet Bacý’yý çýrýlçýplak soyarken, Türk halkýný “Adalet Bacý duþ alacak” diyerek aldatanlar, iktidara hukukun ýrzýna geçme gücü verenler þu sýralar ‘testi kýrýlmadan’ hükümeti uyarma derdine düþmüþ.
Hayýr efendim; bu uyarý deðil vicdanýna gargara yaptýrmak veya “ben uyarmýþtým” kurnazlýðýna yatmaktan öte bir anlam taþýmýyor.
Bu keskin dönüþün bir çok þaþkýn tarafýndan alkýþlanmasý beni ilgilendirmiyor. Sadece hukukun deðil, ülkenin bütün deðerlerinin yýllardýr ýrzýna geçilmesine katký verenlerin, þimdi gargara yapmalarý bir takdir vesilesi deðildir. Yaptýklarý gargara sadece boðazlarý temizler, baðýrsaklarý deðil.

Türkiye bezgin ve þaþkýn bir þekilde karanlýk bir geleceðe doðru yuvarlanýrken, iktidar partisi kendisine verilen görevi, kendisine verilen sürede tamamlayarak miadýný tamamlamak üzeredir. Artýk yeni dengeler oluþacak, yeni güçler ve yeni güçlüler ortaya çýkacaktýr. Liberaller de onlarýn yanýndakini yerlerini elbette alacaktýr.

Ne demiþler; batan gemiyi önce fareler terk eder.

Ýstanbul, Temmuz 2012
Mustafa Yener

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Deðerli Vildan Hocam
Gönderen: Mustafa Yener / , Türkiye
28 Temmuz 2012
Bana yazma orucumu bozduran; Adalet Bacý'yý iktidarýn yatak odasýna týkmalarýný göðsünü gere gere anlattýktan sonra, birde o tecavüzü sorgular gibi yapan ikiyüzlülüktür. Daðý taþý býrakýn Hocam; umudumuz, yaþama sevincimiz, hatta doðmamýþ çocuklarýmýzýn geleceklerinin bile ýrzýna geçildi. Doðmuþ olan çocuklarýmýza, fiziki tecavüz ise zaten normal kabul edilmeye baþlandý. Sevgi ve saygýlarýmla,

:: :)
Gönderen: Vildan Sevil / , Türkiye
28 Temmuz 2012
Önce kemirirler ama fareler. Her dönem kemirdiler. Soyulan, ýrzýna geçilen salt adalet bacý mý sevgili Yener? Dað,taþ,toprak,akan dereler diþle týrnakla edinilmiþ halkýn mallarý... Ne varsa... Bakir kalan hangisi? Linkinden paylaþýyorum yazýnýzý. Sevgiler..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boþ Verin; Sol da Oluvermesin…
Kenan Evren'in Burnu...

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Altýn Yürekli Kahraman Beþar Esad…
Haydi Kýzlar Kocaya..!
Öcalan Ýçin Kardeþlik Türküsü Söylemek…
Gavur Biliyor Kardeþim..!
Ýkiyüzlü Avrupa..!
Öðretmen Öðretir Direniþi de

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lavman... [Þiir]
Babam Yaþasa Çok Kýzardý… [Deneme]
Kendisiyle Savaþan Toplum… [Deneme]
Hayat Kazýk Atar Ýnsana… [Deneme]
Ölen Bir Ülkenin Memesinden Beslenmek… [Deneme]
Ýþte Bunun Ýçin Üç Çocuk [Deneme]
Pandora’nýn Kutusu… [Deneme]
Chp Kur’an-ý Gerçekten Yasakladý Mý..? [Ýnceleme]
Savaþ Güvercinleri [Ýnceleme]
Türk Dil Kurumu’nuzu Eþek Arýsý Soksun… [Ýnceleme]


Mustafa Yener kimdir?



Etkilendiði Yazarlar:
Öyle bir etki altýnda olduðumu düþünsem, yazmam manasýz olurdu.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Yener, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.