..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Güzel birþeyin fazlasý harika olabilir -Mae West
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Çaðdaþ Sanat > Hakan Yozcu




20 Þubat 2015
Adýyla Özdeþleþen Bir Konser  
Hakan Yozcu
Her þeyden önce 700 kiþilik salon tamamen doluydu. Gazimaðusalýlar bu dev organizasyona büyük ilgi gösterdiler. Yaklaþýk 2 saat süren Senfonik Özlem Konser’i neredeyse nefes alýnmadan heyecanla izlendi. Konser, “ Jean B Lully”nin “ Osmanlý Heyetini Fransa Sarayý’nda Karþýlama Müziði” ile baþladý. “Edvard Grieg”in “ Peer Gynt Suit N0 1 Daðlar Kralýnýn Sarayýnda” ile devam etti.


:AJGJ:

     Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Derviþ Eroðlu sanata ve sanatçýya büyük önem veren bir Devlet Adamýdýr. Kendilerinin bu özelliðini yaptýðý icraatlarda görüyoruz…
     Bilindiði gibi Sayýn Cumhurbaþkanýmýz, ülkemizde büyük bir eksikliði olan Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý’nýn ne kadar ihtiyaç olduðunu görmüþ ve hemen giriþimlerde bulunarak bu eksikliði gidermiþtir. Verilen talimatla yasalarý, tüzükleri hazýrlanmýþ, bütçesi çýkarýlmýþ ve Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý kurulmuþtur.
     Tabii Senfoni Orkestralarý dev bir kadrodan oluþtuðu için tamamlanma aþamasýndadýr. Bu da an meselesidir. Fakat Sayýn Cumhurbaþkanýmýz yine de halkýmýzý bu zevkten mahrum etmek istememiþ ve Dünyanýn çeþitli yerlerinde görev yapan sanatçýlarýmýzý KKTC’ye davet ederek Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý altýnda iki dev konser verdirmiþtir.
     Ýlki 18 Nisan 2015 tarihinde Yakýn Doðu Üniversitesi’nde yapýlýrken ikincisi geçtiðimiz Perþembe akþamý Gazimaðusa Rauf Raif Denktaþ Kültür Ve Kongre Sarayý’nda yapýldý.
     Ýþte Maðusa’daki bu muhteþem konsere ben de aldýðým davet üzere gittim. Doðrusu, hayatýmýn en güzel müzik ziyafetlerinden birini yaþadým.
     Her þeyden önce 700 kiþilik salon tamamen doluydu. Gazimaðusalýlar bu dev organizasyona büyük ilgi gösterdiler. Yaklaþýk 2 saat süren Senfonik Özlem Konser’i neredeyse nefes alýnmadan heyecanla izlendi.
     Konser, “ Jean B Lully”nin “ Osmanlý Heyetini Fransa Sarayý’nda Karþýlama Müziði” ile baþladý. “Edvard Grieg”in “ Peer Gynt Suit N0 1 Daðlar Kralýnýn Sarayýnda” ile devam etti.
     Birinci bölümde 6 konser parçasý çalýndý. 10 dakika aradan sonra ikinci bölüme geçildi. Ýkinci Bölüm ünlü Bestekâr P. I. Çaykovski’nin “Fýndýkkýran” Bale Suiti ile baþladý ve Brams’ýn Macar Dansý 1 Macar Dansý 5 parçalarý ile devam etti. Son bölümde ise Kýbrýs Orkestra Suiti izleyenler tarafýndan büyük beðeni topladý.
     Konser sonunda izleyenler, sanatçýlarý dakikalarca ayakta alkýþladý.
     Gazimaðusa Kaymakamý Sayýn Þifa Çolakoðlu da konser sonunda sanatçýlara bir çiçek buketi takdim ederek, böyle güzel bir gece yaþattýklarý için baþta Cumhurbaþkanýmýza, sanatçýlara ve tüm emeði geçenlere teþekkür etti. Þifa Çolakoðlu “Gerçekten hasret kalmýþýz, Susamýþýz böyle bir ziyafete. Umarým bundan sonra bu zevki sýk sýk yaþarýz.” dedi.
     Konseri Ýzmir Devlet Senfoni Orkestrasý Þefi Kýbrýslý Türk Sanatçý Sayýn Ali Hoca yönetti.
     Ali Hoca, 1961 yýlýnda Lefkoþa’da doðdu. 8 yaþýndan itibaren Akerdeon, gitar ve piyano dersleri aldý. 1976 yýlýnda Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarý’na giderek Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý Sanatçýsý Metin Yalçýn ile trombon, 1979 yýlýnda Nevit Kodallý ile kompozisyon çalýþmaya baþladý. 1985 yýlýnda Trombon ve Kompozisyon Bölümlerinden mezun oldu. TRT Ankara Çocuk ve Gençlik Korolarý Korrepetitörlüðü yaptý. Bir yýl Gazi Eðitim Fakültesi Müzik Eðitimi Bölümü’nde Armoni ve Kontrupan dersleri verdi. 1988 yýlýnda Ýzmir Devlet Opera ve Balesi’nde Trombon sanatçýsý olarak girdi. 1990 yýlýnda da þef yardýmcýlýðý görevine getirildi.
     2000-2002 yýllarýnda Almanya’ya gitti Bonn, Düsseldorf ve Duisburg Operalarý’nda çalýþtý. Halen Ýzm ir Devlet Opera ve Balesi’nde Orkestra ve Koro Þefi olarak görevine devam etmektedir.
     Sanatçýnýn “Lale Çýlgýnlýðý” adlý operasý çok tanýnan bir eserdir.
     Dünyaca tanýnan kendi sanatçýlarýmýzýn, adamýza gelerek bizler için konser vermesi gerçekten çok anlamlýdýr. Tabii bu sanatçýlarý toplamak ve bir araya getirmek de ayrý bir düþüncedir.
     Salondaki kalabalýðý görünce halkýmýzýn sanata karþý olan duyarlýlýðýný bir kez daha gördüm. Gerçekten Kýbrýs Türkü, sanatý ve sanatçýyý seven bir toplum.
     Tabii baþýmýzda da sanata önem veren bir Devlet Adamý olunca daha da güzel þeyler çýkýyor ortaya…
     “Sanatsýz kalan bir milletin damarlarýndan biri kesilmiþ demektir.”
     Sanata ve sanatçýya gereken önemi vermeli ve Cumhurbaþkanlýðý Senfoni Orkestrasý’ný bir an önce tamamlayarak halkla buluþturmak gerekli.
     Bunun için de hükümetin artýk harekete geçmesi ve gerekli yasa ve tüzüklerin Bakanlar Kurulundan geçirilip imzalanmasý gerekli.
     Çünkü halkýmýz bunu istiyor…
     
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn çaðdaþ sanat kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk
Nkl’de Edebiyat Sokaðý
Salaklar Sofrasý
Sessiz Çýðlýk Üzerine
ve Othello Kendi Vatanýnda Sahnelendi
Seddül Bahir 32 Saat Dizisi Müthiþti
Türkan Kürþat Gönüllerin Þampiyonu

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
"Beyaz Gemi" Aytmatov

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.