..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevginin bulunmadýðý yerde us da arama. -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > Hakan Yozcu




22 Aðustos 2015
Ydh Ya Siyasi Olur Ya da Siyasi Parti Doðurur  
Hakan Yozcu
KKTC’nin Türk Dünyasýnýn gururu olduðunu, çünkü Kýbrýs Türk Halkýnýn Türkiye’den sonra silahlý mücadele ile baðýmsýzlýðýný kazanan ikinci ülke olduðunu, bunun da diðer Türk toplumlarýna ilham verdiðini, þu an Irak’ta özgürlükleri için mücadele eden Türkmenlerin KKTC Bayraðýný kendilerine sembol olarak aldýðýný ve bundan da gurur duyulmasý gerektiðini” söyledi. Prof Erhan Arýklý “ Kendilerinin 1974 ten sonra Adaya göçmüþ Anadolu Türkleri olarak bu halkýn bir parçasý olmaktan gurur duyduklarýný” belirtti.


:ACBD:
Geçtiðimiz günlerde resmen kurulan YDH birinci istiþare toplantýsýný Lefkoþa Ticaret Odasý’nda yaptý. Aldýðýmýz davet üzerine bu toplantýya ben de katýldým.
Küçük olan konferans salonunda yaklaþýk 50 kiþi vardý. Oysa salonun tamamen dolu olmasýný bekliyordum. Çünkü kuruluþu duyurmak için yapýlan bir önceki toplantý, çok daha kalabalýktý.
Önce Divan Kurulu oluþturuldu. Divan Baþkanlýðý’na Avukat Enver Öztürk getirilirken diðer üyeler, Eski Müsteþar Durali Elal, Eski Müftü Doç. Dr Yusuf Suiçmez ve Mustafa Özdeðirmenci’den oluþtu.
Gündemde Açýlýþ Konuþmasý, YDH Ýnternet Sitesinin Tanýtýmý ve Bölgelerin komite Kuruluþlarýnýn seçimi ve gelen üyelerin düþünceleri ile birlikte sorularýn cevaplandýrýlmasý bölümleri yer aldý.
Açýlýþ konuþmasý YDH Sözcüsü Prof Erhan Arýklý yaptý. Arýklý özetle “YDH’nýn heyecanla beklendiðini, vatandaþlar tarafýndan büyük ilgi gördüðünü ve her geçen gün büyümekte olduðunu” belirtti. “KKTC’nin Türk Dünyasýnýn gururu olduðunu, çünkü Kýbrýs Türk Halkýnýn Türkiye’den sonra silahlý mücadele ile baðýmsýzlýðýný kazanan ikinci ülke olduðunu, bunun da diðer Türk toplumlarýna ilham verdiðini, þu an Irak’ta özgürlükleri için mücadele eden Türkmenlerin KKTC Bayraðýný kendilerine sembol olarak aldýðýný ve bundan da gurur duyulmasý gerektiðini” söyledi.
Prof Erhan Arýklý “ Kendilerinin 1974 ten sonra Adaya göçmüþ Anadolu Türkleri olarak bu halkýn bir parçasý olmaktan gurur duyduklarýný” belirtti. Arýklý konuþmasýnda “Dýþ güçlerin Kýbrýs'ta gaz ve petrol sevdasýna acil bir çözüm peþinde olduðunu, Rum ve Yunanistan'ýn içinde bulunduðu durum dolayýsý ile dýþ baskýlara direnemeyeceðini AIHM’njn DEMOPOULOS davasýndan sonra Türk tarafýnýn elinin çok güçlendiðini, bu davanýn kararý ortada iken KKTC’yi temsilen masada bulunan görüþmecilerin " iade" ve "Tapu sahibinin ilk söz hakký" gibi kavramlara dikkat etmesi gerektiðini” söyledi.
Sonra Sitenin tanýtýmý yapýldý. Tanýtýmdan sonra komitelerin oluþumuna ve düþünceler bölümüne geçildi.
Ýþte düþünceler bölümünde Eski Turizm Bakanlarýndan Avukat Enver Öztürk, Yeni Doðuþ Partisi hakkýnda çok önemli açýklamalarda bulundu.
Orada bulunan bazý üyelerin YDP’nin makam ve mevkii uðruna partinin kapatýldýðýný ve bunun da bu partiye gönül vermiþ üyelere bir haksýzlýk olduðunu söylemeleri üzerine Avukat Enver Öztürk söz alarak bu konuda bir açýklama yaparak gizli kalmýþ bir olayý su yüzüne çýkardý. Enver Öztürk þu açýklamayý yaptý:
“Arkadaþlar, bu noktada þu açýklamayý yapmak istiyorum. YDP kurulduðunda çok dikkatleri çekti. Parti barajý geçti. 4 Milletvekili çýkarýp Hükümete ortak oldu. Ben de bu partinin içinde görev yaptým. Parti kurulduðundan bu yana hep ayrýmcý, bölücü, sadece TC Kökenli vatandaþlarýn partisi olarak konuþuldu.
Bir gün Amerika Elçisi bir heyet olarak bizleri akþam yemeðine davet etti. Bu yemeðe, ben, Kenan Akýn, Ahmet Kaþif, Muharrem Yaðcýoðlu ve Ali Özkan Altýnýþýk katýldýk.
