..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hayaller olmasaydý, umutlar dünde kalýrdý. - Dolmuþ atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Günlük Olaylar > Hakan Yozcu




1 Nisan 2015
Adaylarý Ýzledim  
Hakan Yozcu
1984 yýlýnda genç bir üniversite öðrencisiyken derslerin birinde Hocamýz “Sunum yapan bir konuþmacý, eðer konuya tam hâkim deðilse; veya konuyu tam olarak bilmiyorsa, durmadan “eeeee” diyerek bir çýkýþ, kurtuluþ yolu arar. Bu, onun kendine güveni olmadýðýndan ileri gelir. Bu davranýþ, kendisi için bir düþünme payýdýr. O anda, hazýrlýksýz olduðu için aný kurtarmaya çalýþýr” demiþti.


:AJGE:


                    
     Bir TV Kanalýmýz, geçen akþam Cumhurbaþkaný Adaylarýmýzý ekrana taþýdý. Onlarý seyircilerle buluþturdu. Bu bakýmdan güzel bir olaya imza attý.
     Konuþmacýlar arasýnda Sayýn Sibel Siber, Mustafa Akýncý, Kudret Özersay ve Mustafa Onurer vardý. Bu görünüm, izleyicide, sanki “Adaylar arasýnda ayrým yapýlmýþ” düþüncesini uyandýrdý. Çünkü diðer adaylardan Sayýn Arif Salih Kýrdað ile Sayýn Mustafa Ulaþ programda yoktu. Çaðýrýlýp da mý gelmediler, yoksa davet edilmediler mi bilemiyorum.
     Sayýn Derviþ Eroðlu’nun yoðunluðundan dolayý bu programa katýlmadýðýný biliyoruz. Diðer katýlmayan adaylarýn o kadar çok yoðun olduðunu sanmýyorum. Eðer kasýtlý olarak çaðýrýlmamýþlarsa onlara karþý ayýp adilmiþ diyeceðim. Çünkü demokratik anlayýþa sýðmaz bu davranýþ. Eðer, çaðýrýlýp da gelememiþlerse ona diyecek bir sözümüz yok, olamaz…
     Programýn neredeyse, tamamýna yakýnýný izledim. Konuþmacýlarý tek tek dinledim.
     Genelde çok da baþarýlý, deneyimli, iþi bilen kiþiler olarak bir görüntü vermediler…
     Özellikle Sayýn Sibel Siber, konuþmalarda çok tutuk, kendinden emin olmayan bir görüntü sergiledi. Öyle ki sanki ezbere konuþan bir öðrenci edasý sergiliyordu. Sibel Haným’ýn en büyük handikabý konuþma aralarýnda çok sýk olarak “Eeeeee”, “Eeeee” diye takýlmasýydý… Bu da izleyicide hoþ bir düþünce yaratmadý.
     1984 yýlýnda genç bir üniversite öðrencisiyken derslerin birinde Hocamýz “Sunum yapan bir konuþmacý, eðer konuya tam hâkim deðilse; veya konuyu tam olarak bilmiyorsa, durmadan “eeeee” diyerek bir çýkýþ, kurtuluþ yolu arar. Bu, onun kendine güveni olmadýðýndan ileri gelir. Bu davranýþ, kendisi için bir düþünme payýdýr. O anda, hazýrlýksýz olduðu için aný kurtarmaya çalýþýr” demiþti.
     Burada Sayýn Siber, konuþma sýrasýnda sýk sýk bu yola baþvurarak Cumhurbaþkanlýðý gibi büyük bir makam için henüz yeterli olmadýðýný ortaya koydu. Yani Cumhurbaþkanlýðý gömleði Sayýn Sibel Siber’e büyük geliyor diyebiliriz.
     Sayýn Akýncý, genelde hep eski dönemi dile getirdi. Yani bayatlamýþ, köhnemiþ, çaða ayak uyduramayan, çok geride kalmýþ siyaseti gündeme getirdi. Neredeyse her konuþmasýnda “Ben, Lefkoþa Belediye Baþkaný iken…” diye baþlayan cümleler kullandý…
     Evet, ama Sayýn Akýncý, yýllarca Mecliste Milletvekilliði ve Parti Genel Baþkanlýðý da yaptý… O halde neden, “Benim Genel Baþkanlýðý yaptýðým partide…” veya “Benim Milletvekilliði yaptýðým mecliste…” gibi ifadeler kullanmadý… Burada ister istemez insanýn hemen aklýna “Söyleyecek, anlatacak bir baþarýsý yok muydu acaba?” düþüncesi geliyor…
