..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Birkan ASKAN




27 Aralýk 2002
Bütün kelimeler gökyüzüne bakar  
Bir fotoðraftan bakýyorsun bana..

Birkan ASKAN


Saçlarýný örmüþsün..Her iki yanýndan, omuzlarýna düþüyor yakalarýnýn üzerinden.. /Þakaklarýmýn hizasýnda sýcaklýðý teninin...


:BFAD:
Bir fotoðraftan bakýyorsun bana../Kimseler yok yanýmýzda..Arkadaki duvarýn yere birleþtiði yerde, rengini kaybeden yosunlarý hayatýn../geriye kalmanýn.. biraz solunda ferforje parmaklýklar..demirden../hava kadar soðuk../anlýyorum bunu, yakalarýný kaldýrdýðýn pardesünden..Nedense../Fotoðrafta, beyazlar daha çok baktýkça..Baktýkça daha çok..Yüzün, gözlerin.. ellerin.. ve sol elinde kavradýðýn çiçekler..hangi renkti acaba..durduðun yerde.. /zamansýz..

Saçlarýný örmüþsün..Her iki yanýndan, omuzlarýna düþüyor yakalarýnýn üzerinden.. /Þakaklarýmýn hizasýnda sýcaklýðý teninin..Kol düðmelerini bile seçebiliyorum þimdi.. Her ikiside oldukça gri..benimse../Kravatým biraz eðri duruyor boynumda.. Bunu o gün sende farkedememiþsin..ve saçlarým daha mý daðýnýk yoksa..

Yaslanýrken baþýna.. Sol elimle bastýrmýþým, sol kolundan seni kendime..Bu an’a kaç þahit gerek..Kaç þahit günden birikerek..Sen bana bakýyorsun halen../Bense sana..Bulutlarý çiziyormuþ güldüðünde gözlerim../gözlerinden..

Bir fotoðraftan bakýyorsun bana..Bir köþesinden evler görünüyor..Kapalý pencereler.. kimsesiz balkonlar..Herþey yerli yerinde../Olmasý gerektiði gibi..Þimdi../Özlüyor birþeyler bizi sanýrým..Aþk mý desek buna../zamandan..Sesler (01) yankýlanýyor þimdi.. uçurum kenarlarýnda../daha sessizken yüzümüz..

(01) Sesler..Paul Celan – Gisele 1952 Paris – Evlilik fotoðrafýnýn düþündürdükleri..


Oysa ben.. /Yazdýðým mektuplarda, /okuduðum satýr aralarýnda..böylesine çizemedim bulutlarý sana..anlatamadým güneþin batýþýný../okunduðum gözlerinden, bölüþemedim geçip giden hayatý.. /Bakamadým ayný fotoðraftan..ve sarýlamadým../en önemlisi, doyasýya bütün zaman boyunca sana.. ‘Seni Seviyorum’ bile diyemedim.. Ne acýdýr ki.. /sende..yaslanmadýn hiç bir an omuzlarýma.. /saçlarýný örmedin..daðýtmadýn saçlarýmý.. /güldüðünde.. Bir anlýkta olsa../böyle zamansýz.. /gülemedim henüz daha karþýnda.. /sesinden çoðaltarak bu yokluðu..yalnýzca../Yüzümden koparttýðým..

Bu yüzden..biriktirdiðim..ya da kaybettiðim../..

Bütün kelimeler gökyüzüne bakar../Açýlan pencerelerden../Bütün yollar sana../ zamansýz.. /Iþýklarýný yakar bu sevda../Gün gelir../Yanar öptüðün düþlerim..Bir ucunda ben, bir ucunda sen../Gecelerine býrakýr yalnýzlýðýmý../Yüzümden../Bu sessizliðin..

Bu yüzden../Alýþtýðým..ya da unuttuðum../..

Bütün kelimeler gökyüzüne bakar../Bilmediðin../Sol yanýmdan..Þimdi daha fazladan seviyorum seni../sen düþündükçe../geceleri..

