..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Benim yaradýlýþýmda fevkalade olan birþey varsa, Türk olarak dünyaya gelmemdir. - Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Türkiye > Kâmuran Esen




5 Kasým 2013
Beni Kim Akp'li Yaptý?  
Kâmuran Esen
Haberiniz yokken, Siyasi Partilere. üye yapýlabilirsiniz.


:HGF:
Birçok kez gazetelerde; insanlarýn hiç haberleri yokken ve baþka bir partiye üye olduklarý halde AKP’ye üye yapýldýklarýna dair haberler okudum. Ýlk okuduðumda inanmamýþtým. Artýk bu kadar da olmaz, demiþtim. Ýnanmamýþtým ama, bu konuyla ilgili haberlerin ardý arkasý kesilmedi gazetelerde. Ama ben inatla, “Yok caným. Olmaz öyle þey.” deyip geçiyordum. Ýnanmamakta ýsrar ediyordum.

Sen misin inanmayan? Öyle bir þey geldi ki baþýma, iþte o zaman inandým þiþirme üye listesine.

Geçtiðimiz hafta, ilginç bir olay yaþadým. Bolu milletvekili Sayýn Ali Ercoþkun’dan bir mesaj aldým. Cep telefonuma gelen mesaj; “ Sayýn Ak Partili kardeþim…..” diye baþlýyordu. Gözlerim fal taþý gibi açýldý. Allah Allah! Ben ne zaman AKP’li oldum, beni kim AKP’li yaptý? Þaþýrdým, kaldým. Demek ki ben de AKP üye listesine girmiþtim. Ve sayýn vekilim, bu nedenle bana mesaj göndermiþti.

Telefonda mesaj çekerken, insan yanlýþlýk yapabilir diyeceksiniz belki. Asla di- ye – mez –si – niz. Neden diyemezsiniz? Çünkü; yapýlan yanlýþýn bir açýklamasý, bir mazereti olmalý. Örneðin; insan, kaþýk çatal çekmecesinden kaþýk alacakken, yanlýþlýkla çatal alabilir. Çünkü, kaþýklar da çatallar da ayný çekmecededir. Ya da elinizi kalemliðe atarsýnýz; kýrmýzý kalem alacakken, yanlýþlýkla elinize mavi kalem gelebilir. Zira her iki kalem de, ayný kalemliðin içindedir. Siz de sevgili okurlar; telefon rehberinizde kayýtlý olan Ayþe’ye mesaj çekecekken, yanlýþlýkla Ayþen’e; Güler’e mesaj çekecekken Güner’e mesaj çekebilirsiniz. Emrah’ý arayacakken, yanlýþlýkla Emral’i arayabilirsiniz. Çünkü bu kiþiler telefonunuzda kayýtlý olduðu için, karýþýklýk olabilir. Parmaðýnýz, yanlýþ bir isme gidebilir. Ýsimleri telefon rehberinizde alt altadýr, yan yanadýr falan. Ama; AKP’li olmayan, AKP ile uzaktan yakýndan ilgisi bulunmayan bir kiþinin ismi, nasýl olur da AKP’li üyeler listesine girer? AKP’li olmayan vatandaþýn isminin, sizin telefonunuzda ne iþi var?

Þimdi ben sormaz mýyým “AKP üye sayýsýný bu yolla mý arttýrýyor?” diye. “ Yoksa siz, vatandaþla dalga mý geçiyorsunuz?” demez miyim? Eðer sayýn vekilim bu yazýyý okursa, kendisinden bir düzeltme mesajý bekliyorum, özür bekliyorum. AKP’li olmayan, hiçbir zaman da AKP’li olmayacak olan, baþka bir partiye kayýtlý olan birisine “ AKP’li Kardeþim” diye baþlayan mesaj çekmek, o kiþiyle dalga geçmektir. Gerçekten de kendimi, alaya alýnmýþ hissediyorum.

Gelelim þu KIZLI- ERKEKLÝ meselesine: Benim artýk inanýn midem bulanýyor bu konudan. Kýzlý- erkekli diye baþlayan cümleler dinlemekten, okumaktan, yazmaktan, konuþmaktan midem bulanýyor. Ben bir kadýným. Babam erkek, kardeþim erkek, eþim erkek, damadým erkek, birlikte çalýþtýðým kiþilerin birçoðu erkek. Ben bugüne kadar bu erkeklerin kýzlara, kadýnlara kötü bir þey yaptýklarýný hiç görmedim. Acaba baþbakanýn bahsettiði erkekler, baþka tür bir erkek mi? Kýzlar da, bizim bildiðimizin dýþýnda bir tür kýz mý? Erkek görünce üstüne atlayan kýzlar; kýz görünce, ayraný kabaran erkekler diye baþka bir cinsiyet mi var acaba?

