..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Alp Þahin




6 Ekim 2013
Affet Bizi Atam  
Alp Þahin
Türk milleti zekidir,çalýþkandýr demiþtin ya... Yalan çýktý maalesef o Atam. Hala senin gibisi gelmedi, hala sana muhtaç duyuyoruz


:AFJC:
Yaptýklarýn geliyor aklýma...Hangi birinden baþlayayým ki... Dünya senin gibisini görmedi, göremez. Matbaayý yasaklayan zihniyeti o kýsacýk sürede öyle bir seviyeye getirdin ki tarifi yok... Yine de yaranamadýn ama. Mesela ezaný Türkçe yaptýn... Sýrf Arapça bilmeyenler ezanýn manasýný anlasýn, saða sola inanýp kanmasýn istedin ama yaranamadýn... Sana ateist dediler, mason dediler...Dediler de dediler... Bizse bir þey diyemedik affet bizi Atam.

Ýstiklal Mahkemeleri kurdun.... Vatan hainleri yargýlansýn diye... Çünkü çok iyi biliyorsun bazý insanlar vatanlarý için yaþarken bazýlarý sadece para ve güç için yaþar. Buna dur demek istedin ama yine yanlýþ anlaþýldýn. Senin için müslümanlýða karþý dediler. Aðzýna bütün gün bir lokma koyamadýðý için ekmek çalan çocuðun Þeriat altýnda elinin kesilmesini takdir ettiler ama iftira, yalan ve vatanhainliði karþýsýnda canlarý alýnanlara karþý çýktýlar... Aslýnda hepimiz günahkar ve iki yüzlüyüz sadece itiraf edemiyoruz. Affet bizi Atam.

Bu aralar yokluðun iyice hissediliyor. Ýyice saçmalýyoruz. Senden sonra buralar çok deðiþti. Ne biliyim bir anda herkes sana nefret duydu. Ýnan, anlamýyorum bende. Herkesin içinde mi kaldý, yoksa seni mi çekemiyorlar ama bir parti baþa geldi diye halk bir anda deðiþti. Bu kadar kolay mý bizi etkilemek Atam... Bu kadar basit bir millet miyiz? Daha 2001 yýlý öncesi herkes kendi halinde yaþarken bir anda yeteri kadar demokrasinin olmadýðýna karar verdik. Evet biz. Hani bizi padiþah istedi diye kellesini kurtardýðýn sen, yeteri kadar demokrasi ve insan haklarý saðlayamamýþsýn. Öyle ki baþtakiler türban dedi, kürt dedi, alevi dedi... Hep bir þeyler dedi. Bizde inandýk. Þu an küçük küçük adýmlarla karanlýða doðru ilerliyoruz maalesef. Nedendir bilinmez hiç Çerkes, Yunan veya Bulgar demediler...Ya onlara iyi haklar verdin Atam ya da biz biri ne derse ona inanacak kadar safýz. Affet bizi Atam.

Senden sonra tepkiler,yürüyüþler,ayaklanmalar oldu buralarda Atam. Direniþler oldu... Merak etme ülkeyi Fransýzlar - Ýtalyanlar henüz iþgal etmedi. Ülke yine bizim ama birbirimizden nefret ediyoruz artýk. Böldüler bizi Atam. Ýki tarafa ayýrdýlar. Ya Kýrmýzýsýn dediler ya da Ak. Hayýr Türküm dedim olmaz öyle þey dediler. Yoruldum be Atam. Hani senin zamanýnda ya Amerikan ya da Ýngiliz mandacýlýðý vardý ya. He iþte aynýsýný yaþýyoruz. Partilere oy verince çözümün geleceðine inanýyoruz. Amerika'yý vergiye baðlayan tek milletin çocuklarý olarak artýk gösterilen hayallere yaþam tarzlarýna inanýyoruz. Affet bizi Atam.

Ne yazýk ki 1938 de yumdun gözlerini. Bu ülkeye bir þeyler yapmak istedin. Ýz býrakmak, doðruyu göstermek istedin. Emin ol sana ne kadar teþekkür etsem azdýr. Öyle yenilikleri getirdin ki ülkemize ne olduðunu emin ol biz ne yazýk ki anlayamadýk. Belki de bu yüzden kaybettik. Senin gibi senin kadar düþünemedik. Sen ileri görüþlüydün biz ise deðildik. Belki de devrimlerinin hýzlý olmasýnýn tek kötülüðünü yaþýyoruz þu anda. Geçmiþe dönüyoruz yavaþtan. Eðitim sistemini bozuyoruz, baþlara türban takýnca müslüman olduðumuzu zannediyoruz, hacýlardan, hocalardan, türbelerden medet umuyor, içimizde açýlýmlar yapýyoruz... Yapýyoruz da yapýyoruz... Ýtiraf etmeliyim ki sadece zaman kaybediyoruz Atam... Hani Türk milleti zekidir,çalýþkandýr demiþtin... Yalan çýktý maalesef o Atam. Hala senin gibisi gelmedi, hala sana muhtaç duyuyoruz belki de bu yüzden kaybediyoruz. Huzur içinde uyu ve affet bizi Atam.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Liderlik
Bir Baþka Reis
Neden Muharrem Ýnce?
Cumhuriyet Kadýndýr
Emrah Serbes'e...
Ahmet Necdet Sezer
Yazýk
Olmadý Be Ümit Özdað
Akp Kurtarýlmadan Türkiye Kurtarýlmaz
Zaman

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Komplo Teorileri No: 828
Ehl-i Beyt Tadýnda
Kötüler ve Ýyiler
Vargas ve Fazlasý
Buruk 30 Aðustos
Sensizlik
31 Mart 2024 Yerel Seçim Sonuçlarý
Yedi Düvel
Bezgin Kahraman
Ýsrail ve Hamas

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Öngörü [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Vatan [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.