..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > osman tatlý




6 Aðustos 2013
Etö Gerçeði  
osman tatlý
Devlet kendi içindeki, devlet ve halk düþmanlarýný temizlemiþtir. Kararda bunu kanýtýdýr.


:HIA:

Artýk mahkeme kararýyla ETÖ’nün terör örgütü olduðu tescillendi. Verilen cezalara karþý tepkilerin gelmesi kadar konun tartýþýlmasý da doðal bir durum. Yaz ortasýnda bundan daha iyi gündem olamazdý.

Televizyonlar, gazeteler bunlarýn köþe yazarlarý görünen üzerinde yazmayý ve konuþmayý seviyor, bununla yetiniyorlar.

Bana kalýrsa devlet kabuk deðiþtirdiðini resmileþtirdi. Bu ülkeyi gerçekten sevenlerin görünen baþarýsýdýr bu durum. Devlet üzerindeki kamburdan zorla da olsa kurtuldu.

Bu ülkeyi sevenler son dönem tarih içerisinde devlet içinde güçleri zayýfladý. Bunu Menderes ve Özal’ý kaybederek zayýf olduklarýný gösterdiler. Tayip beraber bu ülkeyi sevenler bir daha þanslarýný denediler ve baþarýlý oldular.

Devletin derinliklerinde bir þeyler deðiþtirdi. Kedi gibi yavrularýný yiyecek güce geldi. Bir zamanlar devlet adýna kaos çýkaranlar, toplumda sýnýfsal ayrýmcýlýðý tüketenler, devlet adýna kýyamlar yapanlar devletin Avrupa standartlarýna çýkmasý için bu yaramaz çocuklarýndan kurtulmasý gerekiyordu. Sanýrým bu uyarýlan yaramaz çocuklar laf dinlemediler. Devlet içindeki varlýklarýyla güçlü ve yenilmez görmeye, devleti tamamen ele geçirme hevesine kapýldýlar.

Dünya deðiþiyor ve Türkiye’nin bu deðiþime ayak uydurmasý için toplumun huzurunu bozan, milleti karþý karþýya getiren, sürekli kýþkýrtma yapan yaramaz çocuklardan kurtulmasý ve bunlarýn yerine deðiþen dünyaya ayak uyduracak kadrolarýn gelmesi gerekiyordu. Koltuklarýna yapýþan bu zatlarý ancak içeri almakla devlet rahatlama yoluna gitti. Kafalarý yozlaþan bu derin devletin yaramazlar ancak böyle akýllarý baþýna geldi.

Sanýrým içeri alýnlardan sonra devlet geriye kalanlar anlaþtý. Geri kalanlar sessizce köþelerine ya çekildiler ya da deðiþime ayak uydurmayý taahhüt ettiler.
Ýçerdekiler derin devletin yetiþtirdikleri idi. Ama ülkeyi nefret ve kine boðma nedeniyle tasfiye edildiler. Yerlerine toplumu birleþtiren ve devleti güçlü bir ülke haline getirecek kadrolar getirildi.

Belki bir zamanlar Türkiye’yi kana bulayan derinciler, iç sürtüþmeyi kaybetti ve bu ülkeyi seven ve bu ülkenin gerçek sahipleri devletin kontrolünü ele aldýlar.
Derin devlet, halkýný seven, toplumsal birlik beraberliði isteyen ve ülkenin büyümesini isteyenler tarafýndan yönetilmeye baþladýlar. Ve bunu derin devlet ancak Ak partiyle yapabileceðini gördü. Ve anlaþtý. Bu ülkeyi ileriye taþýyacak ve halk desteðini alabilecek þuan tek Lider Erdoðan’dýr. Erdoðan ve Derin devlet arasýndaki uyum sorunlarýn daha hýzlý çözülmesine yaradý. Arada toplumu kaosa sürükleyenler böylece ayýklandý. Yoksa ETÖ operasyonu Erdoðan’ýn tek baþýna üstesinden gelebilecek bir durum deðildir. Devletin bütün kadrolarýnýn deðiþtirilmesi ve Erdoðan’ýn emrine verilmesi süreci hýzlandýrdý. Türkiye bölgesel güç olma yoluna ilerledi.

Eðer þuan içerdekiler dýþarýda olup, baþarýlý olsalardý belki þimdi Türkiye olmayacaktý ya da iç savaþ içinde olacaktý. ETÖ çökertilmesi belki iç savaþý önlemiþtir. ETÖ üyeleri halkýna düþman gözüyle bakan, sevmedikleri kesimleri imha anlayýþýna sahip insanlardý.

Devlet kendi içindeki, devlet ve halk düþmanlarýný temizlemiþtir. Kararda bunu kanýtýdýr.

Osman Tatlý
www.osmantatli.com.tr
osmantatli@gmail.com



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Bir Uçak Düþer
Kürt Olmak
Etö ve Þamil Tayyar Show

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yazar Kimliði
Aþk ve Cinsellik Ayrý Þeylerdir
Aþk Yolculuðu
Yazar Konularý Nereden Alýr
Ýslamda Kadýna Kýrbaç
Aþkýn Kölesi Olmak
Yazarlýk Yolunda Ara Söz
Ýnsandaki Kaygý Örnekleri
Yalnýzlýk Sözleri III
Soðuk Bayram

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Sözleri I [Öykü]
Hayalim Yazar Olmak [Roman]
Hayalim Yazarlýk [Roman]
Okuyorum Ama Yazamýyorum? [Roman]
Edebiyat Fakültesinde Dergi Çýkarmak [Eleþtiri]
Ýklimler / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
120 / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Üç Maymun / Film Eleþtirisi [Eleþtiri]
Neþeli Hayat [Eleþtiri]
The Ýmam"ýn Savaþý Kiminle [Eleþtiri]


osman tatlý kimdir?

okuyucu ile beraber yolculuk yapmak


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman tatlý, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.