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: AÞK!
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu
29 Aralýk 2002
Aþk: Tek sözcüktür/Ama/Ýki kiþide söyler dilini!..Aþk:Hiçbir þeydir belki/Tutulmazlýðýnda bulur yüreðini../Ne bekler kelimeler gökyüzünden?:)))Saçlarý var mý acep kelimelerin;rüzgarda dalgalanacak,yaðmurda yýkanacak...HI!..Peki örgüsünde var mýydý ulalarý,boncuklarý!..Düþünüyorum da sözcüklerin gökyüzünün altýnda yatýþlarýný;en çok hangisi hasretti güneþ ýþýðýna acaba diyorum?Cevap istiyorum Sayýn Birkan Askan!2003\'ler de þiir söyleyen sesiniz hiç bitmesin emi!Saðlýkla ama,mutlulukla,baþrýlarla..sevgiyle Efendim!..Unut gitsin,unutulmak korkusunu:))))Selamlar Bolu\'dan..

:: fotoðraftan düþen kelimeler..
Gönderen: pelin / izmir
28 Aralýk 2002
nasýl da görüntü veriyor kelimeler..okudukça bir resimden çýkacakmýþ gibi..resmi yaþýyormuþ gibi..sol taraftan gönderilen bütün kelimeler, bir resmin içinde sarýlmayý bekliyor gibi..kutlarým Birkan..kelimelerin,bir fotoðrafýn içinden gülümsüyor gibi..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir aþk'a kaç aþk sýðar..?/
Sen hayatýn bir ucundasýn
Komþunun fendi..
Pi üzerine../gece düþleri..
Bir ada.. / Baþka bir ada.. /

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Zahrad"a Bir Ýki...
Geldigim Yerden
Ýsmini unuttuðum bir zamandý
Sarýlmak gelir içinden
Ýstasyon
Öldümse senin için öldüm
Assos kýyýlarýnda iki melek
Suçlusun... /otur
Daha saklý bir yalnýzlýk
Yasal bir intihar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðuna adandým [Þiir]
Hüzünde eskiyen bir geceyim [Þiir]
Seni yaþamaktan dönüyorum [Þiir]
Deli Mavi [Þiir]
Çünkü [Þiir]
Yüzü koyun günaha [Þiir]
Ne Diyorsun [Þiir]
Düþdenizim [Þiir]
Vakitsizce [Þiir]
Pencereler [Þiir]


Birkan ASKAN kimdir?

Kim olmadýðýmý biliyorum en azýndan. . /Bir öncesizlik mi desem, bir sonrasýzlýk mý, ya da evvel zaman içinde bir masal. . /kahramanlarýnýn hepsi ölen. . /tarafýndan. . Kuru bir kuyu mu desem, gidemediðim bir uzak mý. . hiçbir an, göremediðim bir sevda mý, manasý olmayan bir bakýþ mý. . /bilemedim. . Ama herþeye raðmen, kim olmadýðýmý biliyorum. . /Artýk kullanýlmayan bir köprüden. . aþk’ý sallandýrýyorum. . Bilmem. . / Kimi anlatmak gerekir kendi yerime. . /ya da kim beni anlayabilir. . /Sadece kim olduðum mu önemlidir, yoksa kimse olamayacaðým mý. . /Bunu da bilmek gerekir. . / Birkan tekilden sakin, çoðuldan delidir. . /Kelimesiz deðildir. . /Kendidir. . /Kýsaca kim ne þekilde düþünürse, öyledir. . /Býrakýn öylece kalsýn. . /Önemsizdir. .

Etkilendiði Yazarlar:
Lorca / O. Auroba / M. Mungan / B. Brecht / E. A. Poe / Gülten Akýn / C. Süreya / E. Batur / H. Hesse / Nietzsche / C. Ersöz / P. Celan..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Birkan ASKAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.