..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Anlamak beðenmenin baþlangýcýdýr. -Spinoza
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




23 Þubat 2015
"Açelya Projesi" Tanýtýldý  
Hakan Yozcu
KKTC’de artan uyuþturucu sorunu ve buna baðlý olarak ortaya çýkan tehlikeler, vatandaþlarýmýzý derinden etkilemektedir. Uyuþturucu konusunda neler yapýlabilir? Bu bataða düþen gençler bu illetten nasýl kurtulur? Aileler, uyuþturucu bataðýna düþen evlatlarý için neler yapmalýdýr?


:IEH:


KKTC’de artan uyuþturucu sorunu ve buna baðlý olarak ortaya çýkan tehlikeler, vatandaþlarýmýzý derinden etkilemektedir.
Uyuþturucu konusunda neler yapýlabilir? Bu bataða düþen gençler bu illetten nasýl kurtulur? Aileler, uyuþturucu bataðýna düþen evlatlarý için neler yapmalýdýr?
Ýþte bu ve buna benzer sorularýn cevabý Cumartesi günü Gazimaðusa’da Rauf Raif Denktaþ Kültür Ve kongre Sarayý’nda Maraþ Birlik Ve Dayanýþma Derneði’nin sahibi olduðu, uyuþturucu konusunu ele alan Açelya Projesi’inin tanýtýmýnda arandý.
Bu anlamda Maraþ Birlik ve Dayanýþma Derneði ile Kýsa adý ÖZEV olan Türkiye Özürlüler Eðitim Vakfý arasýnda bir protokol imzalandý. Protokolu Maraþ Birlik Ve Dayanýþma Derneði adýna Baþkan Ýdris Demirsöz ve ÖZEV Mütevelli Heyeti Baþkaný Sayýn Sayime Toptan imzaladýlar.
2010 yýlýnda kurulan Maraþ Birlik Ve Dayanýþma Derneði, ülke insanýna karþý duyduðu sorumluluk bilinciyle 2012 yýlý Þubat ayýnda konu hakkýnda çalýþmalara baþlamýþ ve bahse konu sorunlarýn yoðun olarak yaþandýðý Maraþ Bölgesi’ni hedef alan AÇELYA PROJESÝ’ni hazýrlamýþtýr.
Açelya Proje Danýþmaný Prof.Dr. Talip Atalay olup, Proje Ekibinde Doç. Dr. Sibel Dinçyürek (Baþkan), Yrd. Doç. Dr. Yeliz Akýntuð, Yrd. Doç. Dr. Nihan Arsan, Dr. GüleyAbatay,
Dr. Asuman Bolkan, Uz. Ali Adalýer, Uz. Ayhan Çakýcý ve Uz. Gülen Uygarer yer almýþtýr.
Proje tanýtýmýný bir sunum halinde yapan Doç Dr Sibel Dinçyürek Projenin amaçlarýný þöyle sýraladý:
1-Maraþ bölgesinde yaþanan sosyal sorunlarýn ihtiyaç analizinin yapýlmasý,
2-Maraþ bölgesinde proje amaçlarýna ulaþabilmek için öncelikle “Aile ve Toplum Hizmetleri Merkezi” olarak adlandýrabileceðimiz bir merkezin (hizmet binasý) inþa edilmesi ve hedeflenen faaliyetleri gerçekleþtirmek ve sürdürmek amacýyla merkezin kurumsal bir yapýya kavuþturulmasý,
* Merkezde hizmet alanlarýna uygun birimlerinin belirlenmesi ve süreç içerisinde ihtiyaca uygun geliþtirilmesi,
*Merkezde mesleki çalýþmalarý yapabilecek/sürdürebilecek nitelikte ve nicelikte personelin görev almasýnýn saðlanmasý,
*Planlanan hizmetlerin yürütülebilmesi için ulusal ve uluslararasý düzeyde ilgili kurum ve kuruluþlarla tecrübe, bilgi, insan ve ekonomik kaynaðýn saðlanmasýna yönelik iþbirliði çalýþmalarýn yapýlmasý
*Merkezin çalýþmalarýnýn tanýtýmýna yönelik düzenli periyotlarla faaliyetler düzenlenmesi
*Merkezde yapýlan çalýþmalarýn sürekli izlenmesi deðerlendirilmesi ve ihtiyaca yönelik geliþtirilmesinin saðlanmasý planlanmaktadýr.
3-Söz konusu merkezde proje amaçlarý doðrultusunda aþaðýdaki faaliyetlerin gerçekleþtirilmesi,
*Aile yapýsýnýn korunmasýna yönelik koruyucu ve önleyici çalýþmalarýn gerçekleþtirilmesi ve aile dinamiklerinde oluþan bozulmalara yönelik ailelere destek saðlanmasý,
*Saðlýklý sosyal iliþki becerilerinin kazandýrýlmasýna yönelik çalýþmalar yapýlmasý,
*Bireylerin deðerlerinin, ait olma ve güven duygularýnýn, benlik saygýlarýnýn geliþtirilmesi,
*HAYIR deme becerisinin kazandýrýlmasý,
*Zihinsel, fiziksel ve ruhsal geliþimlerinin ilgililerle iþbirliði içinde gerçekleþtirilecek faaliyetlerle desteklenmesi,
*Madde baðýmlýlýðý ile mücadeleye yönelik koruyucu ve önleyici, tedavi ve rehabilitasyon ve sosyal uyumuna dönük hizmetlerin etkin olarak sunulmasýnýn saðlamasý,
*Çocuk ve gençlerin kariyer planlamalarýna ve meslek edinmelerine destek olunmasý hedeflenmektedir.
     