Elçi’nin ilk sorusu “Kaç kiþisiniz?” oldu. Bu soru hepimizde soðuk duþ etkisi yaptý. Ben de söz aldým. Sayýn Elçi, sorunuzu tam olarak anlayamadýk. Bu yemeðe gelenlerin mi sayýsýný öðrenmek istiyorsunuz? Üyelerimizin mi? Yoksa KKTC’de yaþayan tüm TC Kökenli vatandaþlarýn mý? Öyle sanýyorum ki son soruyu kastettiniz. Ama eminiz ki bu sorunun cevabýný siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Kýbrýslý ve Türkiyeli olarak amaç nedir?
Peki, sorayým size. Ben burada evlendim. Eþim Kýbrýs Türkü. Yerli. Sayýn Kenan Akýn da Kýbrýslý bir bayanla ile evli. Sayýn Özkan Altýnýþýk da öyle. Muharrem Yaðcýoðlu ise Kýbrýslý. Çocuklarýmýz burada doðdu? Söyler misiniz? Kim Kýbrýslý, kim Türkiyeli? Eþim Kýbrýslý, ben burada yaþýyorum. Ben mi Kýbrýslý deðilim, benimle evli olduðu için eþim mi deðil? Çocuklarýmýz burada doðdu. Babalarý ben olduðum için onlar mý Kýbrýslý deðil?
Diðer taraftan Sayýn Kaþif ile Sayýn Yaðcýoðlu da Kýbrýslý. Yani bu partinin bölücü bir anlayýþa sahip düþüncesi de çürütülmüþ oluyor.
Bu cevap karþýsýnda Elçi bizden özür diledi ve bir daha kesinlikle bizler için kullandýklarý “Yerleþikler” ifadesini kullanmayacaklarýný belirtti.
Ama bu tartýþma asla bitmedi. YDP hep bölücü, ayrýmcý bir parti olarak görüldü. Bu durum bizleri de rahatsýz ediyordu. Türkiye de rahatsýzdý. Türkiye’den gelen bir bakan, bu durumun ciddiyetini vurguladý. Bize partinin kapatýlmasýný veya bu anlayýþa yer vermeyecek baþka bir parti ile birleþmemiz gerektiðini söyledi.
Hangi partiye katýlacaktýk? CTP ve TKP bizi zaten istemiyordu. Dönemin iktidar partisi de bizi eziyordu. O nedenle gidecek yerimiz olmadýðý için bu partiyi kurduk dedik. “Onu bize býrakýn” dedi. Yakýn zamanda bazý vekillerle görüþüldü. UBP’den 9 vekil ayrýldý. DP kuruldu. Biz de bu partiye eþit haklarla iltihak olduk. YDP olayý kapanmýþ oldu. Aslýnda partiyi kapatmadýk. Baþka bir partiye iltihak olduk. Bazý devlet sýrlarý vardýr açýklanamaz. Bu durum da adeta bir devlet sýrrý gibi saklandý. Açýklayamadýk. Ýlk defa burada açýklamak zorunda kalýyorum.” dedi.
Bu açýklama üzerine orada bulunanlardan “YDH’nýn bundan sonra siyasi bir parti olup olmayacaðý” soruldu. Doç Dr Yusuf Suiçmez “Þartlarýn henüz olgunlaþmadýðýný, bunun gerçekleþmesi için biraz zamana ihtiyaç olduðunu, hemen siyasi parti konumuna geçilirse bunun yarar deðil zarar da verebileceðini” söyledi.
Prof Erhan Arýklý da “Siyasi parti olup olmayacaðýna üyelerin karar vereceðini, ilerde büyük bir baský olmasý halinde siyasalla bileceklerini” söyledi. “Ýlerde YDH ya siyasi parti olur veya yeni bir siyasi parti doðurur.” dedi.
Bazý üyeler de “Artýk sabýrlarýnýn kalmadýðýný, bir an önce siyasi parti olmalarý gerektiðini, artýk boþ þeylerle uðraþmak istemediklerini” belirtti.
En ilginç yorum da Sayýn Ramazan Özçelik’ten geldi: “Ben, maksadýnýzý tam olarak anlayamadým. Madem siyasi parti olmayacaksanýz neden bir araya geldiniz? Madem böyle bir þeyi düþünmüyorsunuz neden ön plana çýktýnýz? Bu ülkede o kadar çok dernek, oluþum ve hareket var ki, buna bir yenisini eklemeye gerek yok.” dedi.
Benim gördüðüm vatandaþ, ýsrarla Yeni Doðuþ Partisi’nin tekrar siyaset sahnesine dönmesini istiyor.
O zaman Prof Erhan Arýklý’nýn dediði gibi “YDH ya siyasi parti olacak ya da yeni bir siyasi parti doðuracak.” Baþka yolu yok gibi görünüyor. Çünkü vatandaþ sabýrsýz...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bu Halk Darbe Ýstemiyor
eðitim Yaz Boz Tahtasý Deðildir
"Kýbrýslýlýk" Üzerine
Sayýn Bahçeli’nin Tarihi Hatasý
süleyman Demirel’in Ardýndan
Türkiye Bu Kadar Zengin mi?
Mehter Marþýný Bilmeyenler Ýçin
Yeni Bir Oluþum Mu?
Dedikodu Olmasa
Gönlüm Meral Akþener’den Yana