Baþbakan öðrenci evlerini denetlemek için yasa çýkartmaktan söz ediyor. Kýzlý erkekli okul da istemiyor, yurt da istemiyor, öðrenci evi de istemiyor. Bir gün gelecek, kadýnlar için ayrý pazar, erkekler için ayrý pazar isteyecek baþbakan. “Bir kadýn pazara çýkacak, erkek satýcýdan salatalýk isteyecek. Bu, bizim inancýmýza ters.” diyecek. Otobüsler, trenler, lokantalar, hastaneler, pastaneler vs. ayrýlsýn diyecek. Yani; kýzlar, erkekler ayný yerde asla bulunmayacak. Öbür dünyada kendilerine huri kýzlar verileceði söylenerek avutulmaya çalýþýlan erkekler! Siz seks düþkünü deðilsiniz, olamazsýnýz; sapýk deðilsiniz, kýz- kadýn yiyen canavar hiç deðilsiniz. Biz kadýnlarýn, kýzlarýn sizden hiç þikâyetimiz yok. Çünkü erkek deyince bizim aklýmýza; önce baba gelir, dede gelir, oðul gelir, torun gelir, damat gelir, arkadaþ gelir. Eminim ki siz de kadýn denilince; önce ananýzý, ninenizi, bacýnýzý, eþinizi, arkadaþýnýzý hatýrlarsýnýz. Hemen yataðý düþünmezsiniz.

Bu kýzlý- erkekli birliktelikten son derece rahatsýz olan AKP, beni üye listesinden çýkarsýn. Çünkü ben AKP’li deðilim. AKP ile hiç ortak noktam yok. Baklavayla maydonoz nasýl bir araya gelemezse, ben de AKP’yle yan yana gelemem. Kimyalarýmýz uyuþmuyor nitekim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk'e Mektup
Baþbakanýn Hakaretleri Canýma Tak Etti
Bir Eþek Hikâyesi
Sivas Davasýnýn Zaman Aþýmýna Uðramasý Vatana ve Millete Hayýrlý Olsun (Muþ)
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Beþ Yýl Sonra
Nereye mi Gidiyoruz?
Sayýn Baþbakan, Edebiyattaki Mübalaða Sanatýný Bilmiyor Mu?
Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü / Bizim Pulis Oðlaný Zýrt Pýrt Nasýl Tayin Ettiler
Mudurnulu Fatma Nine"nin Günlüðü / Düðün Deðil, Kabir Azabý
Normalleþen (!) Türkiye'mden Normalleþme (!) Manzaralarý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Güzel Dilimiz Türkçe
Kýzým Sen Avukat Ol!
Ýstanbul Sizin Olsun
Ben Birazcýk Deli miyim?
Öðretmenler Günü
Mudurnu'da Bir Günlük Gezi
Yeðenime Yaptýðým Peynirli Börek Tarifi
Biþim Efde Heykes Bi Asayip...
Kaybedecek Hiçbirþeyi Olmayana / Ölüm...
Caný Sýkýlmak Nasýl Birþey?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dönüþü Olmayan Gidiþ [Þiir]
Seni Özlemenin Kitabýný Yazabilirim [Þiir]
Bensiz Yaşamaya Alışacaksın [Þiir]
Ýþte Gidiyorsun [Þiir]
Gelseydin Eðer [Þiir]
Ne Zaman Seni Düþünsem [Þiir]
O Beklenen Hiç Gelmeyecek [Þiir]
Çek Beni Ýçine Bir Nefeste [Þiir]
Sýðýnacaðým Baþka Yürek Yok [Þiir]
Uykularýnda Sev Beni [Þiir]


Kâmuran Esen kimdir?

Okumak ve yazmak bir tutkudur benim için. Yazdýklarýmý okuyucularla paylaþmak amacýyla buraya gönderiyorum. Yýllardýr, yerel bir gazeteye haftalýk köþe yazýyorum. Mudurnu Belediyesinde gönüllü kültür müdürü olarak çalýþýyorum. Yayýmlanmýþ Kitaplarým: -Þiirlerle Öyküler - þiir / Milli Eðitim Bakanlýðý Öðretmen Yazarlar Dizisi ( 1988). . . . . . . . -Sevgi Yumaðý - þiir ( 1997 ). . . . . . . . . -K. Esen'in Kaleminden Mudurnu - derleme / Mudurnu Kaymakamlýðý Kültür Hizmetleri Dizisi ( 2002 ). . . . . . . . . . . -Oynatmayalým Uðurcuðum- deneme , aný / --Senfoni Yayýnlarý ( Haziran / 2004 ) -Mudurnulu Fatma Nine'nin Günlüðü - Baskýya hazýrlanýyor

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum her yazardan veya yazýdan etkilenirim. Bende bir etki býrakmayacak, herhangi bir þey öðretmeyecek bir yazý düþünemiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kâmuran Esen, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.