Proje Tanýtýmýna Cumhurbaþkaný Derviþ Eroðlu, Baþbakan Özkan Yorgancýoðlu, Çevre Bakaný Hakan Dinçyürek, Maðusa Milletvekillerinden Ahmet Kaþif, Sunat Atun, Hamza Ersan Saner, Dursun Oðuz, Dr Erdal Özcenk, Fikri Ataoðlu, bazý bürokratlar ve geniþ bir izleyici grubu katýldý.
Program önce DAÜ Eðitim Fakültesi Müzik Öðretmenliði Bölümü öðrencilerinin müzik dinletisi ile baþladý. Daha sonra Maraþ Bölgesi’nde uyuþturucu bataðýna düþen bir üniversite öðrencisinin annesiyle yapýlan röportaj sinevizyon gösterisi olarak sunuldu. Annenin söylemleri izleyenlere duygusal anlar yaþattý. Uyuþturucu konusunda gençlerin ne derece büyük bir tehlike ile karþý karþýya geldiðini ortaya koydu. Röportajýn ardýndan Doç Dr Sibel Dinçyürek proje tanýtýmýný yaptý.
Tanýtýmdan sonra Dernek Baþkaný Ýdris Demirsöz açýlýþ konuþmasýný yaptý. Konuþmasýnda Projeye emek veren herkese teþekkür etti. Demirsöz “herkesin mutlu olabileceði bir yaþam biçimi düþündüklerini belirterek Açelya Projesinin nasýl hayat bulduðunu anlattý.
ÖZEV Baþkaný Sayime Toptan da konuþmasýnda teþekkür ederek, “Böyle bir çalýþma içinde olmaktan duyduðu mutluluðu” dile getirdi. “Devletin en yüksek yetkililerini bu toplantýda gördükten sonra bu projenin baþarýya ulaþacaðýndan emin olduðunu” belirtti.
Daha sonra Proje Danýþmaný Prof Dr Talip Atalay kýsa bir teþekkür konuþmasý yaptý. Atalay “Biz devlete ne verirsek, devlet bize daha fazlasýný verecektir” dedi.
Baþbakan Özkan Yorgancýoðlu da yaptýðý konuþmada “Bu konunun sadece adamýzda deðil, tüm Dünyada önemli olduðunu” belirtti. “Devletimiz þu an bu illetle uðraþmaktadýr. Bunun için bir komisyon kurulmuþtur. Bu projedeki çalýþanlarla, komisyonumuz ortak bir çalýþma yapabilir” dedi.
Son olarak da Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Derviþ Eroðlu konuþtu. Sayýn Eroðlu yaptýðý konuþmada: “Endiþe verici konulardan biri de uyuþturucudur. Bu önemli bir meseledir. Böyle bir çalýþma yapan ekibi kutluyorum. Anketlerde sorulan sorulara verilen net cevaplar verilmesi anlamlýdýr. Demek ki halkýmýz sorunun bilincindedir. Uyuþturucu kullanýmý çocuk yaþlara kadar düþmüþse durum gerçekten kötü demektir. Bu çok tehlikelidir. Alýnacak tedbirler önemlidir. Týpta asýl olan teþhis ve tedavidir. Teþhis doðru konur ve iyi bir tedavi uygulanýrsa hastalýk iyileþir. Çalýþmalar birleþtirilirse elbirliði ile baþarýya ulaþýlacaðýndan eminim.
Çocuklarýmýzý meþgul edecek alanlar yapmak lazým. Onlarý korumak gerekir. Meþgul etmek, enerjilerini almak gerekir. Çalýþmalarýný en iyi þekilde deðerlendirmek ve bunun için de onlara imkan vermek gerekir. Hepimiz, üzerimize düþen görevleri yerine getirirsek bu hastalýðý önleyebiliriz.” dedi.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Beþik Gibi Sallandýk
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan
öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaþý mý?
Kktc Çukurovalýlar Derneðini Ziyaret Ettim

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
"Beyaz Gemi" Aytmatov
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk
Nkl’de Edebiyat Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.