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cevahir Caþgir’den "100süz Þiirlerim"
Orhan Pamk'un "Kar" Romaný
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
Boyacý’ya Büyük Ýlgi
ve Ýlk Bölüm Yayýnlandý
"Bitemeyen Proje" Üzerine
Beþik Gibi Sallandýk
Nkl Sanat Gecesi Büyük Ýlgi Gördü
Ýlk Yerli Operamýz: Arap Ali Destaný
"Kýrmýzý Pazartesi" Romanýnýn Düþündürdükleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yüreðimde Ýhtilal Var [Þiir]
Hayat Seni Çözemedim [Þiir]
Helallik Ýstiyorum [Þiir]
Yörük Kýzý [Þiir]
Nasihat 2 [Þiir]
Seninle Olayým [Þiir]
Geliyoruz [Þiir]
Nasihat [Þiir]
Aþk Var mý? [Þiir]
Minik Bir Þaire Rastladým [Þiir]


Hakan Yozcu kimdir?

1964 doðumluyum. Kuzey Kýbrýs'ta yaþýyorum. 1988 Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatý Bölümünden mezun oldum. 20 yýl çeþitli okullarda edebiyat öðretmenliði yaptým. Uzun yýllar Yenivolkan ve Güneþ Gazetelerinde köþe yazarlýðý yaptým. Þu an Habearkýbrýslý ve Güncelmersin Gazetelerinde yazýyorum. Birçok internet gazete ve sitelerinde yazýlarým yayýnlanýyor. Þiir, öykü ve tiyatro oyunlarý yazýyorum. Bu alanlarda çeþitli ödüllerim var. Kendime ait basýlmýþ "Güzel Bir Dünya" ve "Mesela Baþka" isimli iki adet öykü kitabým var. 7 tane tiyatro oyunum var. 6 yýl Kýbrýs Türk Devlet Tiyatrolarý Genel Müdürlüðü görevinde bulundum. Halen Baþbakan Yardýmcýlýðý Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanlýðý'na baðlý Müþavirim.

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Hakan Yozcu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.