..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herþeye imgelem karar verir. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Mehmet Önder




7 Temmuz 2015
Beþiktaþ Tatlýdýr  
Mehmet Önder
- Kendimi bildim bileli Beþiktaþlýyým.


:AEGB:
BEÞÝKTAÞ TATLIDIR

     Aný-öykü     

Bu eski bir öyküdür. Siz deyin kýrk beþ yýllýk, ben diyeyim, daha git git. Köydeyim o zaman, ilkokulun ilk yýllarý, okumayý sökmüþüz ama okuyacak bir gazeteyi dergiyi nereden bulursun. Evde radyo da olmadýðýndan evin en küçüðü olarak ev ahalisi daha çok benimle vakit geçiriyor. Ýnsanlarý nasýl eylersiniz? Hanay olan evin üst kata çýkan merdiveninin ortalarýna bir yere oturup radyo taklidi yapýyorum. Radyo olmak da kolay iþ deðildir ha. Açýlýþ, haberler, büyüklerden duyulmuþ bir masalým karýnca kararýnca anlatýlmasý ve müzik. Bir gün þarkýlar bir gün türküler.
Evde durum böyle, canlý program izleyiciyi oyalýyor da, dýþarda söz söylemek o kadar kolay deðil. Ne zaman sokaða çýksam futbol sohbeti. Fener þöyle yapmýþ Galatasaray böyle etmiþ. Benim de hiçbir takýmla ilgili en ufak bilgim yok. Öyle ya, bilsem programýmda anlatýrým. Canlý radyoyuz þunun þurasýnda.



Yalnýz bazý beklenmedik þeyler de oluyor. Bir Cuma günü babam Bayýndýr pazarýndan geldi. Biz çocuklar hemen heybenin gözlerini boþalttýk. Kestanesinden keçiboynuzuna, portakalýndan leblebisine hepsi ortaya döküldü.
Peyniri helvasý da bir köþeye ayrýldý. Ýþte beni Beþiktaþlý yapan da kenara ayrýlan o helva paketi. Satýcý tahin helvasýný o günlerin bir spor dergisinin yapraðýna sarmýþ.
Okuma yazma biliyorum ya buruþturulup atýlan dergi yapraðýný düzeltip okumaya baþladým. Rastlantý bu ya, o sayfa da Beþiktaþ’ýn sayfasýymýþ. Haber de ilginç “Büyük Faruk ile Yusuf iyileþtiler bu hafta oynayacaklar.” diyor. Derginin tarihi nedir, bu oyuncular yazýldýðý gibi o hafta takýmdaki yerlerini aldýlar mý? En ufak bir fikrim yok. Ama ben öðreneceðimi öðrendim. Fener, Galata gibi bir de Beþiktaþ takýmý var ve sakatlýk geçiren oyuncularý o hafta oynayacaklar.



Bu bilgiyi kim kullanmaz? Arkadaþlarýn yanýna varýp futboldan konuþmak için sabýrsýzlanýyorum. O özgüvenle kendimi sokaða attým. O takýmlarý bilenler, top sohbeti edenler yine sokakta, özellikle onlarýn yanýna yanýna gittim.
Ben takýmdan filan anlamýyorum ya, beklediðim gibi yine üstüme geliyorlar. Biri hemen soruyu yapýþtýrdý:
-Sen hangi tamýmý tutuyordun be?
Yanýndaki de beni beklemeden karþýlýk veriyor:
-O takým bilmez yaa!
Tam da yeri gelmiþti:
-Kendimi bildim bileli Beþiktaþlýyým.
Bilen ama bildiðini belli etmeyen biriyle karþý karþýya olduklarýný görüp bir þaþkýnlýk geçirdiler. Daha þaþkýnlýklarý geçmemiþti ikinci darbeyi vurdum:
-Üstelik bizim Büyük Faruk da Yusuf da iyileþti! Bu hafta oynayacaklar.
Gözleri daha bir açýk faltaþý görünümü aldý.



Ýþte o tahin helvasý sarýlmýþ dergi sayfasýný okuduðum günden beri Beþiktaþlýyým. Ondan mýdýr bilmem, ne zaman tahin helvasý görsem Beþiktaþ aklýma gelir.
Anlayacaðýnýz Beþiktaþ tatlýdýr.






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Eþek Anýrýr Biz Aðlarýz
Keçiler Kimin?

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çekinme Ye!
Eþekistan
Döve Döve Demokrasi
Hükümet Yýkýldý
Kaybettiðin Dava Temyizden Döndü Mü
Beni Görünce Ýþleri Akkýn Giden Adam
Dipnot Yapma Memet
Okumuþ Adam
Seçmen Ýsterse
Fýkralar Yeterli


Mehmet Önder kimdir?

30. 11. 1959'da Ýzmir'in Bayýndýr ilçesine baðlý Furunlu Köyü'nde doðdum. Ýlkokulu köyde, lortaokulu Çýrpý Mustafa Adanýr Ortaokulu'da okudum. Bayýndýr Lisesi'nde bir dönem okuduysam da devam edemedim. Sonra radyo tamirciliði baþta olmak üzere birçok iþte çalýþtým. Ege Týp Fakültesi'nde memur olarak iþe baþladým. Buradaki on bir yýla yakýn çalýþmam süresinde önce Ýzmir Namýk Kemal Akþam Lisesi'ni, ardýndan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdim. Ýlk Beþ yýlýný Ýzmr merkezde, kalanýný Bayýndýr'da olmak üzere yirmi iki yýla yakýn bir süredir serbest avukatlýk yapmaktayým. Evliyim, Alp Deniz adýnda sekizinci sýnýf öðrencisi bir oðlum var.

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin, Rýfat Ilgaz, Muzaffer Ýzgü


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Önder, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.