     Oysa þu anda talip olduðu görev, ne Lefkoþa Belediye Baþkanlýðý’dýr, ne bir siyasi partinin genel baþkanlýðýdýr, ne de mecliste milletvekilliðidir… Talip olduðu görev Cumhurbaþkanlýðýdýr… Yani aðýr bir görevdir… Büyük bir görevdir… Bu iþ, mahalle, köy veya büyük bir þehir yönetmeye benzemez. Cumhurbaþkanlýðý ile Belediye Baþkanlýðý görevini birbirine karýþtýrmamak gerek diye düþünüyorum.
     Kudret Özersay ise diðer adaylara göre biraz daha donanýmlý, biraz daha bilimsel konuþan bir görüntü sergiledi… Daha ziyade 12 yýl Cumhurbaþkanlýðý Müzakereci görevini üstlendiðini, yeterli deneyime sahip olduðunu, 3 Cumhurbaþkaný ile çalýþtýðýný dile getirerek, bu iþin üstesinden gelebileceðini belirtti…
     Sayýn Özersay’ýn müzakerecilik görevinde olmasý ve 12 yýl burada çalýþmasý, O’nun Cumhurbaþkanlýðý görevi için yeterli olmasý anlamýna gelmez diye düþünüyorum.
     Cumhurbaþkanlýðý bambaþka bir olay… Her þeyden önce Cumhurbaþkanlýðý yapacak kimsede birikim, deneyim, donaným olmasý gerek. Tecrübesi en üst seviyede olmasý gerek. Halkýn içinden gelen, halkýn sorunlarýný, dertlerini, isteklerini bilen biri olmasý gerek… Halkla iç içe olmasý ve halkýn içinden gelmesi gerek… Uzun bir siyasi deneyimi yaþamasý gerek…
     “Benim 12 yýllýk bir çalýþmam var. Bu da yeterli” demekle olmuyor iþte…
     Sayýn Onurer iseCumhurbaþkanlýðý adaylýðýndan öte, baðlý bulunduðu siyasi partinin militanlýðýný yaptý adeta. Her gün dile getirdikleri bildiðimiz “Demokrasi, barýþ, eþitlik, Kýbrýslýlýk…” gibi söylemleri dile getirdi. Yani bir Cumhurbaþkaný adayý deðil de siyasi bir kurumun, bir derneðin sözcüsü gibi hareket etti…
     Sayýn Eroðlu, olsaydý sanýyorum çok daha farklý bir program izleyecektik. Bilgisi ve deneyimiyle bizleri aydýnlatacaktý. Sayýn Eroðlu, sanýyorum, yoðun iþlerinden dolayý bu tür programlara katýlamýyor. Hak da vermek lazým, adaylýk için seçmenleri gezerken, ayný zamanda Cumhurbaþkanlýðý görevini de yürütüyor. Makamýný da boþ býrakamaz. Bu da kolay olmasa gerek…
     Ama çok uzun yýllar bu ülkenin siyasetine emeði geçen bir devlet adamýnýn da reklama ihtiyacý olmasa gerek diye düþünüyorum. Zira Sayýn Eroðlu’nun siyasette olan tecrübesi, deneyimi, donanýmý ve bilgisi herkes tarafýndan biliniyor ve taktir ediliyor.
     Seçimlere az kaldý… Hayýrlýsý olsun diyoruz…
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn günlük olaylar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Beþik Gibi Sallandýk
Olcay Kýraç Ýle Kýbrýs Sorunu
Adanalýyýk Allah’ýn Adamýyýk
Ayhan Menteþ Hoca’mýzýn Ardýndan
öðretmene Verilen Deðer Her Þeye Deðer
Hatay Gezisi
3. Dünya Savaþý mý?
Kktc Çukurovalýlar Derneðini Ziyaret Ettim

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri
"Beyaz Gemi" Aytmatov
Erdinç Akgür Ýle Devlet Tiyatrolarý’ný Konuþtuk
Nkl’de Edebiyat Sokaðý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.